Juve-Benevento – Az edzők értékelése

pirlo_fancy.jpgA Juventus ma délután Adolfo Gaich 69. percben szerzett találatával hatalmas meglepetésre 0-1-es vereséget szenvedett a találkozó előtt tizenegy mérkőzés óta nyeretlen, s a bajnoki tabella tizenhatodik helyén álló Benevento alakulatától, mely kudarccal valószínűleg végérvényesen szertefoszlottak az Öreg Hölgy Scudetto megszerzéséről szőtt álmai, hiszen továbbra is tízpontos hátrányban van az Inter csapatával szemben. 

Az összecsapást követően természetesen a két alakulat mesterei is értékelték a látottakat, s míg a Bianconeri vezetője, Andrea Pirlo arról beszélt, hogy csapata minden szempontból kudarcot szenvedett, addig a Stregát irányító Filippo Inzgahi rendkívüli boldogságát emelte ki. 

"Nem álltunk nyomás alatt, azonban szerettünk volna az eddig látottaknál jobban játszani, így a mutatottnál sokkal jobban kellett volna futballoznunk. Az volt a célkitűzésünk, hogy kiváló játékkal kerekedjünk ellenfelünk fölé, azonban ma minden szempontból kudarcot vallottunk, rengeteg technikai pontatlansággal, ezen felül pedig a hozzáállásunk sem volt optimálisnak mondható" – jelentette ki a Maestro a Sky Sport Italia kamerái előtt állva. 

"Mindenképpen nyerni szerettünk volna, azonban tudtuk, hogy ez nehéz feladat lesz, mivel a Benevento rendkívül szervezett együttes, mely két, szorosan összezáró vonallal védekezik, nekünk pedig jóval több nyugalomra lett volna szükségünk a saját stílusunk megleléséhez, valamint a számunkra megfelelő játék megvalósításához. Sajnálatos módon vereséget szenvedtünk, ekképp nem sikerült otthon tartanunk a három pontot, ám ennek ellenére nem változtatunk a céljainkon. A végsőkig fogunk küzdeni, bármi történjék is az elkövetkezendő időszakban.

Tisztában voltunk vele, hogy egy olyan alakulattal fogunk szembenézni, mely mindent megtesz az ellenfelek játékának ellehetetlenítéséért, s mivel nem jutottunk túl az általuk előidézett holtponton, nem is voltunk képesek jó futballt bemutatni. Ennek ellenére nem kereshetünk mentséget és kifogásokat, mivel a találkozó minden egyes mozzanatában helytelenül cselekedtünk. Át kell gondolnunk az összecsapást, s mindenképpen meg kell beszélnünk a további tennivalókat. Egy rendkívül fontos és becsülendő mezt viselünk, melyet minden körülmények között tisztelnünk kellene, ma mégis méltatlanul bántunk vele szemben" – tette hozzá. 

A Boszorkányok gólja előtt Arthur hatalmas hibát vétett, mivel közvetlenül a kapu elé passzolta a játékszert, melyet egy cselt követően már csak a hálóba kellett juttatnia Giach-nak. 

"Arthur egy olyan hibát követett el, melyet nem ő maga idézett elő, ebből kifolyólag nem ő a fő bűnös a kérdéses szituációban. Talán nem tudta pontosan felmérni, hogy az ellenfél labdarúgói hol helyezkednek, így egyszerűbb döntésnek tűnt hazaadni a labdát, főleg annak ismeretében, hogy ekkor még úgy tűnt, hogy Leonardo Bonucci rajta tartja a szemét a később betaláló futballistán. Való igaz, igen hanyag tévesztés volt, azonban nem kizárólag ő követett el ehhez hasonló butaságokat a mai találkozón."

A Zebrák következő összecsapása április 3-án kerül megrendezésre, az addigi két hétben pedig a válogatottak fognak pályára lépni a világbajnokság selejtezőin, ám az egykori középpályás szerint elég idő és lehetőség áll előttük a Torino elleni városi derbire való felkészülésre. 

"Nem mindig feltétlenül szükséges elszenvedni egy pofont ahhoz, hogy a csapatból kiütközzön a megfelelő reakció. Két hét áll előttünk, ennek révén elég időnk lesz felkészülni a derbire, mely alapvető fontosságú megmérettetésnek ígérkezik számunkra. 

Hogy egy tízes skálán mennyi pontot adnék az eddigi munkásságomra? Nem az én feladatom megítélni magam, ebből kifolyólag trénerként egyetlen perc erejéig sem tettem ezt, azonban velem ellentétben önök maguktól is mindennap ítéletet alkotnak rólam, ekképp a jövőben is szívesebben hagynám a sajtóra ezt a tevékenységet" – összegzett dühösen Pirlo. 

inzaghi.jpgA Beneventót irányító Filippo Inzaghi egykori csapattársánál, illetve barátjánál jóval derűsebben nyilatkozott a lefújást követően, kijelentve, hogy a találkozó előtt olyannyira nem reménykedett együttese sikerében, hogy már előre átgondolta a vereség esetén. 

"Tudjuk, hogy jó úton haladunk, ekképp közöltem is a srácokkal, hogy képesek lehetünk pontokat szerezni Torinóban. Bár az utóbbi időben rengeteg kritikát kaptunk, nem feledtük, hogy tavaly mit értünk el a Serie B-ban. Természetes, hogy alkalmazkodnunk kellett az első osztály szintje által jelentett kihívásokhoz, azonban úgy vélem, megmutattuk, hogy képesek vagyunk a legjobbak között teljesíteni. 

A játékosaim remek futballisták, s nem utolsósorban remek emberek. A találkozó előtt köszönetet mondtam nekik az eddig elért eredményeinkért, ám ennek ellenére az összecsapást megelőzően már átgondoltam, hogy mit fogok mondani egy esetleges vereség esetén. Igen babonás vagyok, s hiszek a sors törvényszerűségeiben, ekképp mindig a racionalitás talaján mozgok, a reális opciókat szem előtt tartva. 

Nem sok csapatnak adatik meg, hogy egy éven belül négy pontot szerezzen a Juventus ellen, így nyilvánvalóan határtalanul boldogok vagyunk. El kell felejtenünk a legutóbbi két-három meccsünket, ahol nem voltunk önmagunk. Vereséget szenvedtünk az Inter ellen, ám ez nem számított hatalmas meglepetésnek, ám minden tekintetben az elképzelhető opciókkal szükséges számolnunk, mivel irreális elvárásokkal csak magunkat csapnánk be. 

A szezon elején már annak is örültünk volna, ha az idén aratott sikereink töredékét elérjük. Most idegenben győztük le a Bianconerit, s a jövőben sem tervezünk megállni" – jelentette ki a Sky Sport Italiának. 

A mérkőzés összefoglalója: