Gentile: "A Juventusnak változtatnia kell"

claudio-gentile.jpgA Juventus és az olasz válogatott korábbi legendás védője, Claudio Gentile a tegnapi nap folyamán arról beszélt az olasz sportsajtónak, hogy ugyan nem kívánja felelősségre vonni Andrea Pirlót az Öreg Hölgy eddigiekhez képest sikertelen szezonjáért, úgy véli, hogy a trénerré váló egykori középpályás túl korán foglalta el a Bianconeri kispadját, melynek eredménye meg is látszik az együttes összeszedetlen futballján, illetve zavaros taktikai elképzelésein. 

Mint ismert, a torinói fekete-fehérek, akik az elmúlt kilenc esztendőben rendre megszerezték a Scudettót, jelen pillanatban tízpontos hátrányban vannak a bajnoki éllovas Inter alakulatától, emellett pedig a sokak számára jóval nagyobb fontossággal bíró Bajnokok Ligája küzdelmeiből is idő előtt kényszerültek távozni a Porto elleni nyolcaddöntőben. 

"Az előttünk álló tények teljesen egyértelműek, ezeken felül pedig a múlt eseményei is jó példával szolgálhatnak számunkra, ugyanis általánosságban véve megállapítható, hogy a Juventus nagy horderejű változásokat eszközöl, ha jelentős hatással lévő kudarcokat kell elszenvednie" – fogalmazott a bianconero színekben mindösszesen 411 összecsapáson pályára lépő Gentile a Rai Radio 1 adásában. 

"Az Öreg Hölgy számára minden bizonnyal óriási csalódást jelentenek az idei szezonban történtek, s ugyan a rosszabb eredményekért nem kívánom a mesterüket, Andrea Pirlót hibáztatni, véleményem szerint egyértelmű, hogy egy ilyen alakulat irányításához elengedhetetlenül szükség van edzői tapasztalatokra, valamint a futballisták kezelésének ösztönökből fakadó képességére. Talán Pirlo nem állt teljes mértékben készen erre a feladatra, mikor nyáron leült a Juve kispadjára."

Az olasz rekordbajnok kötelékében hat Serie A-elsőséget ünneplő, majd az olasz válogatottal 1982-ben világbajnoki címet szerző ikon úgy véli, hogy a Juventus nagy sorozata a történtek ellenére nem szakadt meg egy átmeneti szezonból kifolyólag, ellenben a vezetőségnek mindenképpen el kell gondolkodnia a folytatáson, szükség esetén pedig személycseréket is végre kell hajtania soraiban. 

"Talán jelen pillanatban még korai lenne megállapítani, hogy az Öreg Hölgy újkori sikerkorszaka véget ért, azonban mostanra tisztán látszik, hogy a mostani idény az elmúlt esztendők legrosszabb szezonja a Bianconeri számára. 

Egy ilyen sikertelen időszakot követően a vezetőségnek mindenképpen el kell gondolkodnia saját helyzetén, a további ínséges időket elkerülendő pedig szükség esetén azonnali változtatásokat kell végrehajtania a bajnokság utolsó játéknapját követően.

El kell gondolkodniuk az egyes területekért felelős személyek alkalmasságán, ha pedig módosításokat kell végrehajtani, nem szabad túlságosan sokáig várniuk ezek meghozatalával" – összegzett a most hatvanhét esztendős Gentile.