Chiesa: "Nem kereshetünk kifogásokat"

chiesa_federico.jpgA Juventus olasz szélsője, Federico Chiesa a tegnapi, Hellas Verona elleni 1-1-es döntetlent követő nyilatkozatában arról beszélt, hogy az Öreg Hölgy futballistái továbbra is hisznek a Scudetto elérésében, azonban elismerte, hogy az ehhez hasonló összecsapások megnyerése kötelező jelleggel bír a Bianconeri számára, ha versenyben szeretnének maradni a bajnoki címért.

"Való igaz, hogy rendkívül fontos játékosokat kell nélkülöznünk, valamint egyéb labdarúgók sem állnak rendelkezésünkre, azonban mi vagyunk a Juventus, ebből kifolyólag pedig nem kereshetünk kifogásokat. Erre felesleges a szükségesnél több szót fecsérelni, mindössze ennyi a teendőnk. A ma estét követően a keddi összecsapásra kell fókuszálnunk, mivel még mindig hiszünk a Scudettóban, ám ennek eléréséhez minden egyes pontra szükségünk van" – jelentette ki a DAZN kamerái előtt állva.

"Ki kell fejeznünk az elismerésünket a Verona alakulatának, hiszen a mérkőzés végéig küzdöttek, ennek eredményeképpen pedig képesek voltak otthon tartani egy pontot. Dühösnek és csalódottnak érezzük magunkat, mivel az lett volna a feladatunk, hogy folytassuk az első két helyezetthez való felzárkózásunkat, azonban a Hellas az utolsó fél órában átvette az irányítást, mellyel párhuzamosan egyre fáradtabbá váltunk.

Mindezen tényezők ellenére még egyszer le kell szögeznünk, hogy mi vagyunk a Juventus, emiatt pedig kötelező jellegű sikert kell aratnunk, minden egyes összecsapásunkon. Nem a tapasztalat hiányzik az együttesükből, csupán apró részletek nincsenek a helyükön, ám ezekből a mérkőzésekből értékes tanulságokat vonhatunk le a jövőre nézve. Továbbra is hiszünk a bajnoki címben, melynek megszerzéséért a végsőkig küzdeni fogunk."

Mikor a labdarúgót arról kérdezték, hogy a Zebrák milyen módon javíthatnának kapu előtti hatékonyságukon, Chiesa igyekezett megcáfolni azon állítást, miszerint alakulata kevés gólt szerezne.

"Nem igazán értem, hogy ezt miért emlegetik a hiányosságaink között. Az ezt megelőző meccsünkön három gólt szereztünk a Crotone ellen, ám könnyen lőhettünk volna hat találatot is. Ma este is megvoltak a lehetőségeink, majd a második félidő elején a vezetést is sikerült megszereznünk. Ha nagyobb kitartást tanúsítunk, minden bizonnyal számunkra kedvezőbb végeredmény született volna."

A 2020 nyarán igazolt játékos hihetetlenül hatékonynak számít az idényben, csapatát pedig szinte minden esetben góllal, illetve gólpasszal segíti, ami a ma este folyamán sem volt másképp, hiszen ezúttal is ő készített elő Cristiano Ronaldónak, miután a veronaiak védőinek figyelmét magára vonva könnyed passzt adott a portugál klasszisnak.

"Federico Dimarco mellett álltam, s a kivárásra játszottam, mivel arra számítottam, hogy valamelyik csapattársam berobban középre. Vártam a megfelelő pillanatra, s mikor már majdnem úgy döntöttem, hogy egyedül kísérlem meg a lövést, megláttam Cristianót, majd azonnal átadtam neki a játékszert.

Mindig az edzőm rendelkezésére fogok állni, attól függetlenül, hogy milyen szerepkörben kíván bevetni az adott találkozón. Az eddig mutatott kitartással és intenzitással szeretném segíteni az együttesemet, mivel ez esetben a csapat minősége is emelkedni fog. Nagyon hálás vagyok a Juventusnak, amiért bizalmat szavaztak nekem, s remélem, hogy a jövőben is rá fogok szolgálni erre" – összegzett Chiesa.