Nedvěd: "Pirlo 100%-ig maradni fog"

nedved.jpgA Juventus alelnöke, Pavel Nedvěd az elmúlt órákban az Öreg Hölgy jövőjét alapvetően befolyásoló nyilatkozatot adott a többek között a Serie A összecsapásait is közvetítő DAZN csatornának, melyben egyértelműen kijelentette, hogy a csapat jelenlegi vezetőedzője, Andrea Pirlo a híresztelésekkel ellentétben a következő szezonban is az együttes kispadján ül majd, míg a csapat portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo szintén a klub kötelékében marad. 

Bár az utóbbi napokban számos pletyka látott napvilágot a Maestro jövőjével kapcsolatban, a cseh sportvezető kétséget nem tűrően szögezte le, hogy a klubvezetés nem kívánja lecserélni az ifjú olasz trénert, akiben a Bajnokok Ligájából való korai kiesés, valamint egyes meglepő bajnoki kudarcok ellenére is töretlenül bíznak, s vele képzelik el a jövő alakulatát. 

"A Juventus vezetőedzőjét a következő szezonban is Andrea Pirlónak fogják hívni. Ez teljes mértékben biztos, 100%-ig kijelenthető állítás. Mikor egyezséget kötöttünk Andreával, az esetlegesen felmerülő nehézségekkel, hullámvölgyekkel is számoltunk, s annak ellenére, hogy további sikereket is arathattunk volna az idei szezonban, nem érzünk csalódottságot az eddigi eredményeink miatt" – fogalmazott a kizárólag az adó tudósítójának, Pierluigi Pardónak közzétett szavaiban. 

"Nem láthattunk előre minden egyes történést, azonban Andrea fiatal szakember, aki iránt továbbra is töretlen bizalmat táplálunk, s akinek egy jelentősen megfiatalított együttes áll rendelkezésére. Rendkívül nyugodtnak érezzük magunkat, s kétségek nélkül haladunk tovább a tavaly nyáron megkezdett útvonalon. Pirlo minden szükséges adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy sikeres trénerré váljon, s meggyőződésem, hogy tíz, tizenöt, vagy húsz év elteltével mindenki a legnagyobb mesterek között fogja emlegetni. Andrea az egész világ elismerését ki fogja érdemelni, ám ezt igen nehéz, majdnem, hogy lehetetlen elérni mindössze hat hónappal az első megbízatását követően."

Ez azt jelenti, hogy nincs visszaút a 2019 májusában menesztett, ám az utóbbi időben a Juventusszal ismét szóba hozott Massimiliano Allegri számára?

"Örültem Max napokban elmondott szavainak, mivel Allegri történelmet írt a csapattal, ahol csodálatos, valamint rendkívül gyümölcsöző éveket élhettünk meg egymás oldalán. A mester itt töltött öt esztendeje alatt rengeteg örömöt szolgáltattunk egymásnak, azonban nagyszerű kapcsolatunk végén egy természetszerű elválás következett be, mely miatt senki sem viseltet sérelemmel a másik fél iránt."

A fekete-fehérek legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo a leghitelesebb források szerint maga dönt majd jövőjéről, azonban az alelnök úgy véli, a portugálnak nincs min gondolkodnia, hiszen a következő idényben is a Juventus keretének részét fogja képezni, mindenki nagy megelégedésére. 

"Cristiano közel három évvel ezelőtti szerződtetése mind sportszakmai, mind pedig gazdasági szinten hatalmas lökést adott nekünk ahhoz, hogy elérjük a futball Olimposzát, azaz a sportág szűk elitjébe való bejutás lehetőségét. Ha tisztán a mutatóit tekintjük, az állítás nem szorul magyarázatra, ugyanis 120 mérkőzésen közel 100 találatot lőtt az együttesünk színeiben, valamint a Bajnokok Ligájában is nagy segítségünkre volt az eddig nem látott magasságok eléréséhez. 

