Locatelli és Cambiaso is megsérült

f-0hia2wyaacwlu.jpgA Juventus sikeresen abszolválta a válogatott szünetet megelőző utolsó mérkőzését, legközelebbi találkozójára pedig november 26-án kerül majd sor, ahol a szezon eddigi legfontosabb összecsapásán fogja fogadni az Inter alakulatát a nagy múltra visszatekintő Derby d'Italia keretében. Bár az említett rangadóig még közel két hét van hátra, Max Allegrinek és stábjának több sérült miatt is aggódnia kell, hiszen a már korábban kidőlő játékosok mellett nemrég újabb labdarúgóknál jelentkeztek problémák a keretből. 

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti a mai napon tartott sajtótájékoztatóján arról értekezett, hogy sérülés miatt haza kellett küldenie a csapatba egyébként ismét bekerülő Manuel Locatellit, ráadásul a Juventus futballistái közül Andrea Cambiaso sincs 100%-os állapotban. 

"Andrea Cambiaso feldagadt bokával érkezett meg az edzőtáborba, ami miatt a következő két napot a kiértékelésre fogjuk szánni vele kapcsolatban, míg Manuel Locatellit vissza kellett küldenünk Torinóba a játékost sújtó egészségügyi gondokból kifolyólag."

Locatelli ennek nyomán biztosan nem fog pályára lépni Észak-Macedónia és Ukrajna ellen, s bár Cambiaso akár még be is mutatkozhatna az Azzurri szerelésében, Federico Dimarco jelenléte mellett szereplése erősen valószínűtlennek tűnik, főleg, hogy a tréner szavai szerint állapota csak az előttünk álló napokban kerül majd kiértékelésre. 

Romeo Agresti úgy tudja, hogy a nemzeti csapat orvosai egy enyhe fokozatú, elmozdult bordatörést mutattak ki Locatellinél, aki a diagnózis fényében azonnal megkezdte néhány napos rehabilitációját, gyógyultnak azonban majd csak a sérülés későbbi állapota alapján nyilváníthatják majd őt a Juventusnál. 

A Sky Sport Italia mindeközben arról írt, hogy a Bianconeri csapatkapitánya, Danilo továbbra sem áll az alakulat rendelkezésére, ugyanis felépülése jóval több időt vesz majd igénybe a tervezetthez képest. Max Allegri ekképp valószínűleg az Inter ellen sem számolhat majd a brazillal, aki legkorábban a december 1-jén megrendezendő Monza elleni összecsapáson térhet majd vissza. 

Mint ismert, Danilo mellett Alex Sandro és Timothy Weah is partvonalon kívülre került az utóbbi időben sérülés miatt, ám ők minden bizonnyal bevethetőek lesznek a válogatott szünet után, míg Mattia De Sciglio legkorábban csak januárban térhet vissza. Romeo Agresti eközben azt is leszögezte, hogy Dean Huijsen hátfájás miatt szintén nem játszhat majd a holland korosztályos válogatottban, ám a fiatal tehetség alapvetően jó állapotban van, s nem kell hosszabb kihagyástól tartania.