Ronaldo, Haaland és Costa jövőjéről is döntés születhet a közeljövőben

ronaldo_porto.JPGAz átigazolási hírek kapcsán egyik legmegbízhatóbb forrásnak számító Fabrizio Romano a mai napon is szolgáltatott híreket az olvasók számára az esetleges transzferekkel kapcsolatban, több esetben a Juventust is érintve. A szakíró különböző közösségi média felületein írt többek között Cristiano Ronaldo, Erling Haaland és Douglas Costa helyzetével kapcsolatban, melynek részleteit alábbi rövid hírcsokorunkban olvashatjátok.

Ronaldo jövője régóta beszédtéma mind a sportsajtóban, mind a szurkolók körében, az esetleges távozásával kapcsolatos pletykák pedig csak felerősödtek a Porto ellen történt csúfos BL-kiesés óta. Ezen pletykáról Romano is ír, mi több, megerősítette. Információi szerint Ronaldónak hamarosan döntenie kell jövőjéről, ügynöke és egyben egyik legfőbb bizalmasa, Jorge Mendes májusban találkozik a Bianconeri vezetőségével, hogy tárgyaljanak a portugál világsztár jövőjéről, akinek egy év még hátra van szerződéséből. Romano szerint minden megtörténhet: tudomása szerint CR a Real Madridba történő visszatérésről álmodozik, azonban a Blancók elnöke, Florentino Pérez nem mutatott ezidáig érdeklődést egykori játékosa visszahozatala iránt, így konkrét lépéseket sem tett az ügyben.

Ronaldóval ellentétben kevésbé bizonytalan a helyzet a szakíró szerint Erling Haaland körül, azonban folyamatosan olvasni az érdeklődőkről. A norvég szupertehetség szerződtetéséért több európai topklub is versenyez, mint például a Chelsea, a két manchesteri klub, a Real Madrid, valamint a Barcelona. Természetesen a Juventus neve is szóba került, azonban a torinóiak egyelőre óvatos messzeségből követik az eseményeket, ezzel is próbálva elkerülni egy esetleges licitháborút. A játékos számára nincs favorizált klub, a szerződésében szereplő kivásárlási záradék csak jövő nyártól aktiválódik, így nincs is miért kapkodnia Mino Raiola kegyeltjének, aki ebből kifolyólag május előtt nem is tervez senkivel tárgyalni a játékos jövőjéről. Romano emellett említi, hogy sok minden függ a sárga-fekete együttes BL-szereplésétől is.

A harmadik Juventus-érdekeltségű hír Douglas Costaról szól. A Bayern München vezetősége Leon Goretzka szerződésének meghosszabbításán dolgozik, ezzel egyidejűleg pedig arról is döntöttek a bajorok, hogy nem kívánják véglegesen megvásárolni Costát a Juventustól, így a brazil szélső a szezon végeztével visszatér Olaszországba. A játékos kapcsán az elmúlt időszakban felröppentek pletykák egy esetleges Brazíliába való hazatérésről is, a Grêmio együttesével több ízben szóba hozta őt a sportsajtó, Romano azonban cáfolta, hogy porto alegrei együttes megkereste volna a futballistát ez ügyben.