Tacchinardi: "Chiesa történelmet fog írni"

chiesa_vs_porto.jpgA Juventus egykori ikonikus labdarúgója, Alessio Tacchinardi az olasz sportsajtónak adott nyilatkozatában igyekezett megnevezni azt a futballistát, aki véleménye szerint a Juventus jövőbeli legnagyobb sztárja lehet, elmondása szerint pedig erre a legnagyobb lehetőséget a Porto elleni Bajnokok Ligája-visszavágón duplázó szélsőben, Federico Chiesában látja, akit az egész olasz futball reménységének tart.

A korábbi középpályás mindenekelőtt arról beszélt, hogy a huszonhárom esztendős játékos egészen egyszerűen teljességgel lenyűgözte őt, mióta 2020 októberében az Öreg Hölgy alakulatához igazolt a Fiorentina együttesétől, Chiesa jó teljesítménye miatt pedig elképzelhetetlennek tartja, hogy a Bianconeri az idény végén ne éljen a játékos megvásárlására szolgáló opcióval.

"Federicóban egyértelműen megvannak a gének, melyek a Juventus szellemiségéért felelősek, azaz a sikerre való éhesség, valamint a kudarcot nem ismerő mentalitás" – jelentette ki Tacchinardi a Tuttosportnak adott interjújában.

"Korábban láttam Chiesát a San Siróban, mikor az első vagy a második Serie A-ban töltött évében az Inter ellen lépett pályára. Mikor néhányszor a földre került, az egész szurkolótábor igyekezett kifejezni nemtetszését, azonban én már akkor is azt gondoltam, hogy Fede jellemzői pontosan egy nagyszerű futballista tulajdonságainak felelnek meg.

Mindenekelőtt azért, mert kiváló játékos, aki rendelkezik azzal a pimaszsággal, s nemtörődömséggel, ami a nagy futballisták ismérve, továbbá olyan ambíció lakozik benne, mely nagyon kevesekben lelhető fel. A Juventusnak éppen egy ilyen labdarúgóra van szüksége."

A jelenlegi idényben minden sorozatot figyelembe véve 10 gólt szerző és 7 asszisztot kiosztó Chiesa Tacchinardi szerint a pályán kívül is az elvárt normák szerint viselkedik, azonban a gyepre kifutva egy igazi ragadozóvá válik.

"Federico rendkívül szerény személyiség a pályán kívül, s minden megnyilvánulásán látszik, hogy az édesapja, Enrico a megfelelő értékrend alapján nevelte fel. A mérkőzések során azonban egy valóságos hiéna válik belőle, aki megalkuvást nem tűrően hajt előre a siker érdekében.

Kiváló jellemzője, hogy rendelkezik a szükséges gerinccel, példának okáért a Porto elleni összecsapás után adott nyilatkozatában is megvolt benne a szükséges tartás a kudarc ellenére. Minden szempontból képes volt azonosulni a Juventusszal, alig néhány hónap leforgása alatt, ami mind őt, mint pedig a csapatot nagy mértékben segíti. Egyértelműen egy olyan srácról beszélünk, aki történelmet fog írni az olasz futballban, mivel ő az itáliai labdarúgás jövője" – összegzett a futballikon.