Materazzi: "Conte egyre nagyobb Inter-drukker lesz"

materazzi-e1569340089234.jpgAz Inter egyik legnagyobb újkori legendája, Marco Materazzi a minap érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között arról beszélt, hogy egyszerűen megőrül a Nerazzurri jelenlegi tréneréért, Antonio Contéért, valamint szót ejtett a szakember egy héttel ezelőtti, Andrea Agnellivel folytatott vitájáról is.

Az egykori védő elsőként a milánóiak idei szezonjáról formált véleményt, elmondása szerint pedig korábbi együttese megérdemli, hogy a Serie A tabellájának élén álljon, mivel a vezetőség egyértelműen e célból építette a csapat keretét.

"Az Inter megérdemli, hogy a bajnokság élén álljon, mivel a klub vezetősége éppen ennek céljából építette az együttes keretét" – kezdte mondanivalóját a milánói illetőségű La Gazzetta Sportnak adott interjújában.

"Úgy vélem, hogy Antonio Conte egyre nagyobb Inter-drukkerré válik. Az Agnellivel való összetűzését követően bocsánatot kért az ott mutatott gesztusaiért, azonban ragaszkodott hozzá, hogy őt provokálták, s erre adott ilyen jellegű választ.

A hibák beismerése természetesen szép dolog, ám, mivel mi vagyunk az Inter, megszoktuk, hogy az ellenségeink állandóan zajt keltenek körülöttünk, azonban ettől különleges ennek az együttesnek szorítani, hiszen ez sokkal szebbé teszi a szurkolást."

Az ellenségek zajkeltéséről korábban az Interrel 2010-ben triplázó José Mourinho beszélt egy nyilatkozatában, így a 2006-ban világbajnoki címet ünneplő korábbi olasz labdarúgót arról kérdezték, hogy párhuzamba lehet-e állítani az együttes jelenlegi mesterét a portugál trénerrel.

"Nem szeretném összehasonlítani Mourinhót és Contét, azonban bizonyos tekintetben párhuzamba lehet állítani őket. Az egyes mérkőzések pillanatainak megélésében igen sok közös jellemzőt találunk kettejük között, ezen felül pedig mindketten arra törekednek, hogy a legjobbat hozzák ki a futballistáikból.

Ez még akkor is fennáll, ha némileg másképp készülnek fel a soron következő összecsapásokra. Conte napról napra jobban szorít az Inter sikeréért, a Lazio vasárnap esti legyőzését követően kinyilvánított örömét pedig leginkább ezzel tudnám megmagyarázni. Mindenesetre bármi legyen is az ünneplés oka, nagyon jó volt látni ezeket a képsorokat."

A Nerazzurriban minden sorozatot figyelembe véve összesen 276 mérkőzésen pályára lépő labdarúgót az Inter jelenlegi középpályásairól is kérdezték, akik többek szerint igen jelentős szerepet vállalnak az együttes bajnoki menetelésében.

"Christian Eriksen hihetetlen képességekkel rendelkezik. Úgy vélem, hogy az Inter középpályája akkor működik tökéletesen, ha a dán együtt szerepel Marcelo Brozović-csal, még akkor is, ha a legnagyobb kedvencem Nicolò Barella marad."

A hétvégén a bajnokság első két helyezettje ismét összeméri majd erejét a mindig heves indulatokat kiváltó milánói derbi keretein belül, Materazzi ennek okán pedig kifejtette véleményét Romelu Lukaku és Zlatan Ibrahimović  rivalizálásáról is.

"Ibra mindig ijesztő jelenség, s természetesen nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy sokak szerint ő maga az Isten. A Lukakuval való összetűzése természetesen nem tette jobbá kettejük kapcsolatát, az esetről pedig nyilvánvalóan megvan a saját véleményem is, azt azonban inkább megtartom magamnak.

Ennek kapcsán mindössze azt tudnám mondani, hogy Lukaku egy barátságos óriás, s remélem, hogy nem lesznek utóhatásai az ügynek. Annyi mindenesetre biztos, hogy az összecsapáson egyikük sem fogja majd vissza magát, ez pedig így van rendjén" – összegzett a korábbi labdarúgó.