Legrottaglie: "A Scudetto nem volt realitás idén"

pirlo_sad.jpgA Juventus egykori futballistája, Nicola Legrottaglie néhány nappal ezelőtt meglehetősen figyelemreméltó szavakat fogalmazott meg az olasz sportsajtónak, melyekben arról beszélt, hogy az Öreg Hölgy vezetőedzője, Andrea Pirlo a tőle telhető legjobbat kívánja nyújtani, ebből kifolyólag pedig az együttes szerelmeseinek jóval nagyobb türelemmel kellene viseltetniük a Maestro iránt. 

Ahogy azt mostanra szinte mindenki tudja, a Bianconeri jelen pillanatban tíz ponttal áll a Serie A listavezetőjének számító Inter alakulata mögött, ám a korábbi védő úgy véli, hogy a bajnoki aranyérem nem is lehetett reális elvárás az idei szezonban jelentős átalakuláson keresztülmenő fekete-fehérektől, ennek ellenére a csapat drukkerei képtelenek megérteni ezt a körülményt, mivel sokkal egyszerűbb a gárda trénerét hibáztatni a történtekért. 

"Külső szemlélőként szinte lehetetlen feladat objektív nézőpontok alapján megítélni a Juventus folyamatban lévő szezonját, ekképp nem tehetünk mást, mint hogy feltétlenül hiszünk a klub vezetősége, azaz az Andrea Agnelli, valamint Fabio Paratici-Pavel Nedvěd kettős által elmondottaknak" – fogalmazott a TMW Radio adásában. 

"Úgy vélem, hogy a fekete-fehérek első emberei kiválóan végzik a dolgukat, ráadásul ha egy csapat új útra lép, várniuk kell a koncepció kiforrásáig, s nem szabad az első kételyek, esetleg negatívabb eredmények jelentkezésekor félbehagyniuk a megkezdett munkát."

Az olasz rekordbajnok kötelékében több ízben, utoljára 2006 és 2011 között megforduló egykori futballista szerint ugyan a szurkolók kedvelt tevékenységének számít Andrea Pirlo virtuális felelősségre vonása, a tréner debütáló idénye a mostaninál sokkal rosszabbul is végződhetett volna, ekképp nem feltétlenül kell tragédiaként felfogni az utóbbi hónapok eseményeit. 

"Természetesen Andreának számos nehézsége akadt az idény során, ám gondoljunk csak bele, a dolgok ennél ezerszer rosszabbul is alakulhattak volna! Meggyőződésem, hogy a Juve a következő idényben is a Bajnokok Ligájában szerepelhet majd, abban azonban korántsem vagyok ennyire biztos, hogy az Öreg Hölgy egy tapasztalt mester irányítása mellett képes lett-e volna megakadályozni az Intert a Scudetto megszerzésében. A magam részéről a kezdetektől fogva úgy gondoltam, hogy a Nerazzurri lesz a bajnokság győztese, Pirlo pedig a lehető legtöbbet hozta ki a rendelkezésére álló lehetőségekből. 

Andrea második vezetőedzőként töltött idénye a jelenleginél sokkal kiforrottabb játékot fog hozni a Bianconerihez, s teljesen világosan ki fog derülni, hogy Pirlo képes-e betölteni a neki szánt szerepet. Úgy vélem, hogy egyelőre korai lenne messzemenő következtetéseket levonni ennek kapcsán, ám a következő szezonban a szurkolók is sokkal jobban értik majd Andrea elképzeléseit, ahogy a mester is nagyobb következetességgel fogja majd meghozni döntéseit.

Pirlónak joga van még egy esztendőt eltöltenie a Juve kispadján, mivel a vezetőség tartozik ennyivel neki, valamint kötelezően meg kell adniuk az újrakezdés lehetőségét egy olyan csapatnak is, mely az utóbbi kilenc évben egyeduralkodónak számított Olaszországban. A Maestro kinevezése természetesen rendkívül bátor választás volt, ám én személy szerint igen nagyra értékeltem Agnelli merészségét, s hiszem, hogy a projekt révbe fog érni a közeljövőben" – zárta mondanivalóját Legrottaglie.