Del Piero: "A Porto ellen tökéletes játék kell"

adp.jpgA Juventus első számú legendája, Alessandro Del Piero a napokban több, Öreg Hölggyel kapcsolatos témában is szót ejtett az olasz sportsajtónak, elmondva, hogy meglepték Andrea Pirlo Lazio ellen hozott döntései, ám ennek ellenére hasznosnak tartja a Maestro által alkalmazott változtatásokat, illetve kifejtette véleményét a Bianconeri holnap megrendezésre kerülő, Porto elleni visszavágójáról is.

Az olasz ikon elsőként a fővárosi alakulat elleni, hátrányból megnyert találkozóról beszélt, melyen a Zebrák rengeteg hiányzója miatt sokan egyértelmű vereséget jósoltak a torinói együttesnek.

"Bevallom, én magam sem számítottam rá, hogy a Juventus ilyen nagy fizikai erővel fog rendelkezni a Sasok ellen, mivel számos sérült található a keretükben, az utóbbi hetek összecsapásain pedig rendre igen jelentős gondjaink akadtak az erőnlétükkel" – szögezte le a jelenleg a Sky Sport Italia szakértőjeként tevékenykedő egykori támadó.

Ugyan a találkozó előtt számos szakértő megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy a fekete-fehérek legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo csupán a kispadon foglal helyet, Del Piero szerint korábbi klub- és válogatottbeli csapattársa igen okos döntést hozott, mikor nem jelölte a kezdőbe a portugál klasszist.

"Ez egy rendkívül elmés lépés volt, mind Andrea Pirlo, mind pedig Cristiano Ronaldo részéről. A Juventus képes volt megverni a Laziót, annak ellenére, hogy nem kevesebb, mint hat alapembere hiányzott, melynek révén kettős sikert könyvelhettek el, hiszen a kulcsjátékosok mostanra kipihenhették magukat, s készen állnak a soron következő Bajnokok Ligája-összecsapás megvívására.

A rómaiak remekül kezdték a találkozót, ám a Bianconeri a megfelelő választ adta az ellenfél által kifejtett nyomásra, s rendkívüli nagy következetességet mutattak. Ez mindenképpen jó hír a Porto elleni visszavágó előtt, s nagy erőt adhat a keretnek, mind fizikai, mind pedig mentális szempontból."

A legenda úgy véli, hogy a portugálok elleni megmérettetésen a Juventusnak mindennemű hiba nélkül, tökéletesen kell futballoznia, s hisz benne, hogy Andrea Pirlo fiai kiharcolják a továbbjutást, ezzel Európa legjobb nyolc csapata közé kerülve.

"Az Öreg Hölgynek tökéletes futballt kell bemutatnia a Porto ellen. Federico Chiesa idegenben lőtt gólja jelentősen megkönnyítette a Juve dolgát, ám ha a portugálok az odavágón tapasztalt intenzitást képviselik majd, nagyon nehéz feladat elé állíthatják az olasz rekordbajnokot.

Mindenképpen nagy kihívás előtt állnak, ám véleményem szerint jó pillanatban és formában vannak, mivel némi megingást követően ismét sikerült magukra találniuk, melynek eredményeképp visszatérhettek a győztes útra" – összegezte gondolatait Del Piero.