Risso: "Rovella már nyáron Juve-játékos lehet"

chiellini_rovella.jpgA Juventus télen szerződtetett, ám még további másfél esztendeig jelenlegi alakulatánál, azaz a Genoa kötelékében futballozó olasz középpályásának számító Nicolò Rovella ügynöke, Beppe Risso az elmúlt órákban meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett ügyfele nagyszerű mentalitásáról, illetve az Öreg Hölgyhöz való elkötelezettségéről, leszögezve, hogy a fiatal labdarúgó teljes mértékben tisztában van a torinói klub szellemiségével. 

A menedzser mindenekelőtt igyekezett tisztázni Rovella kivételes képességeit, elmondása szerint pedig képviseltje semmilyen tekintetben nem fog nehézségekkel szembesülni, ha pályára kell lépnie az olasz rekordbajnok ellen, ugyanis fiatal kora ellenére igen nagy intelligenciával rendelkezik. 

"Rovella messze kiemelkedik generációja többi védekező középpályása közül, hiszen igen magas intelligenciaszintet tudhat magáénak, ebből kifolyólag biztos vagyok benne, hogy ha ma lehetőséget kap a Juventus ellen, a megfelelő teljesítményt nyújtja majd, s nem fogja frusztrálni a tudat, hogy egy ekkora csapat ellen kell futballoznia. Nicolò jelenleg a Genoa színeiben szerepel, ugyanakkor játékjoga már a Bianconeri tulajdonát képezi, s meggyőződésem, hogy akkor sem nehezedik majd rá irreálisan nagy nyomás, mikor a torinóiak szerelését fogja magára ölteni" – vélekedett Risso a Tuttosport újságírójának kérdésére a kezdő sípszót megelőzően. 

"Képviseltem sokkal érettebb a korosztályánál, s egyáltalán nem olyan fejjel gondolkodik, mint egy átlagos tizenkilenc esztendős, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a Juventusszal kötött téli megállapodása. Mint ismert, nyáron ingyen távozhatott volna Genovából, azonban nem szeretett volna hálátlan lenni az őt felnevelő Grifonival szemben, ekképp inkább a maradást választotta, hatalmas érettségről téve tanúbizonyságot. Biztos vagyok benne, hogy ezt szinte mindenki máshogy tette volna, ám ő a kölcsön mellett határozott, hogy tovább fejlődhessen."

Az ügynök ezt követően áttért Rovella fizikai jellemzőire, leszögezve, hogy a játékos tulajdonságai mindenképpen arra predesztinálják, hogy néhány szezonon belül referenciapontot jelentsen az európai középpályásokat tekintve. 

"Ha szigorúan labdarúgóként szeretnénk megítélni Nicolò képességeit, akkor mindenkinek szembeötlő lehet, hogy milyen remekül lát a futballpályán, ezen felül pedig ösztönökből fakadóan tudja, hogy milyen mozdulatokat kell megtennie az egyes mérkőzések időtartama alatt. Soha nem szerettem összehasonlítani más játékosokkal, ám biztos vagyok benne, hogy Rovella hamarosan igazi hivatkozási alappá válik majd posztján."

Az elmúlt napok hírei, mindenekelőtt Giovanni Albanese és Nicolò Schira értesülései szerint a Juventus már idén nyáron keretébe hívhatja a futballistát, melyet részben Risso is elismert, kijelentve, hogy az ezzel kapcsolatos döntések egyedül a torinóiak vezetőségétől függenek. 

"Hogy valós lehetőség-e a Juventushoz való idei csatlakozás? Igen, fennáll ennek esélye, azonban ennek megtörténte mindenekelőtt két lehetőségtől függ, azaz a torinóiak piaci terveik, illetve Rovella szezon végéig mutatott produkciója alapján határoznak majd erről. Kijelenhetem, hogy Nicolò és én nem beszéltünk az Öreg Hölgy elleni megmérettetésről, csupán annyit mondtam neki, hogy a találkozó végén próbálja meg elkérni Chiellini mezét. Hogy miért nem Cristiano Ronaldóét? Mert Giorgio a Bianconeri szellemiségének élő képviselője" – összegzett Risso.