Nedvěd: "Jóban-rosszban kitartunk Allegri mellett"

nedved_vs_benfica.jpgA tegnap este megrendezett torinói derbi előtt a Juventus alelnöke, Pavel Nedvěd is az olasz média rendelkezésére állt egy hosszabb interjú erejéig, melyben elismerte, hogy a klub rendkívül nehéz helyzetben van, azonban állítása szerint Andrea Agnelli szavai mindenkit megérintettek a csapatnál, mely ekképp rendkívül egységesnek érzi magát, emellett pedig arról is szót ejtett, hogy a vezetőség továbbra sem gondolkodik Max Allegri menesztésében. 

"Természetesen senki sem rajong túlzottan az edzőtáborért, azonban mivel nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mindannyiunknak arra kell törekednie, hogy túllépjünk a jelenlegi akadályokon, e tekintetben pedig teljes egyetértés van a mester, a játékosok, illetve vezetőségünk tagjai között, amit az elkövetkezendő meccseken is meg akarunk mutatni" – fogalmazott a DAZN kérdésére. 

"Érezzük a pillanat, valamint az általunk viselt szerelés súlyát, s így vagyunk elnökünk szavaival is, amik engem, továbbá mindenki mást is megérintettek, hiszen a Juventus első embere olyan alapigazságokat fogalmazott meg, melyeknek tényszerűségét senki sem vitathatja. Jól kell reagálnunk a mostani helyzetre, elvégre az Öreg Hölgy sosem engedheti meg magának, hogy zsinórban két meccset is elveszítsen, ekképp pedig most egységre van szükségünk, hogy megfelelő módon nézhessünk szembe a kihívásokkal. 

2015-ben rendelkezésünkre állt egy nagyon erős olasz mag, ami igencsak megkönnyítette dolgunkat az ehhez hasonló, kisebb-nagyobb válságok idején, most viszont a liga minden együttesében maximum 2-3 itáliai labdarúgó számít stabil kezdőnek, ami rendkívül aggasztó és hátrányos dolog. Ezzel együtt tartom magam ahhoz, hogy csapatként kell reagálnunk a kialakult szituációra, nem pedig egyéni szinten.

Ha egyáltalán szükségesnek tartjuk, hogy beszéljünk arról, hogy szívvel-lélekkel kell küzdenünk, az már önmagában is felér egy vereséggel, hiszen a sikeréhségnek egy stabil alapnak és egy kiindulópontak kell lennie, melyre bátran építkezhetünk. A játékosokat nagyon sok negatív behatás éri, ezért pedig mi arra törekszünk, hogy minél több önbizalmat adjunk nekik, s hogy minél erősebben ösztönözzük őket, ugyanis a srácoknak a lehető legnagyobb nyugalom mellett kell dolgozniuk.

Úgy vélem, hogy az elnök úr rendkívül tisztán és világosan fogalmazott Massimiliano Allegri helyzetével kapcsolatban. Tudjuk, hogy az előttünk álló út meglehetősen hosszú, ezért pedig nem csak egy-egy meccset vizsgálunk döntéseink meghozatalakor. Látjuk, hogy milyen súlyos helyzetben vagyunk, ezért pedig megpróbálunk minél előbb kikecmeregni a szakadékból, azonban ez a folyamat nem megy egyről a kettőre, ami miatt jóban-rosszban ki kell tartanunk mesterünk mellett" – összegzett az alelnök.