Kuluševski: "Cristiano jövője másodlagos"

ll.jpgA Juventus svéd reménysége, Dejan Kuluševski tegnap este Svédország holnapi világbajnoki selejtezője előtt hosszabb nyilatkozatot adott a nemzetközi sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett az Öreg Hölgynél töltött első szezonjának kudarcairól, valamint a csapat legnagyobb sztárjának, Cristiano Ronaldónak jövőjéről is. 

A svéd futballista elsőként a Bianconeri színeiben töltött első idényéről beszélt, kijelentve, hogy ugyan az idei kudarcok a teljes együttest keserű érzésekkel töltik el, a keret biztos benne, hogy a jövőben sokkal eredményesebben szerepelnek majd, a következő szezonban pedig harcban lehetnek a Scudetto megszerzéséért is. 

"Az eddigiekben rendkívül kiábrándító szezonunk volt, azonban minden egyes idényt azzal a céllal kell elkezdeni, hogy bajnoki címet szeretnénk ünnepelni májusban, ennek eléréséért pedig mindent meg kell tennünk az ezután következő időszakban is. Mi vagyunk a Juventus, ennek révén mindig el szeretnénk hódítani a Scudettót, ha pedig ez idén nem sikerül, mindent meg kell tennünk, hogy jövőre visszatérhessünk a trónra" – kezdte mondanivalóját a huszonegy esztendős labdarúgó. 

"Igen nehéz volt mindössze húsz éves koromban csatlakozni a Juventushoz, mivel egy ekkora múlttal és jelentőséggel bíró együttesnél számos újdonsággal kell szembesülnöd az itt töltött első idényed során. Továbbra is kénytelen vagyok szembesülni néhány nehézséggel, azonban mindenképpen fejlődni szeretnék, még azzal együtt is, hogy tisztában vagyok vele, hogy még sok időbe telik, mire elérem az általam megkövetelt szintet.

Az Öreg Hölgy klubja teljesen más felfogással rendelkezik, mint amit a Parma együttesénél tapasztaltam, ebből kifolyólag pedig nem volt zökkenőmentesem a torinóiak közé való beilleszkedésem, mivel olyan változásokon kellett keresztülmennem, melyekkel eddigi pályafutásom során nem kellett szembesülnöm. 

A jelenlegi szezon során számtalan pozícióban igyekeztem pályára lépni, s e szerepkörök mindegyikében a lehető legjobb teljesítmény elérésére törekedtem, azonban úgy vélem, hogy a legutóbbi összecsapásokon a hozzám leginkább illő helyen futballozhattam, ami minden tekintetben nagy boldogsággal tölt el."

Mint ismert, a Zebrák jelen pillanatban mindössze a tabella harmadik helyén állnak az olasz pontvadászatban, azonban a labdarúgó szerint az alakulatnál nem merültek fel olyan belső konfliktusok, melyeket a sajtó megszellőztetett a Benevento ellen elszenvedett kudarcot követően. 

"Egyértelmű, hogy az utóbbi időszakban képviseltnél sokkal jobb futballt kell bemutatnunk, ebből fakadóan pedig számunkra kedvezőbb eredményeket kell elérnünk. A csapat öltözőjében egyelőre nem az a derűs légkör uralkodik, mint ami ideális lenne a Juventus szempontjából, néhány kudarcot követően pedig természetesen bonyolultabb napok következnek együttesünk életében. 

Ezek a körülmények ugyanakkor nem bizonytalanítanak el bennünket, ugyanis az efféle helyzetekben mutatkozik meg, hogy kik számítanak valódi bajnokoknak. Az ehhez hasonló szituációkban össze kell szednünk magunkat, s mindenkinek jóval keményebben kell dolgoznia. Hogy tapasztaltam-e konfliktust a Benevento elleni vereség után? Nem tudok róla, hogy bárminemű összetűzés jelentkezett volna az öltözőben."

Az torinói fekete-fehérek Bajnokok Ligájából való kiesését követően szinte azonnal felmerültek a Cristiano Ronaldo jövőjével kapcsolatos pletykák, s a hitelesebb források is megerősítették, hogy a futballista szívesen visszatérne korábbi állomáshelyére, a Real Madridba. 

"Hogy milyen jövő áll Cristiano előtt? Ezt jelenleg egyikünk sem tudhatja, mivel véleményem szerint ez a kérdés a mostani helyzetben teljesen másodlagos, nekünk pedig nem erre kell összpontosítanunk. Meglátjuk, hogy mi fog történni, most azonban mindenekelőtt arra kell törekednünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az előttünk álló találkozókból" – zárta szavait Kuluševski.