Pinsoglio: Mi vagyunk a Juventus!

pinsoglio_golorom.jpgA válogatott szünet alkalmával sok sportújság kihasználja, hogy a nemzeti csapatokban nem szereplő játékosokat szóra bírják. A torinói illetékességű Tuttosport sem tett másként, ugyanis készítettek egy hosszabb hangvételű nyilatkozatot a Juventus harmadik számú kapusával, Carlo Pinsoglióval.

Elsősorban mi másról is faggatták volna a 31 esztendős olaszt, mint együttese ide teljesítményéről, amire a portás csak annyit válaszolt, hogy korántsem annyira vészes a helyzet, mint az elsőnek tűnik.

"Ez nem egy apokalipszis, csupán egy nehéz helyzet. Össze kell szednünk magunkat, és fejlődni, viszont túl sok negativitást érzek velünk kapcsolatban. Úgy hiszem, a szünet után mind visszatérünk, és minden visszatér a régi kerékvágásba."

Hogy jutunk ki ebből a szituációból? Csak annyit mondhatok, mi vagyunk a Juventus, ezzel pedig mindannyian tisztában vagyunk. Nem szavak kellenek, küzdeni kell és kész. Egy dologra kell csak emlékeznünk: Mi vagyunk a Juventus!

Közismert tény, hogy Pinsogliót nem csak a szurkolók kedvelik, hanem játékostársaival is nagyon jó kapcsolatot ápol, és fontos szerepet tölt be az öltözőben, amiről szót is ejtett:

"Ha az öltözőben nevetünk, a csapat nyugodt, egységes és konstruktívabban szembesülhetünk a nehézségekkel. Mindig is azt éreztem, hogy az a feladatom, hogy fenntartsam a csapat lelkesedését, ez pedig az évek során egyre inkább tudatosult bennem."

"Én egy egyszerű, lezser srác vagyok. Azt akarom elérni az embereknél, hogy olyannak szeressenek, mint amilyen vagyok, már korán reggel próbálom megmosolyogtatni őket bolondos videóimmal."

"Születésem óta Juventino vagyok, minden gól, amit lőttünk, számomra olyan, mintha én szereztem volna. Csapattársaimmal ünnepelni az egyik legszebb dolog, számomra ez mindig is egy kiváltság."

Természetesen országos cimborájáról, Cristiano Ronaldóról is kérdezték az újságírók:

"Ronaldo egy egyszerű srác, nem egy sztár. Csendes, szeret nevetni és viccelődni. A barátságunk már az első edzésen elkezdődött, amikor gólt lőtt nekem. Nagyszerű barátságot ápolok vele."

Edzésen, mikor a szabadrúgásokat gyakorolja, mindig betalál, nem tudom mérkőzéseken miért nem tud eredményes lenni, lehet balszerencsés.

"Nem tudom, hogy velünk marad-e, de remélem, mert a jelenléte mindent megváltoztat. Még mindig van egy év a szerződéséből, ha semmi rendkívüli nem történik, azt hiszem maradni fog".

Ezt követően két másik csapattársáról, Federico Bernardeschiről és Matthijs de Ligtről is ejtett pár szót:

"De Ligt nagyon fiatal, de nagyszerű személyiséggel rendelkezik, úgy játszik, mintha már a harmincas éveiben járna. Nagyon erős, és kezdi jól beszélni olasz nyelvet."

"Véleményem szerint Cristianón kívül még Bernardeschi rendelkezik az egyik legjobb lövőtechnikával".

A nyilatkozat vége felé egy kis múltidézésre is sor került:

"Emlékszem a Fulham elleni 1-4-es vereségre. Ezt követően kikaptunk a Sampdoriától és a Napolitól is, még a hatodik hely is veszélybe került. Az együttes legjobb játékosai közül sokan visszavonultak, az új, drága igazolások pedig nem teljesítettek jól. Komoly feszültség volt az öltözőben. Jelenleg a Juventus soraiban tudhatja a világ egyik legjobb futballistáját, emellett remek fiatal játékosokat is, a csapat erős. Azt mondanám, hogy a helyzet össze sem hasonlítható a 10 évvel ezelőttivel.