Buffon saját kapusakadémiát alapított

letoltes.jpgA tegnapi nap folyamán egy meglehetősen érdekes hír látott napvilágot az Öreg Hölgy legendájával, Gianluigi Buffonnal kapcsolatban, ugyanis a veterán hálóőr bejelentette, hogy akadémiát alapított a nyolc és tizenhat év közötti kapusnövendékek számára, hogy ezzel taníthassa ki a fiatal fiúkat és lányokat a poszt mesterfogásaira, reményei szerint megalapozva későbbi karrierjüket, s közelebb hozva őket a pozícióhoz. 

A negyvenhárom esztendős futballista, aki többek között tízszeres olasz- és egyszeres francia bajnoknak, négyszeres Coppa Italia-, illetve hétszeres Supercoppa Italiana-győztesnek, kétszeres UEFA-kupa-nyertesnek, ezen felül pedig világbajnoknak mondhatja magát, a kezdeményezéssel állítása szerint mindenekelőtt a fenti jellemzők kibontakozását kívánja elősegíteni, emellett pedig a szellemi nevelésre is nagy hangsúlyt fektet majd, ugyanis, mint leszögezte, az emberi jellem megléte legalább annyira fontosnak számít, mint hogy ki mekkora bajnok a futballpályán. 

"Ahhoz, hogy valaki a világ egyik legjobb kapusává váljon, rendkívül hosszadalmas úton kell végigmennie, melynek során óriási elkötelezettséget, kitartást, sportemberséget, emellett nagy fizikai és pszichológiai munkabírást kell tanúsítania, ám a legfontosabb jellemzőnek vitathatatlanul a szenvedély számít. A gyermekek szenvedélyét mindenekelőtt az jelenti, hogy felnőtté váljanak, a fiatal labdarúgók álma pedig az, hogy egy napon a legnagyobb játékosok közé emelkedjenek. Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit egy új korszak kapujában, azaz a Buffon Akadémia érájának kezdeti szakaszában. Egy akadémián, melyet legfőképp azért hoztunk létre, hogy innentől kezdve mindenkinek lehetősége legyen megtervezi és valóra váltani álmait. Várunk rád, hogy te is részese lehess közös történetünknek!" – szögezte le Buffon az akadémia honlapjára feltöltött köszöntővideóban. 

Az ikon írásos formában közzétett bevezetőjében kijelentette, hogy annak idején őt magát is tanárai, edzői, valamint gyermekkori példaképei inspirálták a profi futball felé vezető úton, a visszavonulás felé haladva pedig egyre vonzóbb lehetőségnek tűnt, hogy a labdarúgás világában eltöltött huszonöt éves tapasztalatát innentől kezdve ő maga adhassa át a fiatal generációknak, akik állítása szerint később akár maguk is elérhetik az általa képviselt szintet segítségükkel. 

"»Sosem fogom elfelejteni azt a gyermeket, aki annak idején voltam, ezzel együtt pedig örökké emlékezni fogok egykori tanáraim és mestereim életemben betöltött jelentőségére is. Mindig is vonzott a lehetőség, hogy hosszú pályafutásom során magamba szívott tapasztalataimat egy napon átadhassam az ifjabb generációk azon tagjainak, akik álmaikat kesztyűben, egy nagy téglalapnak hátat fordítva kívánják megvalósítani.«

Ebből született meg a Buffon Akadémiák projektje, mely Gigi Buffonnak, az olasz válogatott és a Juventus 2006-ban világbajnokságot nyerő kapusának és egykori csapatkapitányának önálló kezdeményezésére, közvetlen akaratából kifolyólag válhatott valóra. 

