Cury: "Az Arthur-Pjanić csere óriási hiba volt"

pjanic_es_arthur.jpegA Barcelona egykori dél-amerikai játékosmegfigyelője, André Cury napokban közzétett nyilatkozata szerint az Arthur-Pjanić csere volt az egyik legnagyobb hiba a labdarúgás történelmében, mivel a két futballista egyike sem képes azt a szintet produkálni jelenlegi alakulatánál, mint korábbi állomáshelyén, mindennek tetejében pedig klubjaik számára sem térült meg az üzlet, sem anyagi, sem pedig sportszakmai szempontból. 

A szóban forgó csereügylet volt az előző nyári átigazolási időszak legfontosabb gazdasági lépése, melytől mindkét fél egyaránt hatalmas sikert várt, ám ennek ellenére sem a torinóiak, sem pedig a katalánok új szerzeménye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s elmondása szerint a gránátvörös-kékek szakembere már az ötlet felmerülésekor sem támogatta az üzlet létrejöttét, éppen a fent említett okokból kifolyólag. 

"Ez volt a legnagyobb hiba a labdarúgás történetében. Eladtunk egy huszonhárom éves játékost, aki évi két millió eurót keresett, egy olyan játékosra, aki harmincegy éves, és hat millió eurót keres évente. Arthurnak nem volt lehetősége megmutatni, hogy mit is tud valójában, mivel amikor megérkezett Barcelonába, két sérülés is hátráltatta őt a fejlődésben. Az első évében talán egy kicsit dekoncentrált is volt, de utána kezdett beérni."

Cury nyilatkozatának további részében kiáll a brazil mellett, igyekezvén cáfolva a nemrég ismételten botrányba keveredő középpályásról szóló híreszteléseket, miszerint könnyelmű életet élne, emellett pedig leszögezte, hogy ha a klub vezetősége nem értékesítette volna a korábban egyenesen az új Xaviként emlegetett labdarúgót, ő maga is a Barça legendája lehetett volna. 

"Amikor Arthur megérkezett Barcelonába, mindenképpen meg szerette volna ismerni a várost, s talán rossz társaságba is keveredett, de Neymar bulija után megértette, hogy hibázott, és elnézést is kért miatta. Nagyszerű játékos lehetett volna a a klub történelmében, sajnálatos, hogy elherdáltuk őt."

Mint ismert, a dél-amerikai futballista korábban egyáltalán nem szeretett volna az Öreg Hölgy kötelékébe szerződni, olaszországi pályafutása pedig mindeddig nem is hozott nagy sikereket magával, ugyanis néhány összecsapástól eltekintve a játékos nem volt képes az általa elvárt szint alapján teljesíteni, melyet csak tetéznek sorozatos egészségügyi problémái, illetve a Weston McKennie házibulijához hasonló kihágások. 

Ezzel együtt Miralem  Pjanić-csal is a lehető legrosszabb forgató könyv történt meg átigazolását követően, hiszen az egykori az AS Roma-és Juventus-játékos a lehető legalacsonyabb szintre került Ronald Koeman hierarchiájában, aki inkább a fiatal Pedri Gonzálezt részesíti előnyben, ekképp a bosnyák futballistának a jelenlegi szezonban mindössze 1275 játékperc jutott, annak ellenére, hogy korábban többször is leszögezte a tényt, miszerint gyermekkori álmának számított a Blaugranata mezében szerepelni. 

Pjanić tavaly nyáron 60 milliót kitevő összegért + 5 millió euró bónusz fejében igazolt a katalánokhoz, míg Arthur 72 millió euróért + 10 millió eurónak megfelelő bónuszokért cserébe került Torinóba, melynek következtében mindketten jelentős anyagi ráfordítást jelentettek klubjaiknak, ám mindeddig egyiküknek sem sikerült megcsillogtatniuk valós képességeiket.