Gosens: "Megtisztelő a Juve ajánlata"

gosens.jpgAz Atalanta német-holland kettős állampolgárságú futballistája, Robin Gosens a tegnap este megrendezésre kerülő, Real Madrid elleni összecsapást megelőző napon adott interjú a német sportsajtónak, melyben posztja, illetve a Bundesliga és a Serie A között rejlő különbségek mellett szót ejtett a Manchester City és a Juventus tavaly nyári érdeklődéséről is.

Az elmúlt két idényben nagyszerűen teljesítő, ennek folyományaként pedig a Joachim Löw irányította Nationalelfben is bemutatkozható, bal szélső középpályásként, valamint balhátvédként egyaránt bevethető játékos nyilatkozatának a fent említett, végül 3-1-es spanyol sikerrel záruló meccsről szóló kérdéskörét követően hazájának nemzeti csapatáról beszélt, elmondása szerint pedig igen nagy büszkeséggel tölti el, hogy immár ő is magára húzhatta a címeres mezt.

"Hogy a német válogatott nem tud védekezni? Úgy vélem, hogy csak azok tesznek ehhez hasonló kijelentéseket, akik egyetlen összecsapásunkat sem látták, kizárólag az ezekről szóló összefoglalókat tekintették meg. E videókban nyilvánvalóan a gólok szerepelnek, ekképp szűrhetik le azt a következtetést, hogy egyedül a támadásban jeleskedünk" – fogalmazott a Kicker kérdésére.

"Való igaz, hogy én a futball mindkét fázisában megállom a helyemet, azonban elsősorban mégis csak védő vagyok, s keményen kellett dolgoznom, hogy bátran felléphessek az akciókhoz, miközben az ellenfelek futballistáit is képes vagyok szemmel tartani.

Ezzel együtt a védekezésem is rengeteget fejlődött, mondhatni igazi minőségi ugráson, s nagy szintlépésen mentem keresztül. Alapvetően balhátvédnek tartom magam, ebből kifolyólag pedig illik a szerepköröm által elsődlegesen megkövetelt feladatok alapján futballoznom" – tette hozzá a huszonhat esztendős, a mértékadónak tartott Transfermarkt szerint 28 millió eurós piaci értékkel bíró labdarúgó.

A bergamói kék-feketék egyik legnagyobb erőssége az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 10 gólnál és 7 gólpassznál jár, kiemelkedő teljesítményének hála pedig már korábban is magára vonzotta a klasszikus értelemben vett európai sztárcsapatok figyelmét.

"Amikor ilyen jellegű együttesek érdeklődnek irántad, az mindig hatalmas büszkeséggel tölt el, mivel egyfajta visszaigazolást jelent számodra, miszerint folytatnod kell az utat, melyen haladsz. Hatalmas megtiszteltetést számomra, hogy a hírek szerint olyan alakulatok tettek értem ajánlatot, mint a Juventus, vagy a Manchester City, ám mindvégig hálás leszek az Atalantának a belém fektetett bizalomért.

Hogy egy napon futballozhatok-e majd a Bundesligában? Ez minden tekintetben az egyik legnagyobb álmom, nagyon szeretnék a szülőhazámban szerepelni, ám jelen pillanatban az Atalanta labdarúgója vagyok, s egy évvel még meg is hosszabbíthatom 2022-ben lejáró szerződésemet. Néhány éve még senki sem ismert bennünket, azonban mostanra az egész világ meghajol a tudásunk előtt. Ennél nagyobb öröm egyszerűen nem létezik" – zárta szavait Gosens.