Ballardini: "Gondokat okozhatunk a Juventusnak"

ballardini-4-1024x1024.jpgAz Öreg Hölgy vezetőedzője, Andrea Pirlo mellett a Genoa mestere, Davide Ballardini is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát a Grifoni holnapi, Juventus elleni idegenbeli találkozóját megelőzően, melyben a vörös-kékekhez mindössze néhány hónappal ezelőtt visszatérő, ám a bennmaradásért küzdő alakulatból középcsapatot létrehozó tréner egyebek mellett szót ejtett a Bianconeri legnagyobb erősségéről, illetve személyes célkitűzéseiről is. 

A tréner elsőként a két fél januári, Coppa Italiában megrendezett összecsapásáról ejtett szót, ahol a genovai gárda képes volt kétgólos hátrányból felállni az olasz rekordbajnokkal szemben, mely együttes végül csak a hosszabbításban tudta kiharcolni a negyeddöntőbe való kvalifikációt. 

"A Coppa Italiában lejátszott mérkőzésen mindannyiunk számára bebizonyosodott, hogy megfelelő futballistákkal rendelkezünk a Juventus sikerének meggátlásához, s jelen pillanatban is reméljük, hogy képesek leszünk hátráltatni az Öreg Hölgy céljainak megvalósítását. Tisztában vagyunk vele, hogy a holnapi találkozó egy teljesen eltérő megmérettetés lesz, ugyanakkor hiszünk a játékosaink képességeiben, s abban, hogy ismét sikerülhet gondot okoznunk a fekete-fehéreknek" – szögezte le Ballardini a tegnap délutáni sajtótájékoztatón.

"Rendkívül motiváltnak érezzük magunkat, ugyanakkor tudjuk, hogy a Juve számára minden hátralévő mérkőzés hatalmas fontossággal bír, ebből kifolyólag pedig valóságos ütközetre, nagyon kemény taktikai és fizikai csatára készülünk ellenük. Mindannyian eltökéltek vagyunk a céljaink megvalósítását illetően, ugyanakkor a Bianconeri jó pillanatban van a Napoli elleni kiváló teljesítményt követően, ennek révén biztosak vagyunk benne, hogy ellenünk is hasonló produkcióra törekednek majd. 

A legfőbb dolgunk az, hogy kiharcoljuk a következő idényre szóló első osztályú indulás jogát, ebbéli terveink megvalósítását pedig nem is lenne jobb alkalmunk folytatni a holnapi napnál, mikor Olaszország legjelentősebb alakulata ellen bizonyíthatunk. Rendkívül izgalmas és kiegyensúlyozott meccsre számítok, s biztosíthatok mindenkit, hogy a sűrű versenynaptár egyetlen összecsapás tekintetében sem befolyásolhatja a játékunkat, mivel a keret minden egyes tagja érzi a vállaira nehezedő felelősséget, s örülnek, hogy háromnaponta harcba szállhatnak a Genoa megmentéséért. Az egymást követő találkozók szinte minden tekintetben feltüzeltek bennünket, s készen állunk a Juventus elleni megmérettetésre."

A Rossoblut irányító szakvezető ezt követően együttesének bajnokságban megvalósítandó célkitűzéseiről ejtett szót, kijelentve, hogy alakulata meccsről meccsre kíván haladni útján, melynek során minden egyes alkalommal a lehető legtöbbet kell kihozniuk önmagukból. 

"Egyszerre mindig csak egy találkozót kell szem előtt tartanunk, az egyes mérkőzéseket követően pedig máris a következő megmérettetésünkre kell fókuszálnunk. A Juventus ellen mindenekelőtt nagy odafigyeléssel, illetve hatalmas intenzitással szükséges futballoznunk, ezen felül pedig rendkívül egységes, valamint elszánt csapat benyomását kell keltenünk. A legnehezebb helyzetekben az eddigiek folyamán is képesek voltunk erőnkön felül álló játékot megvalósítani, ami nagyszerű eredmény, ugyanakkor innentől kezdve kizárólag a jövőbeli történések bírnak jelentőséggel."

Ballardini végezetül együttesének sérültjeiről is közzétette friss értesüléseit, kijelentve, hogy néhány kulcsember bevethetősége nagy kérdéseket vet fel, mindazonáltal elég mély kerettel rendelkeznek az összecsapás elképzeléseik szerinti lejátszásához, a továbbiak pedig már csak rajtuk múlnak. 

"Jelen pillanatban nem tudjuk, hogy Mattia Destro, valamint Gianluca Scamacca játszhatnak-e majd, ám rajtuk kívül számos kiváló támadónk van, akik közül mindenki képes a megfelelő teljesítményt produkálni. Örülünk a körülménynek, hogy ilyen mély kerettel rendelkezünk, s szerencséseknek is gondoljuk magunkat, hiszen bárkit is küldünk a pályára, mindent meg fog tenni a siker érdekében" – zárta mondanivalóját Ballardini. 

A Juventus mérkőzésre nevezett hivatalos, huszonhárom fős kerete a következő: 

genoa_juve_keret.jpg