Az elmúlt hét hírei Agrestitől és Romanótól

pogba.JPGAz európai klubfutball válogatott mérkőzések miatt ezen a héten szünetel, ezen időszak pedig mindig jó alkalmat biztosít az újságírók számára, hogy többet foglalkozzanak az átigazolási pletykákkal. Habár az elmúlt időszak negatív erdeményei sok találgatásnak adhatnak táptalajt, ilyenkor is fontos, hogy igyekezzünk megbízható forrásokból informálódni. Természetesen a szerkesztőségünk által legmegbízhatóbb hírforrásként számontartott újságírók, Romeo Agresti és Fabrizio Romano is foglalkoztak az Öreg Hölgy átigazolási terveivel a hét során, ezeket osztjuk most meg veletek.

A csapat szurkolói számára nem újdonság, hogy a keret egyik legnagyobb – nem túlzás kijelenteni, hogy már évek óta tartó – problémája a pálya közepén keresendő, így nem csoda, hogy az átigazolási hírek nagy része is ezen csapatrész megreformálásáról szól, melyről a két, átigazolási hírekben jártas szakember is szintén említést tesz.

Manuel Locatellit már több ízben hírbe hozták a Juventusszal, a fiatal olasz játékosra azonban külföldön is felfigyeltek, Agresti információi szerint például többek között a Pep Guardiola által fémjelzett Manchester City: „A Manchester City nagyon kedveli Locatelli játékát, azonban szerintem nem fognak konkrét lépéseket tenni a játékos leigazolásának érdekében. Locatelli szerződtetése inkább a Juventus számára jelent prioritást, ezügyben az ilyenkor szükséges kapcsolatfelvétel is megtörtént már, a tárgyalások pedig a jövőben is folytatódni fognak.” – vélekedett a Goal Italia újságírója.

A középpálya másik kiszemeltje a Juventusban klasszis középpályássá érő, majd 2016-ban Manchester Unitedbe igazoló Paul Pogba, aki személyében sok juventino látja a gyógyírt a középpálya gondjaira, azonban leigazolása annak ellenére sem tűnik könnyű feladatnak, hogy ügynökével, Mino Raiolával rendkívül jó viszonyt ápol a zebrák vezetősége: „Pogba visszatérése elég komplikált ügynek tűnik számomra, elsősorban a magas fizetése és a könyvelési mérleg egyensúlyban tartása miatt. Szerintem ez csak akkor valósulhat meg, ha Juventus és a United egy játékoscserében egyezik meg egymással.”

Ezen játékoscsere alapja a Juventus részéről akár Paulo Dybala is lehet, hiszen a csapat tízesének szerződéshosszabbítását érintő tárgyalások megrekedni látszódnak: „Ha tippelnem kellene, egy Pjanić-szerű játékoscserére tenném le a voksom Dybala esetében. Információim alapján Dybala szerződéshosszabbítása jelenleg parkolópályán van.” – zárta mondandóját Agresti.

Agrestihez hasonlóan Fabrizio Romano is a középpályával, illetve Paulo Dybala helyzetével foglalkozott a héten. Ő is megerősíti a Pogba nevéhez kötődő pletykákat, elmondása szerint a francia középpályás leigazolása már tavaly is komoly téma volt a Juventus vezetőségénél, azonban a koronavírus-járvány közebeszólt: „Száz százalékos bizonyossággal kijelenthetem, hogy a Juventusnak konkrét terve volt az előző szezonban még a COVID-járvány előtt Pogba visszahozatalára.”

A középpálya kapcsán Romano a potenciális távozókról is szót ejtett, konkrétabban Aaron Ramsey-ről. A walesi középpályás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így egyre inkább lejárni látszik az ideje Torinóban, ennek okán több Premier League-ben szereplő csapattal is szóba hozták már, például a címvédő Liverpoollal is, azonban ezt a szálat a szakember cáfolta: „Semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt Ramsey és a Liverpool között a mai napig, az elhangzott pletykák ellenére sem. A korábbi Arsenal-középpályás nyáron távozhat a Juventustól, azonban jelen helyzetben semmilyen tárgyalásról nem tudok beszámolni, ami Liverpool vezetőségével történt volna.” A Milánóban élő újságíró szintén említést tett Dybala helyzetéről: „Dybalával kapcsolatban az az érzésem, hogy nyáron távozik a Juventustól.” – zárta mondandóját Romano.