Kean Sarri miatt hagyta el a Juventust?

kean-2-940x626.jpgA Juventus egykori csillagának, Moise Keannek bátyja a napokban érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között arról beszélt, hogy testvére miért hagyta el 2019 nyarán a torinói alakulatot, ugyanakkor kijelentése szerint a jelenleg a PSG-ben szereplő támadó jó döntést hozott, mikor Olaszországon kívülre igazolt annak idején.

A fekete-fehér színekben minden sorozatot figyelembe véve 21 mérkőzést játszó, ezeken pedig 8 találatot szerző olasz csatár 2019 nyarán csatlakozott a Premier League-ben szereplő Everton csapatához, ám mivel az angoloknál 37 találkozón csak 4 gólt lőtt, tavaly októberben a francia fővárosiakhoz igazolt, ahol azóta is kirobbanó formában játszik, melyet a 25 összecsapáson a neve mellé felírt 14 találat is alátámaszt.

"Úgy vélem, hogy Moise számára kifizetődő lépés volt külföldre igazolni, mivel mióta elhagyta Olaszországot, sokkal érettebbé vált, mind emberként, mind pedig futballistaként" – jelentette ki Giovanni Kean a Radio Bianconerának.

"Természetesen sosem könnyű más országba távozni, ekképp ő is szembesült nehézségekkel. A legnehezebb lépés számára talán életstílusának megváltoztatása volt, ám alapvetően nincs problémája egy adott közösségbe való beilleszkedéssel, valamint más emberekkel való megismerkedéssel."

Az olasz rekordbajnok sokak számára talán érthetetlen módon értékesítette Keant 2019-ben, így testvérét arról is kérdezték, hogy mi volt torinóiaktól való távozásának pontos oka.

"Nem hinném, hogy a Juve el akarta volna adni, ez egyáltalán nem a pénzről szólt. Úgy vélem, hogy ez inkább az új edző, Maurizio Sarri döntésének számított, s ha az előző mestere, Massimiliano Allegri a csapat trénere maradt volna, Moise sem távozik az együttestől.

Nyilvánvalóan a versenyhelyzet is jelen volt az Öreg Hölgynél, hiszen a csapat Európa egyik legjobb támadósorával rendelkezik, mivel többek között itt futballozik Álvaro Morata, Cristiano Ronaldo, illetve Paulo Dybala is.

Való igaz, hogy a PSG is rendkívül magas minőséget jelentő támadókkal bír. Példának okáért, a franciák keretének tagja Mauro Icardi, aki egy igazi topcsatár, ennek ellenére idén mégis kevés lehetőséghez jut. Ha valaki kellően erős a feladathoz, mindenhol számolnak vele, így természetes, hogy Moise is pályára léphet."

A Paris Saint-German a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén idegenben 1-4-es győzelmet aratott a Barcelona ellen, az egyértelműen európai kupasikerre törő együttes harmadik gólját pedig éppen Kean bólintotta a katalánok hálójába, így testvérét a kedd este történtekről is megkérdezték.

"Azt mondta nekem, hogy mikor Leo Messi ellen szerepelhetett, az egyik legnagyobb álma vált valóra. Kezet is szorítottak egymással, de emellett is kijelenthetem, hogy korábban még sosem látta ennyire magabiztosnak a testvéremet. Úgy tűnt, mintha már rengeteg ehhez hasonló megmérettetés állna a háta mögött" – értékelt Giovanni Kean.