Alex Sandro: "A Szuperliga semmin sem változtat"

sandro_dybala.jpgA Juventus brazil balhátvédje, a tegnapi napon elért duplájával a Parma elleni siker fő letéteményesének számító Alex Sandro a Keresztesek elleni megmérettetést követően rövidebb interjút adott az olasz sportsajtónak, melyben saját teljesítménye mellett kitért csapatának együttes produkciójára is, mindemellett pedig leszögezte, hogy az elmúlt hetvenkét órában a teljes labdarúgást felforgató Szuperliga semmit sem változtat meg a labdarúgókban, akik továbbra is azon nyomvonalon haladva teszik a dolgukat, mint az új versenysorozat létrejötte előtt. 

A dél-amerikai játékos mindenekelőtt a tegnap esti találkozóról ejtett szót, kijelentve, hogy az Öreg Hölgynek rendkívül fontos feladata volt a három pont begyűjtése, mivel a Bianconeri továbbra is kiemelt célkitűzésnek tartja a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciók elérését, melynek megtételéhez a csapatnak lehetőleg mindegyik hátralévő találkozóján diadalt kell aratnia. 

"A ma este folyamán rendkívül fontos győzelmet arattunk, s kijelenthetem, hogy legfőképpen igen magas szinten álló elhivatottságunk idézte elő jó teljesítményünket. A csapat minden egyes tagja kizárólag a siker elérésére összepontosított, ez a koncentráció pedig meg is hozta gyümölcsét. Sajnálatos módon a Parmának ennek ellenére is sikerült gólt lőnie ellenünk, ám vezetésük megszerzését követően még nagyobb eltökéltséggel futballoztunk" – szögezte le a DAZN újságírójának kérdésére. 

"Úgy vélem, hogy bár az első játékrészben fellépett nálunk némi bizonytalanság, a szünetet követően már minden tekintetben nagy magabiztosságot sugározva futottunk ki a gyepre, mivel egészen egyszerűen éreztük, hogy ma este győzni fogunk, második gólom után pedig végérvényesen meggyőződhettünk ennek valóságtartalmáról. A legfontosabb körülménynek a három pont begyűjtése számít, a jó formát azonban át kell örökítenünk az elkövetkezendő mérkőzésekre is, hiszen mostani sikerünk semmit sem ér, ha nem tudunk folytonosságot varázsolni eredményeinkbe. 

A továbbiakra nézve a fent említett tényezőn túl az a legfontosabb, hogy együttesünk ne csak néhány labdarúgóra tudjon hagyatkozni gólszerzés tekintetében, hiszen az eddigiek során éppen az számított egyik legnagyobb problémánknak, hogy mindig ugyanazon játékosok vették be az ellenfelek kapuját, ami egy idő elteltével igen kiismerhetővé tett bennünket. Az utóbbi időben minden egyes edzésen azon dolgozunk, hogy a találkozókon mindenki számára arányos mértékben alakítsunk ki gólszerzési lehetőségeket, ma pedig megmutattunk, hogy felkészülésünk egyáltalán nem volt hiábavaló."

A harmincadik életévében járó balhátvéd az interjú végéhez közeledve szót ejtett az utóbbi néhány nap egyik legnagyobb port kavaró eseményének számító Szuperligáról is, melynek tekintetében leszögezte, hogy létrejötte mit sem változtatott a futballisták hozzáállásán. 

"Természetesen mi is igyekeztünk figyelemmel kísérni az elmúlt időszak történéseit, ugyanakkor a magam, illetve csapattársaim nevében is kijelenthetem, hogy mi, futballisták elsősorban mindig a sportágat, illetve a benne való eredményes szereplést tartottuk szem előtt. Ez versenysorozattól függetlenül így van, ennek révén álláspontunkat sem a Szuperliga, sem bármilyen más kiírás megalakulása nem fogja megváltoztatni" – összegzett Alex Sandro.