De Luca: "Agnelli De Laurentiis titkosügynöke"

de-laurentiis-agnelli_1.jpgCampania olasz régió kormányzója, Vincenzo De Luca egy tegnapi nyilatkozatában arról beszélt, hogy meglátása szerint a Juventus elnöke, Andrea Agnelli mostanra a Napoli első emberének, Aurelio De Laurentiisnek titkosügynökévé vált, mivel hatékonyan teljesítette a Partenopeit irányító dörzsölt üzletember által kívánt célt, azaz az Öreg Hölgy totális szétverését, mind sportszakmai, mind pedig gazdasági értelemben. 

A Nápolyt székhelyéül tudó dél-olasz tartomány belső ügyeinek irányítója elsőként arról ejtett szót, hogy Agnelli emberi ésszel már-már felfoghatatlan károkat okozott a Bianconerinek, emellett pedig kinyilvánította meglehetősen negatív véleményét az Európai Szuperligáról is, mely álláspontja szerint szintén előre eltervezett eszköz volt a torinóiak elnökének kezében a fekete-fehérek minél szélesebb körű lejáratásához. 

"Úgy vélem, hogy Andrea Agnelli egy igen sokat érő, s elképesztően befolyásos személyisége az olasz labdarúgásnak, azonban az utóbbi időben mintha pontosan akként az emberként viselkedne, akit a nagy spanyol író, Miguel de Cervantes a következő szavakkal írt le: »Elment gyapotot szerezni, ám végül őt magát nyírták meg.«" – jelentette ki erős felütésként De Luca a RAI Radio adásában. 

"Egyre jobban meggyőződésemmé válik, hogy Agnelli csupán De Laurentiis beépített ügynökének számít a Juventusnál, mivel az elmúlt esztendőkben rendkívül ésszerűtlen határozatokat hozott a Zebrák fejeként, melyet talán a játékosként zseniális, ám az trénerként a legnagyobb jóindulattal is csak egyszerű analfabétaként jellemezhető Andrea Pirlo vezetőedzői kinevezésével koronázott meg. A két Andrea, kudarcaikat látva nem sokkal ezelőtt már fel is adta önmaguk felmentésének tervét, s szinte minden tekintetben saját személyi védelmük kiépítésére rendezkedtek be, a rájuk zúduló, meglátásom szerint hamarosan bekövetkező gyűlölethullám ellensúlyozásaként."

De Luca ezt követően az Európai Szuperliga éppen egy hete bejelentett, majd pár nappal később összeomló tervéről is szót ejtett a műsorban, egy régi FIAT-gyártmányú autóhoz hasonlítva a kezdeményezést, melynek egyik fő éllovasa az ismert tények szerint éppen maga Agnelli volt. 

"Hogy mit gondolok a Szuperligáról? A hallgatók sajnálatos módon nem láthatják az undorral telített fintort, mely e szó hallatán kiül az arcomra. Ha jól tudom, volt egykor egy autó, melyet az Agnelli-család zászlóshajója, a FIAT gyártott, s a Duna névre hallgatott. Nos, ez egy meglehetősen nevetséges, mondjuk ki, szar kis autó volt. A maga idejében ez a gyártmány számított a világ legrondább személygépjárművének, ezt kár is lenne tagadni. Nos, a gazdagok klikkesedett házi bajnokságának ötlete olyan, mint a FIAT Duna. Egy kezdeményezés, melyet egy szűk, s éppen Agnelli által vezényelt társaság jónak gondolt, a közvélemény azonban látja hibáit, s ebből kifolyólag mélységesem elítéli. A magam részéről én már csak nevetni tudok az egészen. Mondjuk az a kocsi is elég viccesnek bizonyult, így pedig még hatásosabb a párhuzam" – összegzett De Luca.