Természetes, hogy Ronaldónak is szembesülnie kell a negatív hangokkal, mivel mikor tévesztéseket követünk el, magától értetődő módon kritika is ér bennünket, azonban a Torinóban elért eredményeinek megkérdőjelezése rendkívül igazságtalan lépés, mivel CR7 számai minden tekintetben önmagukért beszélnek. Cristiano, személyiségét tekintve egy rendkívül egyszerű sportember, még akkor is, ha a külvilág számára páratlannak tűnik, azonban hihetetlen adottságokkal bír, melynek folyományaként a jövőben minden bizonnyal hosszas tanulmányok veszik majd górcső alá a testét, illetve a karrierjét.

Véleményem szerint Ronaldo a nagybetűs modern futballista legnagyszerűbb prototípusa, aki rengeteg tehetséggel, s végeláthatatlan erőfeszítésekkel aratott hatalmas sikereket az elmúlt tizenöt év során. Éppen ebből következik a tény, miszerint Cristiano érinthetetlen labdarúgónak számít a Juventusnál, s egész biztosan leszögezhető, hogy kontraktusának 2022. június 30-án bekövetkező lejártáig egyetlen lépést sem fog tenni más klubok irányába, s csak ezen dátumot követően határozunk majd a további teendőkről."

Az Öreg Hölgy szerelemeseit CR helyzete mellet Paulo Dybala jövője izgatja leginkább, hiszen az argentin klasszis, folytonos egészségügyi gondjai miatt pocsék idényen megy keresztül, s még jövő nyáron lejáró szerződését sem hosszabbította meg, míg ezzel párhuzamosan piaci értéke is rohamosan csökken. 

"Paulo rendkívül hiányzott nekünk a jelenlegi szezonban, az állandóan jelentkező problémáiból kifolyólag pedig mindössze körülbelül 800 percet tölthetett a pályán, ami igen kevésnek bizonyul. A jelenléte számottevő kreativitást, valamint rengeteg gólt és asszisztot garantálna a csapat számára, ám mivel nem lehet a gárdával, ezek is hiányoznak az együttes játékából. 

Paulo még egy évig élő szerződéssel rendelkezik, e kontraktus tekintetében pedig semmi egyebet nem tudok mondani annál, mint amit Fabio Paratici sportigazgató és Andrea Agnelli elnök úr már közölt a sajtóval. Nyilvánvaló, hogy egy akkora klubnál, mint a Juventus, az idények végeztével minden egyes futballista helyzetét és lehetőségeit alaposan kiértékeljük, ám ez semmiféle meglepetést nem jelent, mivel minden hozzánk hasonló alakulat ezt csinálja."

Miközben a Juventus egyre távolabb kerül a Scudettótól, az ősi rivális Inter töretlenül robog a bajnoki cím felé, nem kis részben a Zebrák két korábbi szakemberének, Antonio Conténak és Giuseppe Marottának köszönhetően, akik jelen pillanatban a milánóiak sikeréért tevékenykednek. 

"Hogy milyen viszonyt ápolunk Marottával és Contéval? A rivalizálás természetesen minden ehhez hasonló kapcsolatot befolyásol, ha egymással szemben álló ellenfelekről van szó, azonban ez egyetlen pillanatra sem írhat fölül évtizedes barátságokat. Hogy mit üzennék Antoniónak? Erre egyszerű felelni: semmit. Conte jelenleg az Inter mestere, a Nerazzurri pedig értelemszerűen jócskán profitál a tréner szakértelméből. Jelenleg tíz ponttal előznek meg bennünket, s kilenc egységgel a Milant, azzal pedig Antonio is tisztában van, hogy ilyen helyzetből szinte kötelező megnyernie a bajnokságot. 

Tökéletesen érzi, hogy milyen módon kell felépíteni egy később nagy csapattá váló alakulatot, a sikerei pedig annak is köszönhetőek, hogy ismét együtt tevékenykedhet Beppével, akivel már Torinóban is kiváló párosnak számítottak. Hogy tudtam-e Marotta koronavírus-fertőzéséről? Igen, tisztában voltam vele, ahogy azzal a ténnyel is, hogy kórházba is került emiatt, azonban rendkívül örülök, hogy különösebb gondok nélkül sikerült felépülnie. Látom, hogy milyen szimbiózisban dolgoznak együtt Antonióval, s minden irónia nélkül mondhatom, hogy örülök a sikereiknek" – zárta szavait Nedvěd.