Lassan minden sérült visszatérhet

morata_de_ligt1.jpgA Juventus tegnapi, Lazio ellen aratott győzelme nem kizárólag az eredmény szempontjából szolgált pozitív hozadékokkal, hanem az Öreg Hölgy eddig be nem vethető, sérült futballistáinak többsége miatt is, akik közül néhányan már a Sasok ellen visszatérhettek a pályára.

Az olasz sportsajtó különböző képviselőinek értesülései szerint Andrea Pirlo együttese hamarosan ismét többé-kevésbé teljes kerettel készülődhet az előtte álló megmérettetések megvívására, mivel az eddig különböző egészségügyi gondokkal küzdő futballisták, túllépve eddigi problémáikon, ismét a torinóiak rendelkezésére állnak.

Mint ismert, a fővárosiakkal szembeni találkozóra a csapat két vitathatatlan alapembere, Álvaro Morata és Juan Cuadrado ismételten a kezdőcsapatban szerepelhetett, rajtuk kívül pedig a brazil Arthur, valamint a fekete-fehérek csapatkapitány-helyettese, Leonardo Bonucci is a pályán tölthettek néhány percet.

A La Gazzetta dello Sport információi alapján a fent említett utóbbi két labdarúgó egyaránt kezdőként kaphat majd szerepet a Porto elleni hazai Bajnokok Ligája-visszavágón, mely különösen fontos tény annak fényében, hogy a csapat egyik legtöbbet szereplő középpályása, Rodrigo Bentancur valószínűsíthetően hetekre kidőlt az őt érő koronavírus-fertőzés következtében.

A Maestro mindemellett reméli, hogy a védelem tekintetében további kulcsjátékosok is bevethetőek lesznek az összecsapáson, ekképp abban bízik, hogy a Bianconeri kapitánya, Giorgio Chiellini, illetve Matthijs de Ligt is felépülnek a portugál bajnok ellen, hiszen a találkozón egészen biztosan nem számíthat a sárga lapjainak összegyűlése miatt eltiltott Danilóra. Romeo Agresti úgy tudja, hogy a holland labdarúgóra további vizsgálatok várnak a következő napok során, ám több hírforrás arról ír, hogy ha a védő egészségesnek számít majd, minden bizonnyal az első perctől fogva csapata szolgálatára fog állni.

Az eddig említettekkel ellentétben egy futballista kapcsán továbbra is aggodalomra okot adó hírek láttak napvilágot, ugyanis egyes olasz médiumok úgy vélik, hogy a csapat argentin klasszisának, Paulo Dybalának újabb felméréseken kell átesnie a következő napokban, melyek minden bizonnyal ismételten bal térdét vizsgálják majd meg.

A Corriere dello Sport szerint a Sassuolo elleni, január 10-én megrendezett Serie A-találkozón megsérülő, s azóta lábadozó támadó múlt heti, Barcelonában tett látogatását követően ismételten külföldre, ezúttal Ausztriába utazik majd a közeljövőben, hogy még egy szakemberrel konzultáljon a térdét illető kérdésekkel kapcsolatban.

A lap állítása alapján a huszonhét esztendős játékos mindenképpen kihagyja majd alakulata soron következő BL-meccsét, ám a klub reményei szerint a Porto elleni megmérettetést követően ismét helyet kaphat a Zebrák keretében, s elképzelhető, hogy a Cagliari és a Napoli elleni bajnokikon ismételten pályára léphet majd a csapat szerelésében.