Capello: "Köszönet jár CR7 megszerzéséért"

cr_cagliari.jpgAz egykori legendás olasz tréner, a jelenleg a Sky Sport Italia szakértőjeként tevékenykedő Fabio Capello a tegnapi nap folyamán arról beszélt, hogy a Serie A klubcsapatainak köszönetet kellene mondaniuk a Juventusnak, amiért az olasz rekordbajnok 2018 nyarán leigazolta Cristiano Ronaldót, mivel véleménye szerint a portugál klasszis által a teljes liga színvonala sokat javult.

Mint ismert, az ötszörös aranylabdás támadó tegnap este egyetlen félidő alatt mesterhármast lőtt a Cagliari ellen, harmadik találatát követően pedig a kritikusoknak üzent ünneplésével, elhallgattatva ezzel a Porto elleni kiesés után őt becsmérlő negatív hangokat.

"Ronaldo rendkívül fontos igazolás volt a Serie A számára. Mikor csatlakozott az Öreg Hölgyhöz, mindenki az olasz futballról beszélt, ez pedig igen jó hatással volt a bajnokságra, illetve annak színvonalára is" – jelentette ki Capello a sportcsatorna tegnap esti adásában.

"Mindegyik olasz klub profitált CR7 szerződtetéséből, ugyanis az általa megteremtett versenyképesség révén a calcio a világ harmadik vagy negyedik legerősebb bajnokságává nőtte ki magát 2018 óta, ezért pedig nagy hála és köszönet jár a Juventus vezetőségének, s alakulatának."

A szakember ennek ellenére természetesen szót ejtett a legrangosabb európai kupasorozatban elszenvedett újabb kudarcról is, elmondása szerint pedig a Bianconeri legfőbb problémáját továbbra is a középpálya igen alacsony színvonala jelenti, mely lehetetlenné teszi, hogy a torinóiak nagyot alkossanak a nemzetközi porondon.

"A Juventus Cristiano jelenléte ellenére nem képes megnyerni a Bajnokok Ligáját, ennek legfőbb oka azonban nem a portugálban, sokkal inkább az együttes középpályájában rejlik. Mikor Massimiliano Allegri három idény alatt kétszer is a sorozat döntőjébe vezette a Zebrákat, teljesen más futballisták álltak rendelkezésére ebben a csapatrészben, akik lehetővé tették számára a kimagasló eredmények elérését.

Hogy miért teljesített rosszul Ronaldo a Porto ellen? Véleményem szerint jelentős nyomást helyezett rá, hogy egy portugál csapat ellen kellett pályára lépnie, melynek védelmében egyik legjobb barátja, Pepe vezényelt, aki rendkívül jól ismeri CR7 jellemzőit. A fő probléma ellen ellenére abban rejlett, hogy alig kapott használható labdákat, a kudarcért ekképp elsősorban ismét csak a középpályát tudnám okolni."

Az Öreg Hölgy búcsúját követően mindössze két olasz csapat maradt talpon a BL-ben, ám a Lazio otthon elszenvedett, 1-4-es vereségével szinte biztos kiesőnek tekinthető, ennek következtében a Serie A figyelme az Atalantára irányul majd, ugyanis a bergamóiak korántsem ledolgozhatatlan, 1-0-ás hátrányból várhatják a Real Madrid elleni visszavágót.

"A mérkőzés tekintetében az Atalanta mellett szól, hogy Zidane nélkülözni kényszerül majd Casemirót, aki alapvető fontosságú a spanyol együttes játékrendszerében, mivel egy igen sokoldalú, komplex középpályás, ugyanis a fejeseivel állandóan veszélyt jelent a tizenhatoson belül, ám ezzel együtt a védekezést is nagyszerűen ellátja.

A mellette játszó két társa mindig kényelmes helyzetben van, mikor a brazil a pályán tartózkodik, mivel jóval kevesebbet kell dolgozniuk az összecsapásokon, mintha Casemiro nem lenne mellettük. Az általam edzett labdarúgók közül leginkább Marcel Desailly-t tudnám hozzá hasonlítani, mivel a francia szinte minden szempontból pontos mása volt a Real Madrid játékosának" – zárta szavait Capello.