Capello, Del Piero, és Cassano a meccsről

crporto.jpgA Porto és a Juventus összecsapását követően a két együttes mesterein, illetve az Öreg Hölgy játékosain túl a találkozó olaszországi közvetítéséért felelős Sky Sport Italia három szakértője is megszólalt a látottakkal kapcsolatban, ekképp az olasz futball egykori meghatározó szereplői, Fabio Capello, Alessandro Del Piero, s Antonio Cassano is értékelték a látottakat.

A Bianconeri egykori mestere, Fabio Capello arról beszélt, hogy legfőképp a koncentráció hiánya okozta a Zebrák vesztét a portugál bajnokkal szemben, emellett arról is szót ejtett, hogy a fekete-fehérek felszínes és gondatlan játéka megengedhetetlen hibákat eredményezett az összecsapáson.

"Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen szintű együttes a szükséges koncentráció nélkül lépjen pályára a Bajnokok Ligájában. A Juventus rendkívül felszínesen futballozott, s az volt az érzésem, hogy teljes mértékben félvállról veszik a mérkőzést" – jelentette ki az olasz tréner.

"Rodrigo Bentancur hatalmas, s megmagyarázhatatlan hibát követett el az összecsapás első percében, a második félidő elején pedig nyolc Juve-játékos védekezhetett három Porto-futballista ellen, ám ezen fölény mellett is képesek voltak szinte félálomban ácsorogni a tizenhatosukon belül. Ezek olyan esetek, melyeknek megtörténtét nem lehet megmagyarázni, mivel alapvetően sem szabadna bekövetkezniük."

A torinóiak első számú legendája, Alessandro Del Piero kijelentette, hogy egykori alakulata minden tekintetben ötlettelenül futballozott, valamint kifejtette véleményét Álvaro Morata hiányáról is, mely szerinte sok szempontból meghatározta a meccs kimenetelét.

"A Juventus szinte teljes mértékben ötlettelenül játszott. Federico Chiesa és Dejan Kuluševski túlzottan mélyen szerepeltek, nem voltak elég közel a kapuhoz, ebből kifolyólag pedig esélyük sem nyílt a labda megszerzésére.

Biztos vagyok benne, hogy a tegnapi együttesből rendkívül hiányzott egy Álvaro Moratához hasonló támadó, aki azt a tevékenységet végzi, mint a spanyol, s a beállásával egészen nyilvánvaló lett, hogy ebben rejlett a Bianconeri legfőbb problémája. Az olaszokkal szemben a Porto tökéletesen meg tudta valósítani az elképzeléseit, így a saját futballjukat játszhatták, a korán megszerzett találatuknak köszönhetően pedig nem is kellett másképp cselekedniük."

A korábban hatalmas tehetségnek tartott csillag, a nemrég visszavonult Antonio Cassano elsősorban Cristiano Ronaldót okolta az olasz rekordbajnok vereségéért, mivel véleménye szerint a portugál klasszis nem felel meg Andrea Pirlo elképzeléseinek, így pedig csak akadályozza alakulatát.

"A kezdetektől fogva azt mondtam, hogy mivel Ronaldo egy páratlan klasszis, aki pályafutása során egymilliárd gólt szerzett, a szerepeltetése nem egyeztethető össze Andrea Pirlo futballról alkotott ötleteivel" – kezdte mondanivalóját a Bobo TV adásában.

"Való igaz, hogy szinte minden meccsen betalál, ám ez nem azt jelenti, hogy kompatibilis Pirlo stílusához. Ronaldo mindig is önző játékos volt, így egészen egyszerűen nem törődik másokkal, s nem passzol a csapattársainak, mivel állandóan egyszemélyes sikereket kíván aratni. Azért él, hogy gólt szerezzen, ezen kívül pedig semmi más nem foglalkoztatja.

Nem a játék szenvedélye, a nagy meccsek által jelentett öröm motiválja, egyedül a góllövés lebeg a szeme előtt, a Juve helyzete pedig egyre rosszabb lesz emiatt. Évek óta Torinóban futballozik, a gondok pedig csak szaporodnak. A Juventus más elképzeléseket erőszakol magára, mint melyekben ki tudna bontakozni, pusztán azért, hogy Ronaldo tulajdonságai jobban kiütközhessenek egy csapatidegen játékrendszerben" – összegzett Cassano.