Helyzetjelentés a klub háza tájáról és a válogatott játékosokról

kep_az_oltozobol.jpgRitka az ilyen, de azt hiszem a szurkolóknak és a csapatnak is jól jött a válogatott szünet, ugyanis igencsak rájárt a rúd imádott csapatunkra. Szombaton azonban ismételten Juventus-mérkőzést tekinthetünk meg a televízióban, méghozzá egy Torino elleni derbit. Vajon milyen formában és állapotban térnek vissza Pirlo fiai a nemzeti együttesüktől?

  • Szczęsny: Nagyon rosszul sikerült számára az utóbbi két hét, ugyanis amellett, hogy három meccsen öt gólt kapott (egy gólban komolyat is hibázott), mindössze a lövések 38%-át tudta védeni, így összecsapásonként mindösszesen csak egyszer tudta megvédeni csapatát a góltól. Az értékelésén is nagyon meglátszik a rossz teljesítmény, mindössze 6.50-es osztályzatot kapott a Sofascore-tól. A lengyel válogatottban több koronavírussal fertőzött személyt is találtak már, remélhetőleg ő nem kapta el a kórt, mert Buffon nem lesz bevethető a Torino ellen, ugyanis egy mérkőzéses eltiltást kapott, mert visszaesőként a közelmúltban ismételten istenkáromlás hagyta el a száját.

  • de Ligt: Végigjátszotta mindhárom összecsapást az első perctől az utolsóig. Egészen nagyszerű teljesítményre volt képes, mindegyik mérkőzésen a védelem egyik legjobbja volt, két összecsapáson pedig még csak gólt se kaptak. Szinte mindegyik statisztikája kiváló, azonban egyben messze kiemelkedik, ez pedig a megnyert párharcok száma. Átlagban nyolc párharcot vívott meg meccsenként, ezeket pedig 80%-ban nyerte, úgyhogy igencsak megdolgoztatták az ellenfelek. Értékelése magáért beszél: 7.43
  • Bonucci: Két mérkőzésen szerepelt, de azokat végigjátszotta, ráadásul egészen kiváló módon, egyik összecsapáson sem kaptak gólt. Ő még holland társától is kiválóbb osztályzatot kapott (7.65), Bulgária ellen Ő volt a mérkőzés legjobbja. Hiába sajnos a jó forma, a mai nap pozitív tesztet produkált, úgyhogy minimum két hétig nem lesz elérhető.
  • Chiellini: Mindössze csak Észak-Írország ellen játszott, ám azon 7.9-es osztályzattal a mérkőzés embere lett, viszont megsérült edzésen, így idő előtt visszatért Torinóba. A hírek szerint már bevethető lesz hétvégén.
  • Demiral: Konkrétan a koronavírus-fertőzésért utazott el a török válogatotthoz.
  • Frabotta: Az U21-es EB-n kétszer jutott szerephez, a spanyolok ellen kezdőként, a szlovénok ellen csereként, de nem sok sikerélményben volt része. A La Furia Roja ellen 6.3-as osztályzatával a mérkőzés legrosszabbja volt, szárnyvédőként szerepelve, míg Szlovénia ellen csak hét percet kapott. Ha a nyáron folytatódó kieséses szakaszban lehetőséghez is jut, valószínűleg nem ezeken az összecsapáson harcolta ki ezt az esélyt. Egyébként az Azzurrini esetében az ötös volt az a szám, ami ezt a csoportot jellemezte, ugyanis öt ponttal, öt lőtt góllal és öt pirossal jutottak tovább.
  • Rabiot: Három találkozón is szerepelt, ebből kettőn játszott kezdőként. Két fős középpályán jutott szerephez a válogatottban is, az ott nyújtott produkciója pedig 7-es osztályzatot ért. Bosznia és Hercegovina ellen játszotta legjobb meccsét, melyen egy gólpasszt osztott ki, és együttese második legjobbja lett. Ha mind a három meccsét figyelembe vesszük: a saját térfelén egyetlen labdát nem adott el és az ellenfél térfelén is 86%-os pontossággal passzolt, az indításainak eredményessége 50%-ra tehető, átlagban kétszer szerelt meccsenként és fejpárbajainak 80%-át megnyerte.
  • Chiesa: Az utóbbi időben a válogatottban nem igazán megy neki, most sem volt ez másként, Bulgária ellen együttese leggyengébbje volt. Egyetlen meccsen kezdett, de mind a három összecsapáson lehetőséghez jutott, átlagban egy félidőt futballozott. Értékelése 6.77, mindezt jobb szélsőként hozta össze.
  • Kuluševski: Federicóhoz hasonlóan ő sem brillírozott nemzeti együttesénél, ám ő mindössze kétszer játszott, és csak egyszer volt kezdő. Grúzia ellen ő volt a legrosszabbul teljesítő svéd, és ez a kijelentés igaz a Koszovó elleni produkciójára is, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor csak csereként jutott szóhoz. Az ő esetében egy kirívó statisztika van, mégpedig az, hogy a párharcainak mindössze 18%-át tudta megnyerni. Mindkét meccsen jobb szélső középpályásként szerepelt, osztályzata: 6.78
  • Bernardeschi: Míg druszájának annyira nem szokott menni az Azzurrinál, ő ki tudja használni a lehetőséget a bizonyításra. Két meccsen jutott szóhoz, egyen kezdőként szerepelt. A 7.10-es értékelést érdemelt ki, kulcspasszokban volt kiemelkedő, mérkőzésenként hármat osztott ki. Bulgária ellen jobbszélsőként, míg Litvánia ellen jobb oldali szárnyvédőként szerepelt.
  • Morata: Mind a három alkalommal a kezdőcsapatban kapott helyet, Görögország ellen gólt is szerzett, ennek köszönhetően a mérkőzés legjobbja lett. A másik kettő mérkőzésen nem remekelt különösen egy szem csatárként, így mindössze 7-es értékelést kapott a csoportkörben nyújtottakért.
  • Ronaldo: Természetesen az összes összecsapáson pályára lépett, és mindegyiket végigjátszotta. Mindösszesen egy szabályos találatot jegyezhet fel, és igencsak komoly különbség volt a játékában annak fényében, hogy balszélsőként, vagy egyedüli centerként jutott lehetőséghez. Mikor a szélen szerepelt, 7.6-os osztályzatot ért el, mikor középen, 6.45-ös értékelést érdemelt ki. Ezzel választ kaphatunk arra, hogy miért nem érdemes centerként számítani rá.

