Paratici: "Ha bejutunk a BL-be, Pirlo is maradni fog"

para.jpgA Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a mai, Fiorentina elleni összecsapást megelőzően a szokott módon megtette ilyenkor adott nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett a Paulo Dybala-Cristiano Ronaldo páros várható jövőjéről, a Violák elleni első találkozótól, valamint az Öreg Hölgynél immár évek óta jelentős problémát képező edzőkérdésről is. 

A szakembert mindenekelőtt arról faggatták, hogy milyen jövő állhat az argentin, valamint a portugál klasszis előtt, akik egyaránt a média egyik fő témáját képezik a Bianconerit illetően, hiszen az olasz lapok rendszeresen közölnek híreket és pletykákat kilátásaikról. 

"A Ronaldo-Dybala páros az eddig együtt töltött három szezonban számos alkalommal lépett pályára egyidejűleg, ezen mérkőzéseken pedig javarészt eredményesen futballoztak együtt, ráadásul három edző alatt is tökéletes kiegészítői voltak egymás játékának, ebből kifolyólag nem gondolnám, hogy ennél többet kellene mondanom a kettős hatékonyságáról" – jelentette ki a Sky Sport Italia kérdésére. 

"Természetesen a jelenlegi évadban nem tudtak olyan mértékű különbséget jelenteni, mint az előző idényben, ugyanakkor ehhez hozzátartozik, hogy Paulo hónapokig különféle sérülésekkel bajlódott, s sokáig csupán egy-egy megmérettetés erejéig tudott kifutni a gyepre, melynek következményeit sajnálatos módon kénytelenek voltunk elszenvedni, képességeiket illetően meglátásom szerint azonban nem merülhet fel panasz a szóban forgó két futballistával szemben. 

Teljesen normális, hogy a támadósor időként variálódik, mivel idényenként körülbelül 50-55 találkozót kell játszanunk, s nagy szerencsénk, hogy nem csak a fent említett két labdarúgó áll rendelkezésünkre a csatársor tekintetében. A tavalyi idényben Gonzalo Higuaín, előtte pedig Mario Mandžukić is rendkívül fontos játékosnak számított az alakulatban, míg idén Álvaro Morata tölti be ezt a szerepet."

A Bianconeri a Lilák elleni első idei mérkőzésen minden tekintetben megalázó, 0-3-as vereséget szenvedett Torinóban, ám Paratici szerint nem ebből a találkozóból kellene kiindulni a felek erejének összevetésekor. 

"Ha a Fiorentina első összecsapásról beszélünk, nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a kérdéses bajnoki kezdő sípszavát megelőzően mindössze egy órával tudtuk meg, hogy a Napoli elleni, eredetileg elhalasztott találkozónkat a vonatkozó bíróság döntésének értelmében mégis le kell játszanunk, ez pedig értelemszerűen mindannyiunk mentalitására alapvető hatást gyakorolt. Ennek tetejében különböző bürokratikus okokból kifolyólag Adrien Rabiot-t sem tudtuk bevetni, ám emellett természetesen számos, tisztán futballt illető hibát is elkövettünk. Ha a szezonban a jó, illetve rossz összecsapások váltakozása követi egymást, mindenképpen el kell gondolkodnunk ennek mélyebb okain."

Az elmúlt órák információi alapján a Serie A, illetve az UEFA is büntetéssel sújthatja a torinóiakat a Szuperligában való részvételért, ugyanakkor kérdéses, hogy ez érinti-e valamilyen mértékben a csapat lelkiállapotát. 

"Leszögezném, hogy rendkívül nyugodtan éljük meg a jelenlegi szituációt, mivel a magunk részéről a lehető legtisztább módon kezeltük a szóban forgó állapotot. Ennek folytán minden szempontból nyugodtnak érezzük magunkat, s kellő higgadtsággal szemléljük a minden nap változó történéseket. Agnelli elnök urat szintén a fenti nyugodtság jellemzi, s az elmúlt hét eseményeinek ellenére nagy körültekintéssel tervezi a jövőt, mindemellett pedig személyes tekintetben is rengeteget törődik a Juventusszal és a futballal. Az elnök úr mindig is a csapat javát szolgálta intézkedéseivel, ez pedig jelenleg sincs másképp."

Vajon Andrea Pirlo a csalódást keltő szezon ellenére maradhat az együttes kispadján, ha a Bianconerinek sikerül kvalifikálnia magát a Bajnokok Ligája jövő évi küzdelmeibe? 

"Egyelőre maradjunk az előző kérdésnél. A Szuperliga bejelentését követően a különböző szervezetek által belengetett esetleges szankciók elterelték a figyelmet a versenysorozat létrehozatalának eredeti okairól, ezen felül pedig rosszindulatú, valótlan állítások is elhangzottak velünk kapcsolatban. Példának okáért, kijelentették, hogy el akartuk hagyni a Serie A-t holott a bajnokságból való kilépés egyikünknek sem állt szándékában, emellett pedig az is szóba került, hogy az ESL alapvetően egy zárt sorozat lenne, holott ezen megállapításnak sincsen valóságtartalma. Ugyan ez nem a megfelelő idő és hely a témában való mélyebb elmerüléshez, azonban a továbbiakban is az eddig vállalt álláspontunkat képviseljük majd, s nem hagyjuk, hogy bárki eltántorítson bennünket meggyőződésünktől. 

Visszatérve az utóbbi témára: amennyiben sikerül magunkat kvalifikálni a Bajnokok Ligájába, Andrea minden bizonnyal a következő idényben is a csapat vezetőedzője marad majd. Egyelőre ne is gondolkodjunk a BL-ről való lemaradás lehetőségére, hiszen ezzel csak saját magunkat sikerülne elbizonytalanítanunk. A vezetőség nagy következetességet képvisel a Pirlót illető kérdésekben, hiszen továbbra is bízunk a mester tevékenységének helyességében. Ha sikerül bejutnunk a sorozatba, mindenképpen ő marad együttesünk trénere" – zárta szavai Paratici.