McKennie és Cuadrado a meccsről

img_20210124_160454.pngA Juventus győzelmét követően egyes futballisták is nyilatkoztak a médiának a Bologna elleni találkozóval kapcsolatban, a csapat által kijelölt labdarúgók pedig elsősorban hatalmas örömüknek adtak hangot, melyet az Öreg Hölgy újabb sikere miatt éreztek.

A szezonban immár negyedik gólját szerző nyári igazolás, Weston McKennie arról beszélt, hogy a Scudettóért folyó, rendkívül kiélezett verseny ellenére hisz együttesének végső győzelmében, emellett pedig megmagyarázta gólörömét is, melyet 71. percben lőtt fejese után mutatott be a kamerák előtt.

"A mai siker rendkívül fontos győzelem számunkra, hiszen tegnap mind az Inter, mint pedig a Milan pontokat hullajtott, ezzel pedig közelebb kerültünk hozzájuk" – kezdte mondanivalóját az amerikai labdarúgó a DAZN kérdésére.

"Még pótolnunk kell egy elmaradt mérkőzésünket, melyet itt, Torinóban játszhatunk majd le. Véleményem szerint egészen a szezon végéig éles küzdelem lesz a csapatok között, de majd tavasszal meglátjuk, hogy ki tudott többször diadalmaskodni az addigi összecsapásokon.

Rengeteg energiával rendelkezem, s szeretek berobbanni az üres területekre is. Egyszerűen csak látom, hogy hova kell mennem, mivel régebben inkább az volt a feladatom, hogy passzokat adjak az ide befutó társaimnak, így az ösztöneimből fakadóan tudom, hogy mit kell tennem ezeknél a szituációknál.

A gólörömöm kapcsán annyit tudnék mondani, hogy az egy utalás volt a Harry Potterre. Nagy rajongója vagyok ennek a sorozatnak, még egy ezzel kapcsolatos tetoválás is van a karomon, most pedig úgy tettem, mintha varázspálca lett volna a kezemben" – zárta szavait a középpályás.

A Bianconeri nemrég koronavírus-fertőzésből visszatérő jobbhátvédje, a ma újabb gólpasszt kiosztó Juan Cuadrado elsősorban a Zebrák szerinte igen meghatározó tényezőt jelentő mentalitását emelte ki, bizakodva tekintve a jövőbe a bajnoki elsőségért folyó küzdelem szempontjából.

"Most, hogy közel kerültünk a tabella első helyeihez, küzdeni is fogunk azért, hogy tartósan ottmaradhassunk. Minden kizárólag rajtunk múlik" – kezdte szavait a kolumbiai futballista.

"Megpróbálunk minden egyes összecsapáson úgy futballozni, mintha egy döntőben szerepelnénk, s pontosan tudjuk, hogy minden találkozónkon ezzel a hozzáállással kell pályára lépnünk.

Mindig is hittünk abban, hogy képesek vagyunk elérni azokat a célokat, melyeket kitűztünk magunk elé. Tisztában vagyunk vele, hogy ez rendkívül nehéz feladat, azonban emlékszem olyan időszakokra, mikor tíz ponttal voltunk lemaradva az első helyezettől, s végül mégis mi diadalmaskodtunk.

A Juve minden fontos meccsen, így ebben a helyzetben is megmutatta, hogy miben rejlik az ereje, és úgy vélem, hogy a csapat DNS-ében központi szerepet tölt be a végsőkig való küzdelem, melyet a jelmondatunk is alátámaszt."

Cuadrado az első félidőben egy kontra során igen ígéretesnek tűnő lehetőséget hagyott ki, emiatt erről is kérdezték a játékost.

"Abban a helyzetben az volt az elképzelésem, hogy a tizenhatosig futok a védők mellett, majd átadom a labdát Ronaldónak, azonban mikor a Bologna játékosai lezárták előttem a passzsávot, meglepődtem, s ezért rossz lövést adtam le, mivel azonnal kellett tüzelnem" – összegzett a dél-amerikai szélső védő.