Audero: "Túl sok szó esik Cardiffról"

buffon.jpgA Juventus egykori hálóőre, a jelen pillanatban a Sampdoria első számú portásának számító Emil Audero a tegnapi nap folyamán érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben két, az Öreg Hölgy 2016/2017-es szezonjából fennmaradó történetet elevenített fel, kijelentve, hogy a szóban forgó esetek jelentőségét azóta is túlbecsüli a közbeszéd. 

Az indonéz felmenőkkel rendelkező olasz kapus 2017 májusában, a Bologna elleni Serie A-összecsapáson debütálhatott a Bianconeri szerelésében, a Zebrák alakulata pedig a találkozó után egy héttel, június 3-án a Real Madrid elleni cardiffi Bajnokok Ligája-döntőben lépett pályára, ahol együttese csúfos, 1-4-es vereséget szenvedett, mely kudarc okairól a mai napig számos pletyka lát napvilágot, egyebek mellett a játékosok között a félidőben kirobbanó esetleges vitával kapcsolatban. 

"A 2017-es esztendő egy gyönyörű év volt számomra, melyre legfőképpen az élvonalban való bemutatkozás, valamint a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába való bejutás miatt fogok emlékezni. Az akkori Juventus az utóbbi idények legerősebb Öreg Hölgye volt, nem csak a futballpályán mutatottak, hanem a csapat maga fokon álló összhangja miatt is, melynek eredményeképpen a labdarúgók egyéni szinten is rendkívül fegyelmezetten játszottak a szóban forgó szezonban" – jelentette ki a FanPage című műsor legutóbbi adásában. 

"Egy olyan együttes, mint a Bianconeri, természetesen minden adandó alkalommal megpróbál még magasabb szintre jutni, s sosem elégszik meg az éppen fennálló helyzettel, azonban abban az idényben még valami hiányzott a teljes körű siker eléréséhez. A végeredmény természetesen csalódást keltő volt, azonban ez nem változtat a tényen, hogy személyes tekintetben életem egyik legmeghatározóbb esztendejeként fogok visszaemlékezni 2017-re, mivel megadatott számomra, hogy a debütálásomat követően egy héttel már a BL-döntőben szerepelhessek, mindössze húsz évesen."

Ugyan a Blancók vezetését követően a Juventus megszerezte az egyenlítő találatot, Zinédine Zidane alakulata a második játékrészben minden területen Massimiliano Allegri gárdája fölé kerekedett, ekképp pedig a lefújást követően szinte azonnal felmerült a pletyka, hogy a fekete-fehérek játékosai a szünetben összevesztek egymással, mely hipotézis bizonyos körökben mind a mai napig tartja magát. 

"Úgy vélem, hogy még manapság is túl sok szó esik Cardiffról, valamint az összecsapás félidejében történt lehetséges eseményekről, ugyanakkor én sem tudok mást mondani, mint az egykori csapattársaim, ennek révén megerősíthetem, hogy semmiféle ahhoz hasonlatos incidens nem történt az öltözőben, mint amiről korábban pletykáltak. Abban az esztendőben egészen kivételes együttesünk volt, mely nagyszerű labdarúgókból állt, ennek következtében pedig örökké emlékezni fogok erre a szezonra, mely megadta számomra életem nagy lehetőségét."

A kérdéses idényhez egy másik botrányos eset is kötődik, ugyanis a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének 2-0-ás Juventus-sikerrel záruló, Porto elleni idegenbeli összecsapásán az olasz rekordbajnok védője, Leonardo Bonucci a lelátóról, egy bárszéken ülve követte a pályán zajló eseményeket, hiszen a mérkőzést megelőzően összeveszett a csapat mesterével, Max Allegrivel. 

"A találkozóval kapcsolatban nagyrészt a végeredményre emlékszem, ugyanis igen magabiztos, 2-0-ás győzelmet arattunk a Porto otthonában. A szóban forgó esetről csak annyit tudok mondani, hogy néhány nappal a találkozó előtt kisebb vita alakult ki Bonucci, Allegri, valamint a klubvezetés egyes képviselői között, ezért a mester jobbnak látta, ha Leo csak a lelátóról tekinti meg a mérkőzést. Nem volt különösebben említésre méltó történés, mivel a felek később tisztázták a nézeteltéréseiket, én pedig ezt is testközelből láthattam, mivel harmadik számú kapusként ott ültem a környezetükben. Eleinte érdekes volt látni, hogy két, egymásnak ennyi mindent adó személy között vita támad, azonban ők is tisztában voltak vele, hogy jobb elejét venni az ügy elfajulásának" – összegzett Audero.