Torchia: "A Cagliari ragaszkodott Danieléhez"

rugani.jpgA nemrég a Cagliari együtteséhez szerződő Daniele Rugani ügynöke, Davide Torchia a tegnapi nap folyamán az olasz sajtónak tett nyilatkozatában beszélt a továbbra is a Juventus tulajdonában lévő védő választásáról, elárulva, hogy a szárd együttes mindent megtett a futballista megszerzéséért, s végső soron emiatt döntöttek a vörös-kékek mellett.

Rugani 2020 októberében került a Stade Rennais FC csapatához, azonban ugyanebben a hónapban elszenvedett sérülése miatt alig jutott játéklehetőséghez, ennek révén pedig a felek inkább felmondták a kölcsönszerződést, a labdarúgó pedig visszatérhetett Olaszországba.

"A Cagliarihoz való szerződést megelőzően néhány nappal felmerült a lehetőség, miszerint visszatérhetnénk Olaszországba, az egyes alakulatoktól érkező megkeresések pedig nem pusztán ajánlatok, hanem igen komoly kérések voltak" – kezdte mondanivalóját a menedzser a TMW Radio adásában.

"Danielével eredetileg úgy döntöttünk, hogy a francia csapattal kötött kontraktus lejártáig a Rennes-nél maradunk, azonban a játékos sajnálatos módon rögtön az ottani pályafutása elején sérülést szenvedett, mely korábban sosem esett meg vele.

Mindenképpen meg akarta mutatni, hogy a klub nem véletlenül fektette belé a bizalmat, azonban az elmúlt napokban jelentős megkeresések érkeztek hozzá, az egyes klubcsapatok vezetői pedig ragaszkodtak a megszerzéséhez. A Cagliarival való kapcsolatunk is itt vette kezdetét, a további események pedig mindannyiunk számára ismertek."

Ugyan a Ruganiért folyó, az utolsó pillanatokig rendkívül kiélezettnek számító versenyfutást végül a Cagliari együttese nyerte, korántsem a Rossoblù volt az egyetlen alakulat, mely érdeklődött a futballista szerződtetése iránt.

"A Parma és a Torino képviselői már jóval az átigazolási piac utolsó napja előtt felvették velünk a kapcsolatot. Marcello Carli jól ismeri Danielét, mellette pedig a pármaiak mestere, Roberto D’Aversa is erősen érdeklődött a megszerzése kapcsán.

A januári átigazolásoknál nem a pénzügyi érdekek jelentik az elsődleges szempontot, ilyenkor sokkal inkább az egyes csapatok által felkínált projekteken van a hangsúly. Eredetileg a Rennes-ben szerettünk volna maradni, mivel az érdeklődő együttesek közül a Parma a Genoa játékosát, Mattia Banit szemelte ki, s ugyanerre a labdarúgóra pályázott a Torino is, akik azonban végül elvesztették a futballistáét folyó harcot.

Bár a Bologna előnyösebb pénzügyi feltételekkel kecsegtetett bennünket, végül egy másik úton igyekeztek megerősíteni a keretüket. Mikor megkötöttük az üzletet a Cagliarival, már majdnem kifutottunk az időből, azonban szerencsére a határidő lejárta előtt mindössze húsz perccel sikerült leadnunk a transzferhez szükséges papírokat" – zárta szavait Torchia.