Cassano: "A Szuperliga alapítóit ki kell zárni"

cassano.pngAz egykori olasz reménység, Antonio Cassano az Európai Szuperliga hamarosan bekövetkező megalakulásának hírére meglehetősen sarkos véleményt fogalmazott meg az új versenysorozat olaszországi kezdeményezőivel, azaz a Juventus-Inter-AC Milan hármasfogattal szemben, kijelentve, hogy követeli az Olasz Labdarúgó Szövetségtől (FIGC), hogy a fent említett három együttest azonnali hatállyal zárják ki a Serie A-ból. 

A korábbiakban többek között az AS Roma, a Real Madrid, illetve a Sampdoria alakulataiban is megforduló támadó ezzel gyakorlatilag két egykori klubcsapatának, azaz a Nerazurrinak és a Rossonerinek súlyos elmarasztalását is követelte, ugyanakkor álláspontja szerint véleménye minden tekintetben helyes, mivel a szóban forgó klubok erősen negatív folyamatokat indítottak el a világ labdarúgásában, együttműködve a spanyol, illetve az angol élcsapatokkal. 

"Ilyen sem a mennyben, sem pedig a földön nem történhet meg. Talán még a pokolban sem. Ha ezek a klubok külön bajnokságot szeretnének indítani, melyben gyakorlatilag évtizedekig egymással játszadoznának, azonnali hatállyal ki kell zárni őket a jelenlegi keretek alapján szerveződő sorozatokból. Úgy látszik, hogy a Szuperligát megalapító tizenkét együttes nincs tisztában a labdarúgás alapjaival, melyeknek figyelembevételével kijelenthető, hogy ez a sportág mindenkié, nem pedig egyes vállalatoké. Az emberek szeretik a futballt, a nagyoknak pedig fel kellene fogniuk, hogy a labdarúgás elképzelhetetlen a kisebb együttesek nélkül" – jelentette ki a mindig elmés gondolatokkal operáló Bobo TV szokásos heti adásában. 

"Követelem, hogy a FIGC zárja ki a szóban forgó csapatokat az égisze alatt megrendezett kiírások mindegyikéből, s hozzon létre egy olyan bajnokságot, melyben mindössze ők hárman szerepelhetnek az idők végezetéig. A Juve, az Inter, s a Milan nem fogják elpusztítani az olasz futballt. Ki kell látniuk a hatalmas heggyé duzzadt arroganciájuk mögül, s fel kell fogniuk, hogy a labdarúgás nem csak róluk szól. A futballban a szövetségek dirigálnak, nem pedig a klubcsapatok. Nekünk nem parancsol egy torinói, illetve egy milánói alakulat sem!  Egyetlen tanácsot adnék a szövetségnek: ha komolyan meg szeretné róni a kérdéses alakulatokat, már holnap távolítsa el őket, s ne csak pár napra, hanem örökre."

Cassano természetesen nem hagyhatta ki mondanivalójából az Öreg Hölgy Bajnokok Ligája-címeinek viszonylagos csekélységével való gúnyolódást sem, melyet illetően egy roppant szemléletes példán keresztül igyekezett bemutatni a Szuperliga eredendő aránytalanságait. 

"Mégis milyen nyomvonal alapján határozták meg, hogy kik szerepelhetnek az Európai Szuperligában? Ha a nemzetközi trófeák száma volt a döntő, akkor a Bianconeri helyet akár a Nottingham Forest alakulata is jó eséllyel pályázhatott volna az indulásra, hiszen a fekete-fehérekhez hasonlóan nekik és két Bajnokok Ligája-serlegük van, az utolsó trófea elhódítása óta pedig semmit sem érnek a kontinensen" – szögezte le Cassano.