Buffon elégedetlen a helyzetével

gigi.jpgA válogatott szünet miatti leállás rendkívül sok újságíró fantáziáját mozgatja meg az alig néhány hónap múlva nyitó nyári transzferablakkal kapcsolatban, hiszen a hírszegény időszak számos szakembert késztet arra, hogy bővebb értesüléseket is közzétegyenek egyes futballcsapatok, valamint labdarúgók jövőjéről, melyek nem csak a mostani évek legnagyobb sztárjait, hanem egyes legendákat is érinthetnek, ahogy az a napokban is megszemlélhettük. 

Az olasz sportsajtó értesülései szerint ugyanis a világtörténelem egyik legnagyobb kapusának, Gianluigi Buffonnak hamarosan lezárulhat immár 2001 óta íródó, Juventusszal való közös története, mivel a veterán portás közel sem elégedett jelenlegi helyzetével, s szívesen próbálná ki magát másfajta pozícióban, több játéklehetőséggel, még akkor is, ha ehhez a klubváltás mellett kellene elköteleznie magát. 

Mint ismert, az ikonnak számító hálóőr két esztendővel ezelőtt, 2019 nyarán tért vissza az Öreg Hölgyhöz, miután egy szezont kölcsönben töltött a Paris Saint-Germain alakulatánál, a Bianconerinél pedig a csapat legutóbbi két mestere, Maurizio Sarri és Andrea Pirlo is második számú kapusként számolt vele, Wojciech Szczęsny mögött.

Mivel az együttes Bajnokok Ligájából való ismételt kiesését követően rengeteg hír látott napvilágot az olasz rekordbajnok nagyszabású terveiről, ezek magától értetődő módon kitértek a csapat legnagyobb legendáinak helyzetére is, ekképp korábban hiteles források, többek között Romeo Agresti és Fabrizio Romano is arról írtak, hogy a torinóiak veteránjai is az exodus áldozatai lehetnek. Ugyan mindeddig kézenfekvőnek tűnt, hogy Buffon további egy évvel meghosszabbítja a jelenlegi idény végén lejáró szerződését a fekete-fehérekkel, egyes sajtóhírek alapján a csapat szerelmesei korántsem lehetnek biztosak ennek bekövetkeztében. 

Több médium, egyebek mellett a La Gazzetta dello Sport és a Goal Italia információinak alapján Buffon némileg elégedetlen jelenlegi helyzetével, s jóval több időt szeretne a pályán tölteni, mivel negyvenhárom esztendős kora ellenére továbbra is jó fizikai állapotnak örvend, s véleménye szerint teljesítménye is a jelenleginél számottevőbb játékpercek begyűjtésére predesztinálja, azonban mivel a Juventus vezetősége továbbra is a mostani időt bocsátaná rendelkezésére, meg kell hoznia a döntést jövőjével kapcsolatban. 

A források szerint a kapus előtt két lehetőség áll, ezek értelmében pedig vagy szögre akasztja kesztyűit, vagy egy másik együtteshez távozik egy szezon erejéig, ahol ismét kezdőként számolnának vele. Bár a hálóőr is tudja, hogy lengyel kollégája jelen pillanatban jobbnak számít nála, visszatérésekor jóval több pályára lépéssel számolt, s az idei szezonban eddig neki jutó öt bajnoki, egy nemzetközi, valamint négy kupaszereplést közel sem érzi elegendőnek, mivel véleménye szerint ezen mutatók nem állnak egyenes arányosságban produkciójával, valamint állapotával. 

Természetesen Buffon rendkívül nehéz elhatározás előtt állhat, ugyanis egyértelműen az Öreg Hölgy egyik legnagyobb szimbólumának számít, s immár tizenkilenc esztendeje szolgálja a Zebrákat, azonban a lapok megjegyzik, hogy többet érez magában, mint hogy kizárólag az öltöző egyben tartásáért felelős labdarúgó legyen, mivel úgy véli, e szerepkört más csapattársai is be tudnák tölteni. Ennek alapján a hálóőr készen áll ismételten egy jelentős alakulathoz csatlakozni, attól függetlenül, hogy az őt befogadó együttes Olaszországban, vagy külföldön szerepel-e, ám egyelőre sem a vezetőség, sem pedig ő maga nem kívánnak mélyebben foglalkozni a helyzettel, mivel jelenleg mindkét fél a bajnokságra, valamint a május 19-i, Atalanta elleni Coppa Italia-fináléra koncentrál. 

A milánói illetőségű lap kijelenti, hogy Andrea Agnelli nem zárkózik el a folytatástól, mivel különleges kapcsolatot ápol a portással, ám amennyiben a kapus a fent említett két opció valamelyike mellett döntene, a Juve két utód, jelesül Mattia Perin, vagy Emil Audero szerződtetésére törekedne, akiknek egyaránt ismerős környezetnek számítana Torino városa, valamint a Bianconeri alakulata is. A forrás ezzel együtt megjegyzi, hogy ha mind Buffon, mint pedig a Zebrák jelenlegi kapitánya, Giorgio Chiellini a távozás mellett döntenének, az Öreg Hölgyet a következő szezonban Leonardo Bonucci vezethetné az újabb sikerek felé, aki az egyetlen megmaradt Szenátorként a karszalagot is megörökölné társától.