Marchisio: "Véget ért a Scudettóért folyó harc"

marci.jpgA Juventus egykori kiváló középpályása, Claudio Marchisio az Öreg Hölgy tegnapi, Benevento ellen elszenvedett 0-1-es vereségét követően alkotott véleményt a látottakról, kijelentve, hogy a találkozó végeredménye tökéletesen tükrözi a pályán látottakat, valamint arról is beszélt, hogy véleménye szerint egyáltalán nem biztos, hogy a jövőben is Andrea Pirlo marad a Bianconeri mestere. 

A korábbi labdarúgó a történelmi kudarc után arról beszélt, hogy a bajnoki cím irányába táplált remények végérvényesen szertefoszlottak a Zebrák vereségével, mely sok kérdést vet fel az elkövetkezendő időszakokra is, hiszen alapvetően befolyásolhatja a fekete-fehérek előtt álló hetek és hónapok alakulását. 

"Az összecsapás után azt hiszem kijelenthető, hogy a mai napon véget ért a tizedik egymást követő Scudetto megszerzéséért folyó harc, s a Juventus kiszállt a bajnoki versenyfutásból. A torinóiak rendkívül kényes pillanatban vannak, ugyanis a Benevento megmutatta, hogy milyen hozzáállással kell futballozni egy ehhez hasonló kulcsszituációban" – értékelt a 90° minuto adásában. 

"A Juve semmilyen tekintetben nem rendelkezett azzal a mentalitással, melynek nyomán futballoznia kellett volna, ebből kifolyólag teljesen megérdemelt vereséget szenvedtek. A Strega megmutatta, hogy milyen szellemiségre van szükség az ehhez hasonló megmérettetések megnyeréséhez. A mai kudarc után nem vagyok benne biztos, hogy Andrea Pirlónak van-e jövője az Öreg Hölgynél."

Marchisio úgy gondolja, hogy a probléma mostani kibontakozása ellenére a Zebrák gondjai nem új keletűek, mivel az elmúlt évek során rendre felszínre bukkantak a keret azon hiányosságai, melyek a jelenlegi szezonban maguk alá temetik a Bianconerit. 

"Az elmúlt esztendőkben a Juventusnak nem volt sajátos futballstílusa, ezen felül pedig a játékosai sem szerepeltek a klub történelméhez méltó módon. Az együttes már a potenciálisan egyszerűnek ígérkező mérkőzéseken is szenvedett, s ugyan a mai vereség következtében nem dőlt össze a világ, ezeket a problémákat nem szabad többé a szőnyeg alá söpörni. A Serie A további alakulatai ezzel tovább folytatták felzárkózásukat a fekete-fehérekhez, nem csak a jelenlegi idényt tekintve, hanem átfogó sportszakmai szempontból is.

Az Öreg Hölgy az elmúlt kilenc évben mindent megnyert Olaszországban, s az összes hazai versenysorozatban egyeduralkodónak számított. A vezetőségnek, a futballistáknak, illetve a szurkolóknak muszáj lesz elfogadniuk, hogy ehhez hasonló történések is megeshetnek a csapattal, a Juventusnak pedig mindenképpen erőt kell gyűjtenie a szezont követően, hogy a következő idényben újult erővel vághasson bele az előtte álló küzdelmekbe, lehetőleg eredményesebben, mint idén" – zárta szavait Marchisio.