Di Livio: "A Porto ellen Pirlo állása a tét"

dilivio.jpgA Juventus egykori ikonikus futballistája, Angelo Di Livio pár nappal ezelőtt érdekes nyilatkozatot tett közzé korábbi együttesével kapcsolatban, melyben legfőképpen az Öreg Hölgy Bajnokok Ligájában elérendő célkitűzéseiről, ezen belül pedig a Bianconeri Porto elleni nyolcaddöntős párharcáról ejtett szót.

Mint ismert, a torinói alakulat pontosan egy héttel ezelőtt látogatott a portugál bajnok otthonának számító Estádio do Dragãóba, ahol a Sárkányok a fekete-fehérek kapitális hibáinak köszönhetően kétgólos előnyre tettek szert, az álláson pedig csak Federico Chiesa igen fontos kései találata tudott módosítani, az összecsapást pedig, több volt labdarúgó mellett a Kis Katona becenévre hallgató egykori középpályás is igyekezett megítélni.

"Andrea Pirlo kapcsán sok dolgot szóvá lehetne tenni, s számos szempontból lehetne közelíteni a munkásságához, azonban egy bizonyos, mégpedig az, hogy a Juve egészen egyszerűen nem eshet ki a Porto ellen" – szögezte le a Libero számára adott interjúban.

"Andrea edzői karrierjének első esztendejét tölti az Öreg Hölgy padján, ha pedig együttese a kiírás e korai szakaszában búcsúzna a Bajnokok Ligája küzdelmeitől, úgy gondolom, hogy a Juventus nem gondolná át kétszer az azonnali menesztését."

Az olasz rekordbajnok szurkolóinak körében futballistaként hatalmas népszerűségnek örvendő Di Livio úgy véli, hogy a Bianconerinek természetesen van esélye a párharc megfordítására, ám ha ez nem következne be, az valóságos tragédiával érne föl.

"A Bajnokok Ligája-átok története tovább íródik, ez pedig annak tudatában is kijelenthető, hogy még előttünk áll egy torinói visszavágó, ahol a Juve kiharcolhatja a továbbjutást. Meggyőződésem, hogy véghez tudják vinni a feladatot, mivel ellenkező esetben igazi katasztrófa történne. Szégyen lenne, ha ez a Juventus már a nyolcaddöntőt követően búcsúzna az európai kupasorozatoktól."

A fekete-fehérek színeiben minden sorozatot figyelembe véve összesen 269 összecsapáson lehetőséget kapó, ezeken pedig 6 találatot szerző, s 8 gólpasszt kiosztó egykori futballista úgy véli, hogy az Öreg Hölgy jelenkori együttese közel sem olyan erős, mint az a csapat, mely 1996-ban megnyerte a klub mindmáig utolsó BL-címét.

"Ez a Juventus messze nem olyan erős, mint a mi csapatunk, mely 1996-ban Bajnokok Ligája elsőséget ünnepelhetett. A szakmai stáb néhány szempontból tökéletlen, egyes futballistáik pedig egyszerűen nem szoktak hozzá ahhoz, hogy ilyen magas szinten játsszanak. 

A legnagyobb hibájuk talán az, hogy túlságosan is az egyéni villanásokra építik a taktikájukat, abban bízva, hogy az egyik kulcsjátékosuk eldönti a mérkőzéseket, míg csapatként meglehetősen alulteljesítenek" – zárta szavait Di Livio.