Lichtsteiner órásmester lesz

lichtsteiner-watch-maker-1-e1615800706630.pngA Juventus elmúlt évtizedének ikonikus futballistája, a Svájci Expressz becenévre hallgató egykori jobbhátvéd, Stephan Lichtsteiner egy minap adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy pályafutásának befejeztét követően sem szeretne ölbe tett kézzel ülni, ebből kifolyólag hamarosan szakmát fog tanulni, hogy a hazájában hatalmas múltnak és népszerűségnek örvendő órásmesterség művelőjévé váljon egy Zürichben található intézményben.

Mikor tavaly nyáron a korábbi játékos az Augsburg csapatánál eltöltött egyetlen idényét követően úgy döntött, hogy felhagy a profi futballal, elmondása szerint teljes mértékben tisztában volt vele, hogy hátralévő életében nem élhet meg kizárólag abból a hírnévből, melyet nagyrészt a Lazio és a Bianconeri labdarúgójaként szerzett, ekképp mindenképpen új tevékenységet szeretett volna választani, mellyel a jövőben is elfoglalhatja magát.

"Mindig is lenyűgöztek az órák, ebből kifolyólag, mikor elhatározásra jutottam a jövőmet illetően, nem állítottam magamat nehéz választás elé. Mindenképpen ebben a szakmában szerettem volna elhelyezkedni, s visszavonulásomat követően immár lehetőségem is van az órásmesterség finomságaiban való elmerülésre" – fogalmazott a 20 minuten című lapnak adott interjújában.

"Szeretném megismerni az új mesterségem összes apró fogását, részletét. Meg akarom tudni, hogy pontosan hogyan működik egy óra, s hogy miként kell szétszerelni, majd újra összerakni egy ennyire finom szerkezetet. Remélem, hogy mindezt sikerül is elérnem, mivel a lehető legjobb helyen, a szülőhazámban tanulhatom ki a szakmát, mely ország világelső az órásmesterségben" – tette hozzá a svájci labdarúgó.

Lichtsteiner úgy véli, hogy egy óra, valamint a futball védekező fázisának működése között rendkívül sok hasonlóság rejlik, ennek folyományaként elmondása szerint nem esik majd nehezére egy, az eddigitől első látásra gyökeresen eltérőnek tűnő foglalkozásban teljesítenie.

"A védekezés művészet, csakúgy, mint az órásmesterség. A felületes szurkoló gyakran nem veszi észre, hogy a futballban mekkora szerepet töltenek be az egyes taktikai finomságok, holott gyakran elegendő csak egy egészen kis hatást kifejteni ahhoz, hogy nagy eredményeket érjünk el, mind az órákat, mind pedig a labdarúgást illetően."

Az egykori kiválóság mindemellett kijelentette, hogy a későbbiekben nem elképzelhetetlen, hogy visszatér a labdarúgás világába, azonban egyelőre új hivatásának elsajátítására szeretne koncentrálni.

"Már elvégeztem az első edzői tanfolyamokat, melyeknek segítségével akár szakemberi,  valamint segédtréneri gyakorlatot is végezhetnék egy labdarúgóklubnál, azonban egyelőre a fent említett tanulmányaimra szeretném fektetni a hangsúlyt. A jövőt tekintve semmi sem zárható ki, mivel szeretnék minél több tapasztalatot gyűjteni a világról, s az élet különböző területeiről" – zárta szavait Lichtsteiner.