Tacconi: "A Napoli ellen katasztrófa történik majd"

stefano-tacconi-1200x900-1.jpgA Bianconeri egykori hálóőre, Stefano Tacconi egy nemrég közzétett nyilatkozatában arról beszélt, hogy ugyan természetesen bízik az Öreg Hölgy sikerében a Juventus holnap esti, Napoli elleni, számos szempontból sorsdöntőnek ígérkező összecsapásán, megérzése mégis azt mondatja vele, hogy a fekete-fehérek hatalmas katasztrófa elszenvedői lesznek a találkozón. 

Az olasz rekordbajnok szerelésében pályafutása során minden sorozatot figyelembe véve 377 mérkőzésen pályára lépő korábbi kapus elsőként saját benyomásaira igyekezett hagyatkozni a meccs megítélésének kapcsán, legélesebb élményei azonban korántsem vetítenek előre hízelgő végkimenetelt a torinói alakulat számára. 

"Hogy mihez köthetőek a legnagyobb Napoli elleni szerzett élményeim? Mindenekelőtt Diego Maradona játékához, akinek nagyon hálás vagyok, hiszen ha az embernek megadatik, hogy hozzá hasonló géniuszokkal találkozzon pályafutása során, az ő neve is fenn fog maradni a labdarúgás történelemkönyvében" – jelentette ki a Radio Marte tegnapi adásában. 

"Nekem több ízben is lehetőségem volt Maradona ellen védeni, s szép számmal kaptam tőle gólokat is, ugyanakkor utólag még ezért is hálát adok az Istennek, hiszen azokat a találatokat a valaha volt egyik legnagyobb labdarúgó lőtte nekem, mely esetet annak ellenére, hogy akkor keserűséggel töltött el, mára a velem megeső legjobb dolgok közé sorolom. 

Hogy melyik találkozó ugrik be legelsőként a Napoli ellen megvívott párharcaimból? Legfőképpen az 1990-es Supercoppa Italiana döntőjére emlékszem, azonban ez az összecsapás közel sem jelentett kellemes élményt, hiszen Luigi Maifredi irányítása alatt 5-1-es vereséget szenvedtünk a San Paolóban, mely a mai napig hatalmas kudarcként él a Juve szerelmeseinek emlékezetében. Őszintén remélem, hogy a párosítás történetének soron következő meccse kedvezőbb végeredményt fog hozni, ám véleményem szerint igazi katasztrófa történik majd a Bianconerivel."

Az egykori közönségkedvenc ezután kitért a két együttes sajátosságaira, valamint a jelenlegi idény alapvető furcsaságára is, kijelentve, hogy Andrea Pirlo az utóbbi hetekben augusztusi döntésének következményeit kénytelen elviselni, ekképp csak magát okolhatja a történtekért. 

"A jelenlegi bajnokság rendkívül különleges idénynek számít az első szezonokhoz képest, ebből kifolyólag a szurkolók jelenléte minden korábbinál többet jelentett volna az egyes alakulatok számára. A drukkerek hiányában a futballisták meglátásom szerint igen meglehetősen elpuhultak, s ha éppen nem állnak vesztésre, igen kényelmesen tologatják a játékszert, ezzel rontva az egész sportág színvonalán és megítélésén. A közönség jelenléte mellett szinte minden játékos képes küzdeni magáért és a csapatáért, ellenben az utóbbi hónapokban a legtöbb esetben csak lélektelen mezhalmazokat lehetett észrevenni a stadionok gyepén. 

Hogy mit gondolok Andrea Pirlóról? Egyenesen kijelenthetem, hogy véleményem szerint sosem kellett volna leülnie a Juventus kispadjára, mivel döntése egyébként is hatalmas kockázatot rejtett magában, mostanra pedig világosan kiütközött, hogy milyen következményekkel járt kinevezése. Andrea csak magának köszönheti a jelenlegi helyzetet, mivel józanabb gondolkodással elejét vehette volna a történteknek. Attól, hogy valaki klasszis labdarúgó volt, még nem lesz kiemelkedő tréner, ami Pirlo esetében egyértelműen beigazolódott. 

Hogy ki a Napoli legnagyobb erőssége? Ez teljesen egyértelmű, hiszen évek óta Dries Mertens számít a legmeghatározóbb játékosuknak, aki még sérülten is képes különbséget jelenteni az ellenfelekkel szemben. Ha választanom ként közte és Victor Osimhen között, gondolkodás nélkül a belgára tenném a voksomat" – zárta szavait Tacconi.