Legrottaglie: "Ronaldo maradni fog"

log.jpgA Juventus egykori védője, Nicola Legrottaglie egy nemrég adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy az Öreg Hölgy szupersztárja, Cristiano Ronaldo véleménye szerint nem fogja elhagyni a Bianconerit, mivel szerződését kitöltve további egy idényt a fekete-fehérek kötelékében tölt majd, hogy újabb kíséretet tegyen a Bajnokok Ligája elhódítására.

Bár az utóbbi napokban számos pletyka és hír látott napvilágot a portugál klasszis jövőjével kapcsolatban, melyek szerint az olasz rekordbajnok vezetősége fel fogja mérni, hogy továbbra is megérné-e a klub kötelékében tartani az ötszörös aranylabdás támadót, a korábbi futballista úgy véli, hogy mindezen információk alaptalanok, s a harminchat éves játékos nem akar elmenekülni a kihívások elől.

"Ismerve Cristiano tulajdonságait, ő nem az a típusú futballista, aki megfutamodik az útja során felmerülő kihívások elől. Addig fog maradni Torinóban, amíg el nem éri célját, vagyis nem vezeti Bajnokok Ligája-győzelemre a Juventust. Ezt legalább még egyszer biztosan meg fogja kíséreli" – jelentette ki a Radio Bianconera adásában Legrottaglie, aki nyolc éven át, 2003 és 2011 között szerepelt fekete-fehér színekben.

"A Porto ellen némi hiba csúszott a játékába, az elvártnál rosszabbul teljesített, a kritikusok pedig valósággal lemészárolták ezért. Meggyőződésem, hogy Ronaldo nem fogja feladni, mivel eddigi karrierje során mindig vállalta a felelősséget tetteiért. Újra meg fogja próbálni a BL-serleg elhódítását.

Természetesen az olasz rekordbajnok számára hatalmas kudarc az újabb európai bukás, melyet a futballisták és a szurkolók egyaránt megszenvedtek, hiszen ismét bebizonyosodott, hogy a Juventus jóval alacsonyabb szinten áll, mint a többi nemzetközileg elismert nagy csapat. Nem csak a kiesés ténye miatt szomorúak, hanem azért is, mert mindez a Porto ellen következett be, akik finoman szólva sem számítanak topklubnak. Mindenképpen fel kell mérni, hogy az Öreg Hölgy miként volt képes elbukni ellenük.

A Bajnokok Ligájában tapasztalható szint eltér a Serie A bajnoki megmérettetéseitől, ezt pedig néhány játékos egyszerűen képtelen volt felfogni, ekképp nem voltak képesek megadni az együttes számára szükséges támogatást sem. Ronaldo a Juve legfontosabb játékosa, nélküle nagy lemaradásban lennének. Mindenképpen szükségük van némi szilárdságra a védelemben, mivel idén meglehetősen instabil hátsó alakzattal bírnak, melynek folyományaként rendkívül sok gólt engednek be a kapujukba" – zárta szavait Legrottaglie.

Cristiano Ronaldo kontraktusa jelen állás szerint 2022. június 30-ig érvényes, azonban úgy tűnik, hogy az Öreg Hölgy annak ellenére sem kívánja meghosszabbítani a portugál szerződését, hogy 2018 óta a futballista 121 pályára lépésen 92 gólt szerzett a Bianconeri színeiben, nem utolsósorban azért, mert vele együtt sem sikerült elhódítani a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját, melyre immár huszonhat esztendeje, 1996 óta áhítozik a torinóiak mindenkori vezetősége.