Lippi: "Még nem dőlt el a bajnokság"

lippi-juve.jpgAz egykori kiváló olasz mester, Marcello Lippi egy frissen megjelent nyilatkozatában több témát illetően is kinyilvánította véleményét az olasz sajtónak, ennek keretein belül pedig többek között megnevezte az általa Bajnokok Ligája-favoritnak vélt együtteseket, valamint szót ejtett a Serie A idei, az utóbbi évek legizgalmasabb küzdelmeit hozó szezonjáról is.

A Juventus legendás trénere mondanivalójában kijelentette, hogy továbbra is öt alakulatot tart esélyesnek a Scudetto megnyeréséért folyó harcban, valamint arról is beszélt, hogy a legrangosabb európai kupasorozat címvédője, a Bayern München, továbbá a szédületes formában lévő Manchester City emelheti magasba a BL-serleget a 2020/21-es idényben.

"Úgy vélem, hogy a Bayern München és a Manchester City alakulatai egyértelműen a többi együttes fölött állnak. A bajorok jelen pillanatban minden kétséget kizárólag Európa legjobb csapata, melyet az utóbbi időben be is bizonyítottak, míg az angolok zsinórban tizenhat Premier League-találkozót nyertek meg. Nyilvánvaló, hogy ezen két csapat a legesélyesebb a trófea megszerzésére" – jelentette ki a Radio 1 adásában.

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki elsőséget ünneplő tréner ezt követően beszélt a Serie A aktuális eseményeiről is, hiszen, mint ismert, az elmúlt időszak legerősebbnek tartott Intere a hétvégén átvette a vezetést a tabellán a Speziától 2-0-ás vereséget szenvedő AC Milantól, ám a szakember ennek ellenére úgy gondolja, hogy a pontvadászat továbbra is nyitott.

"A jelenlegi idény több szempontból is rendkívül furcsa, s számos tekintetben eltér az eddig megszokott szezonoktól. Az Inter jelen pillanatban 50 ponttal rendelkezik, mindazonáltal igen szorosan követi őket az AC Milan csapata, majd némileg leszakadva következik a mindeddig 42 pontot bezsebelő AS Roma, valamint a Juventus és a Napoli, akiknek még van egy egymással szemben lejátszandó találkozójuk.

Az Öreg Hölgynek továbbra is az a legfőbb feladata, hogy végre meglelje identitását, mivel a tavalyi évhez képest jelentős mértékű változáson mentek keresztül, s nem álltak rendelkezésükre barátságos mérkőzések az ötleteik kipróbáláshoz.

A Milan továbbra is versenyben van, mivel csak egy pont választja el a listavezetőtől, s javítottak a múltban elkövetett hibáikon, illetve januárban némileg mélyítették a keretüket is, mostanra pedig nagyobb öntudattal, továbbá ebből kifolyólag megemelkedett önbizalomszinttel bírnak.

Nem vonnék le messzemenő következtetéseket Stefano Pioli együttesének Spezia elleni kudarcából, mivel Vincenzo Italiano csapata véleményem szerint az egyik legjobb futballt mutatja be Olaszországban, s emiatt természetesen nagy dicséret illeti őket. Gyorsan, s kellőképpen agresszívan játszanak, ekképp pedig az ő összecsapásaik megtekintése nyújtja számomra a legnagyobb élvezetet a jelenlegi mezőnyből" – összegzett Lippi.