Depay a Juvét választja majd?

depay_vs_juve.jpgA Real Madridban szereplő balhátvéd, Ferland Mendy ügynöke, Yvan Lee Mée a minap érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben arról beszélt, hogy a spanyol fővárosi alakulat alapemberévé váló, s a szerdai, Atalanta elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson gólt szerző futballista annak idején közel állt a torinói együtteshez, valamint arról is szót ejtett, hogy véleménye szerint az Olympique Lyonnais támadója, Memphis Depay az Öreg Hölgyet fogja választani a Barcelona alakulata helyett.

A több nagynevű labdarúgó képviseletét is ellátó menedzser mindenekelőtt a francia futballistával kapcsolatos történetet elevenítette fel, elárulva, hogy a Blancók mezében szereplő, 40 millió euróra taksált Mendy-t annak idején egy lépés választotta el az olasz rekordbajnoktól.

"Előrehaladott tárgylásokat folytattunk a Juventusszal, azonban a Bianconerinél már ott volt Alex Sandro, aki ugyanabban a szerepkörben futballozik, mint Ferland, ebből kifolyólag pedig nem sikerült tető alá hoznunk az üzletet" – jelentette ki az ügynök a Tuttosport újságírójának adott interjújában.

"A Real Madrid minden más együttesnél többet tett a futballista megszerzéséért, mivel ők szerették volna a leginkább soraikban tudni őt. Két évvel ezelőtt azt mondtam, hogy Ferland olyan jelentőséggel fog bírni a fiatal balhátvédek között, mint Kylian Mbappé a támadók körében, mostanra pedig bebizonyosodott, hogy tökéletesen igazam volt.

A spanyol együttesnél igazi bajnokoktól tanulhat, illetve sajátíthatja el a legmagasabb szintű futballt. Úgy vélem, hogy jelen pillanatban ő a legsokoldalúbb balhátvéd a világon, mivel nincs még egy labdarúgó, aki olyan képességekkel rendelkezne, mint ő.

Kvalitásai a Bajnokok Ligája legutóbbi mérkőzésén is megmutatkoztak, hiszen ezúttal góllal segítette csapatát. A találathoz hasonló átlövéseket általában a középpályások végzik a Real Madridnál, mindazonáltal Zinédine Zidane értékelte, hogy Mendy egy váratlan húzással próbálkozott, ami ezúttal eredményre is vezetett."

Mint ismert, a balhátvéd mostani együttese előtt a Lyon alakulatánál futballozott, mely csapat keretében rajta kívül is számos nagyszerű labdarúgó lelhető fel. Közülük minden bizonnyal a holland támadó, Memphis Depay a legnagyobb név, a képviselő szerint pedig a csatárt, kinek idén nyáron lejár szerződése jelenlegi munkaadójánál, elsősorban a Barcelona, valamint a Juventus együttesei szeretnék leigazolni.

"Nem titok, hogy Memphis elsősorban a Barcelonához, s korábbi szövetségi kapitányához, Ronald Koemanhoz szeretne csatlakozni, azonban a katalánoknak számos támadó áll rendelkezésükre, az anyagi gondjaik miatt pedig nem adhatnak ki sok pénzt, sem igazolásokra, sem pedig fizetésekre. Az ingyen megszerezhető játékosok elsősorban Fabio Paratici specialitásai, ráadásul Depay tökéletes lenne Cristiano Ronaldo mellett is" – zárta szavait Yvan Lee Mée.