Paratici: "Dolgozunk Dybala hosszabbításán"

pirlo_dybala_huge.jpgA Juventus sportigazgatója, az elmúlt időszakban több botrányban is aktív szerepet vállaló Fabio Paratici a tegnap esti, Crotone elleni összecsapást megelőzően a januári mercato óta először adott érdemleges információkat a klub futballistáival kapcsolatban, melyben többek között elmondta, hogy a nyáron igazolt labdarúgók tökéletesen beváltak a Bianconerinél, illetve szót ejtett Paulo Dybala helyzetéről is.

A klub átigazolási politikájáért felelős szakember mindenekelőtt Álvaro Moratáról beszélt, akiről elmondta, hogy ugyan az utóbbi időben számos egészségügyi gonddal küzdött, az együttes reményei szerint erősebben, s jobb formában fog visszatérni, mint problémái előtt.

"Álvaro Morata nagyon erős hatással jelentkező influenzás megbetegedésben szenvedett, melynek következményeit jelen pillanatban is viseli, emellett pedig nemrég bélrendszeri bántalmak is jelentkeztek nála" – mondta a Sky Sport Italia kérdésére. 

"Ezen problémák megakadályozzák a megfelelő edzésmunka elvégzésében, emiatt pedig kissé visszaesett a formája, s nem teljesít a szezon elején tapasztalható módon. Morata egy profi futballista, egy topjátékos, erről pedig az egész eddigi karrierje is tanúskodik. Biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan sokkal erősebb lesz a jelenleginél."

A nyár egyik legnagyobb befektetést jelentő transzfere a Fiorentinától érkező Federico Chiesa szerződtetése volt, aki tökéletesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen az idény során mindeddig 31 összecsapáson 9 gólt szerzett, s 7 asszisztot osztott ki.

"Federcio Chiesa kiemelkedően teljesít. Mikor megszereztük, tisztában voltunk a benne rejlő lehetőségekkel, s éreztük, hogy eredményes lesz az együttesünknél. Az első hónapokban senkinek sem könnyű jó produkciót nyújtania a Juventusnál, hiszen a fiatal labdarúgók itt sok esetben más szinttel találkoznak, mint korábbi alakulataiknál. Ennek ellenére Chiesa beváltja a hozzá fűzött reményeinket, s ugyanez mondható el Dejan Kulusevskiről, valamint Weston McKennie-ről is."

A jelenlegi szezon egyik legpikánsabb témája természetesen Paulo Dybala helyzete, valamint az argentin játékos 2022-ben lejáró szerződésének esetleges meghosszabbítása. Mivel az elmúlt napokban egymásnak ellentmondó híresztelések láttak napvilágot a kontraktus kapcsán, Paratici igyekezett eloszlatni az ezzel kapcsolatos téziseket, egyúttal azonban a szurkolók kedélyeinek csillapítására is kísérletet tett.

"Paulo Dybala kapcsán nem szolgálhatok gyökeresen új értesülésekkel. Az egészségügyi állapotáról kijelenthető, hogy a játékos időnként jobban, időnként pedig ismét rosszabbul érzi magát. Egyelőre a további fejleményeket várjuk.

Elmondhatom, hogy dolgozunk a futballista szerződésének meghosszabbításán, s jelen pillanatban is tárgyalásokat folytatunk ezzel kapcsolatban. Minden bizonnyal további lépéseket fogunk tenni a következő hetekben és hónapokban, ám ennél többet nem mondhatok" – zárta szavait a sportigazgató.