Gigit mindenekelőtt az vezérelte, hogy tudását és szenvedélyét ezentúl minden fiatal kapussal megoszthassa, aki csak élni szeretne ezen lehetőséggel, egyetlen célja pedig e tekintetben az, hogy valamit visszaadhasson a labdarúgásnak abból a rengeteg élményből és örömforrásból, melyet a sportág biztosított számára. Kezdeményezésünk fő célkitűzését is ezen elképzelés megvalósítása jelenti. Feltett szándékunk, hogy a futball világát, valamint egy kapus szerepét egy olyan felnőtté vált, ám valahol mindig is gyermeknek számító ember szemével, s egy igazán nagy, idővel a világ egyik legkiemelkedőbb bajnokává, sőt legendájává váló sportoló szívével mutathassuk be a fiatalabb generációknak.

A futballnak, különösen a gyermekek számára, elsősorban meg kell maradnia játéknak, így képzéseink során mindig ezt a szempontot fogjuk legfőbb iránymutatónknak tartani. Arra fogunk törekedni, hogy a gyermekeket nagy örömmel és elkötelezettséggel ismertethessük meg a sportág alapjaival, valamint a labdarúgás, illetve a mások iránt táplált, mindennél többet számító szenvedéllyel. 

Mindezt az újonnan kidolgozott, úgynevezett Buffon-módszert tökéletesen ismerő szakemberek segítőkész munkájával kívánjuk elérni, kiknek legfőbb célkitűzését az ifjú játékosok teljesítményének jelentős javítása, s a bennük rejlő potenciál lehető legteljesebb kiaknázása jelenti, mind technikai, mind pedig emberi szempontból, hangsúlyozva a másokkal való megfelelő bánásmód, illetve a társakkal való kapcsolatok kiépítésének normáit és fontosságát. Azon fiatalok számára, akik ilyen jellegű segítséget igényelnek, tanácsot adunk a helyes táplálkozást, valamint a pszichofizikai növekedést illető kérdések tekintetében is, hogy ezzel is a lehető legnagyobb mértékben segíthessük őket álmaik megvalósításában."

A hálóőr ezt követően az akadémiai képzések által megcélzott korosztályról, illetve a tanfolyamok pontosabb körülményeiről is szót ejtett, megállapítva, hogy reményei szerint a fiatalok első tábora már nyár elején kezdetét veheti, ugyanakkor mindezt az aktuális járványhelyzettől tette függővé. 

"Attól a pillanattól kezdve, hogy a válogatott és a Juventus csapatkapitányi karszalagját viselhettem, minden tekintetben jóval érettebbé váltam, mint a cím rám ruházását megelőzően. Úgy vélem, hogy e percben érthettem meg csak igazán, hogy miben rejlik a labdarúgás valódi szépsége és fontossága, s ekkor foghattam csak föl, hogy a futballban a »mi« sokkal többet ér, mint az »én«

Akadémiánkat mindenekelőtt azért alapítottuk, hogy egyéni képzéseket tarthassunk a nyolc és tizenhat év közötti fiataloknak, fiúknak és lányoknak egyaránt, egy olyan speciális tanfolyam révén, mely minden tekintetben a jövőbe vezetheti ezen ifjakat. Személyes szinten mindig is hittem az egyénre is nagy hangsúlyt fektető tréningek kiemelkedő fontosságában, ez pedig meglátásom szerint még nagyobb jelentőséggel bír számunkra a jelenlegi, meglehetősen nehéz időszakban, hiszen nem mindennapi, hogy ehhez hasonló, meglehetősen vészterhes időkben is képesek vagyunk minden egyes játékosunk számára személyre szabott képzéseket nyújtani, mely legfőképpen az adott hálóőrök sajátosságait veszi majd alapul. 

Reményeink szerint már idén nyár elején, egészen pontosan június 13-án sikerül elindítanunk a fiataloknak szóló első nyári táborunkat, melynek keretein belül a fönti napon Marina di Pietrasantában találkozhatnánk a srácokkal, ugyanakkor mindez erősen függ az akkor aktuális járványhelyzettől, ekképp nyilvánvalóan a COVID-hatóságok illetékesei fognak majd határozatot hozni az eseményt illető részletekről" – zárta szavait Buffon. 

A kapus invitáló videója az alábbiakban tekinthető meg: