Cobolli Gigli: "Dybala helyzetéért a Juve a felelős"

cobolli-gigli.jpgA Juventus egykori elnöke, Giovanni Cobolli Gigli sem maradhatott ki az Öreg Hölgy helyzetét boncolgató személyek egyre táguló köréből, melyben ismételten a klub jelenlegi vezetőségének múltbeli döntéseit igyekezett kritizálni, többek között a Paulo Dybala körül kialakult szituációval, valamint Cristiano Ronaldo megszerzésével kapcsolatban, mely esetek véleménye szerint mind Andrea Agnelli alkalmatlanságát bizonyítják a külvilágnak. 

A korábbi sportvezető mindenekelőtt az argentin klasszisról beszélt, megállapítva, annak ellenére, hogy Dybalának a Juventus alapemberének kellett volna lennie, mostanra gyakorlatilag számkivetettnek számít Torinóban. 

"Az elmúlt két esztendőben a Juve vezetősége képtelen volt megfelelő erősítéseket eszközölni a csapatot illetően, ezen felül pedig az együttes legnagyobb sztárja, Paulo Dybala körül is rendkívül zűrzavaros helyzet alakult ki az utóbbi időszakban. Andrea Agnelli megpróbálta őt értékesíteni, azonban ez a kísérlet kudarccal végződött, ennek folyományaként pedig természetes, hogy az argentin nem képes megfelelő motivációt lelni, mivel nem érzi a klub bizalmát és támogatását" – jelentette ki a nápolyi illetőségű Radio Crc adásában. 

"Dybalának, pusztán képességei alapján egyértelműen a Juventus legfőbb támaszának, valamint vezérének kellene lennie, ám a klubvezetés egymást megkérdőjelező lépései egy mentálisan instabil, illetve állandó formaingadozással küzdő, ebből fakadóan pedig számkivetett futballistát faragtak belőle.

A hibák, melyeket az Öreg Hölgy az utóbbi időszakban elkövetett az átigazolási piacon, minden bizonnyal kizárólag a vezetőség számlájára írhatók. Egyes vételek és eladások helyessége minimum kérdéses volt, így véleményem szerint a Zebrák sokkal előrébb tartanának, ha egy kiforrott koncepció alapján tevékenykednének."

Cobolli Gigli a továbbiakban arról beszélt, hogy Cristiano Ronaldo szerződtetése egyértelműen nagy hibának számított, a transzfer pedig negatív gazdasági hatásai mellett a vezetőségben is visszafordíthatatlan károkat okozott. 

"Hogy mit gondolok Cristiano Ronaldo leigazolásáról? Személy szerint én magam sosem hoztam volna a Juventushoz, s úgy vélem, hogy ezt a fekete-fehérek legendás sportigazgatója, Beppe Marotta is így gondolta, s éppen emiatt hagyta el a Bianconerit. 

Ugyan Ronaldo egy hatalmas bajnok, s vitathatatlanul a történelem egyik legnagyobb labdarúgója, azonban a 31 millió eurót kitevő fizetése nem engedhető meg egy olyan alakulatnak, mely olyan költségvetéssel rendelkezik, mint a Juventus. Ha én magam ítélkezhetnék az ügyben, azonnal megpróbálnám értékesíteni Cristianót, ellenben a bére minden más csapatnak is hatalmas gondot jelentene, ebből kifolyólag igen komplikált lenne megoldani a jelenlegi szituációt" – összegzett Cobolli Gigli.