A dél-amerikaik nem utaztak a válogatotthoz, míg Ramsey sérülés miatt maradt Torinóban. Jelenleg ő és Dybala is edzéseket folytatnak, a visszatérésük már nem tűnik olyan távolinak.

Balhéból nem volt hiány, a sort Cristiano Ronaldo kezdte, aki Szerbia ellen a meg nem adott gólja után ugyan jogosan akadhatott ki, ugyanis egy 100%-ig szabályos gólt vettek el tőle, ám ezt követően fogta magát, földhöz vágta a csapatkapitányi karszalagot, és elhagyta a pályát, miközben a mérkőzés még pár másodperc erejéig  tartott. A viselkedését a Juventus legnagyobb alakja, Alessandro Del Piero is kifogásolta.

Ezt követően Arthur került a figyelem középpontjába, ugyanis az Egyesült Arab Emírségekbe utazott annak ellenére, hogy utazási korlátozások vannak Olaszországban is. Mindez Instagram-posztjából derült ki, amiben megjelölte a helyet is, ahol tartózkodik.

A mai nap pedig robbant a bomba, ugyanis Weston McKennie egy összejövetelt szervezett otthonában, amivel megszegték a koronavírus miatt hozott korlátozásokat. A megengedettnél több személy volt a házban, köztük Paulo Dybala, és Arthur is. Egyes hírek szerint egy órán keresztül próbálkozott bejutni a rendőrség a pókerparti helyszínére. Állítólag az államtól 400 eurós büntetést kaptak, míg a Juventus vizsgálatot indított az ügyben, s Agresti szerint mindenképpen bírság vár a futballistákra, mivel semmilyen tekintetben nem nézik el a labdarúgóknak, hogy a karanténszabályokat ilyen mértékben megszegjék. Mivel a futballisták nem csak magukat, hanem a klubot is lejáratták, nagyon magas pénzbírságra számíthatnak, emellett a keretből is kikerülhetnek egy mérkőzés erejéig, így mindhárman kihagyhatják a Torino elleni városi derbit.

Eddig csak Dybala kért bocsánatot, aki a következőt írta:

"Tisztában vagyok vele, hogy az emberiség egy ilyen nehéz pillanatában, mint melyet a koronavírus-járvány jelent, nem lett volna szabad elkövetnem ezt a hibát. Elismerem, hogy részt vettem a szóban forgó összejövetelen, ami azonban nem egy parti, csupán egy vacsora volt, s minden tekintetben rosszul cselekedtem, amiért elnézést kérek."