Romano Pirlo és Ronaldo jövőjéről

romano.jpgAz Öreg Hölgy keddi Bajnokok Ligája-búcsúja igen nagy hullámokat vert mind a klub háza táján, mind pedig az olasz és nemzetközi sportsajtóban, így magától értetődő módon a csapat jövőjével kapcsolatos spekulációk is terjedni kezdtek a média berkein belül. Több, kevésbé megbízható forrás mellett a minap az egyik leghitelesebbnek tartott átigazolási szakember, Fabrizio Romano is közzétette Juventusszal kapcsolatos értesüléseit, melyben egyebek mellett kitért az együttes vezetőedzőjének, Andrea Pirlónak helyzetére, illetve Cristiano Ronaldo jövőjére is, valamint szót ejtett a Bianconeri legendáiról is, megerősítve a korábbi híreszteléseket.

Az olasz transzferguru ismételten immár ingyenesen hozzáférhető műsorában, a Here We Go névre hallgató podcastben beszélt a fekete-fehéreket érintő témákról, ezen belül mindenekelőtt a Maestróval kapcsolatos értesülésekről, akiről kijelentette, hogy az korai BL-kiesés ellenére az egykori középpályás az alakulat trénere fog maradni.

"A Porto elleni összecsapást követően a Juventus vezetősége meghozta az Andrea Pirlo jövőjével kapcsolatos döntést, s egyértelmű álláspontot fogalmaztak meg, melynek alapján nyilvánvalóvá tették, hogy a tréner a csapat vezetőedzője marad a következő idényben is. Pirlo kinevezése Andrea Agnelli személyes döntése volt, a mérkőzés után pedig négyszemközt is találkoztak, megbeszélve a nyári terveket, s meghatározva a kereten végrehajtandó változtatásokat" – kezdte mondanivalóját Romano.

A szakember által elmondottak igazolni látszanak a La Gazzetta dello Sport tegnapi cikkében leírtakat, miszerint az olasz rekordbajnok vezérkara a keret teljes újjáépítését tűzte ki célul, mely folyamat akár egyes legendák visszavonulását is eredményezheti.

"A Juventus egyértelműen a csapat teljes körű újjáépítését tervezi, a megújult keretet olyan futballisták köré felhúzva, mint Matthijs de Ligt, Weston McKennie, illetve Federico Chiesa. A klub legendái, többek között Giorgio Chiellini és Gianluigi Buffon pályafutásuk végéhez közelednek, s korántsem biztos, hogy meg kívánják hosszabbítani nyáron lejáró szerződésüket. Az Öreg Hölgy változtatásokat akar végrehajtani, s kérdéses, hogy ezen futballikonoknak mekkora szerepet szánnak az új éra első éveiben."

Romano a fentiek mellett a torinóiak legnagyobb sztárjáról, Cristiano Ronaldóról is szót ejtett, kijelentve, hogy a legutóbbi kudarcot követően valami megtört a játékos és a klub viszonyában, s ennek folyományaként nem elképzelhetetlen a portugál idény végén bekövetkező távozása sem.

"A Juventus a következő hónapokban találkozik majd Jorge Mendesszel és Cristiano Ronaldóval, mely egyeztetések során eldöntik, hogy mi lesz a futballista sorsa a Bianconerinél. Mindenesetre Fabio Paratici szavai, melyek szerint a labdarúgó szerződésének meghosszabbítása egyelőre nem prioritás a klubnál, számos kétely hagynak maguk után.

Az Öreg Hölgy elmúlt évtizedekben képviselt álláspontja jelen esetben is fennállna, azaz, ha a támadó távozni akarna, nem akadályoznák meg ebben, ám jelen pillanatban semelyik klub részéről sincs érdeklődés Cristiano iránt, annak ellenére, hogy korábban érkeztek híresztelések a Manchester United, valamint a Real Madrid kapcsán is. Mindeddig egyetlen csapat sem tett ajánlatot Ronaldóért, s a Bianconeri is a szezon végén készül kiértékelni a folytatással kapcsolatos kérdéseket, a felek pedig mindenképpen közös megegyezéssel fognak határozni a jövőt illetően" – összegzett Romano.