A Crotone Pirlót és Fagiolit akarta

fagioli_juve_2021_1080x648.jpgA Crotone sportigazgatója, Beppe Ursino csapatának Juventus elleni bajnokiját megelőzően arról beszélt, hogy együttese a 2019/2020-as szezon végén komolyan fontolóra vette Andrea Pirlo leigazolását, akit magától értetődő módon trénerként alkalmaztak volna, illetve szót ejtett egyik legfontosabb futballistájukról, Junior Messiasról is, aki véleménye szerint akár az Öreg Hölgy alakulatában is megállná a helyét.

A Serie A tabellájának utolsó helyén álló Crotone ma este 20:45-es kezdettel látogat a bajnokságban jelenleg a hatodik helyen szereplő, ám egy sikerrel akár a dobogó alsó fokára is fellépő Öreg Hölgy otthonába, a találkozó előtt pedig a szakember kijelentette, hogy ha az elmúlt idény utolsó harmadában a dolgok kicsit másképp alakulnak, a Bianconeri mestere akár a vendégcsapat kispadján is ülhetne jelen pillanatban.

"Miután a jelenlegi mesterünk, Giovanni Stroppa nagy sikereket ért el velünk a Serie B-ben, ezáltal sok csodálóra szert téve, természetesen számoltunk távozásának lehetőségével" – jelentette ki a szakember a Tuttosport kérdésére.

"Amennyiben Giovanni elhagyta volna a klubot, számos tréner közül válogathattunk volna, ezen mesterek egyike pedig éppen az akkor friss képesítést szerző Andrea Pirlo volt. Ekörül bővebben is beszéltem vele kapcsolatban az elnökünkkel, hiszen Pirlo már labdarúgóként is edzőnek számított az igen magas szinten álló játékintelligenciájából kifolyólag.

Úgy vélem, hogy a Juventus igen érdekes lépést tett a megbízásakor, ám Andrea munkája még korántsem ítélhető meg jelen pillanatban."

A Cápák átigazolási politikájáért felelős vezető szót ejtett a torinóiak egyes futballistáinak helyzetéről is, akik elmondása szerint korábban saját alakulatánál is célpontnak számítottak, azonban az ügyletek a Juventus ellenállása miatt nem jöhettek létre.

"A Juve fiatal középpályása, Nicolò Fagioli jelentős mértékben felkeltette az érdeklődésünket Massimiliano Allegri utolsó torinói idényében, ám a Bianconeri mindenképpen a kötelékében szerette volna hagyni a futballistát, hogy további fejlődési lehetőséget biztosítson számára az U23-as együttesénél.

Tavaly nyáron a fekete-fehérek Serie C-ben szereplő alakulatának fiatalja, Félix Correira is a célpontjaink között szerepelt, ám a portugált sem szerették volna eladni. Úgy vélem, nagy jövő állhat előtte, hiszen igazán tehetséges támadó, aki némileg talán Junior Messias jellemzőivel rendelkezik."

A déli csapat egyik legfontosabb játékosa kétségkívül a harminc esztendős brazil támadó, aki mindeddig 21 Serie A-összecsapáson segíthette a piros-kékek alakulatát, melyeket 6 találatot és 2 gólpasszt írhattak föl neve mellé, Ursino pedig úgy véli, hogy a Transfermarkt szerint 3 millió eurót érő futballista egy nagyobb együttesben is jól teljesítene.

"Messiast még akkor igazoltuk, mikor amatőr bajnokságokban futballozott, ám kiemelkedő produkciója már ezen időszakban is rendkívül szembetűnőnek számított, ezen formáját pedig a Serie B, majd a Serie A küzdelmeibe is át tudta menteni.

Minden olyan jellemzővel rendelkezik, melyet a profi csatárok ismérvének tartanak, hiszen magas, fizikailag erős, minőségi támadó, ezen felül pedig igen nagy hatékonysággal hajtja végre a cseleket is. Úgy vélem, hogy gond nélkül lehetne egy nagy klub játékosa, így akár a Juventusban is megállná a helyét" – összegzett a sportigazgató.