Beharangozó – a Bologna elleni meccs

bologna.png2:0 és 2:0, de mégis mekkora különbség. Vereség az Inter ellen a bajnokságban, és Supercoppa-győzelem a Napoli ellen. Mélység és magasság, bánat és öröm, völgy és hegy. Vajon ma melyik arcát mutatja a csapat? Természetesen hazai pályán újfent csak a három pont lehet a valós cél, a tabella második felébe tartozó ellenfél ellen. Legyen résen mindenki, mert a mai összecsapás ebédidőben kerül lebonyolításra, nehogy valaki lemaradjon a megtekintéséről. A helyszín az Allianz Stadium, az időpont 12:30, és a DIGI SPORT 1-en követhető figyelemmel.

A mérkőzés játékvezetője Juan Luca Sacchi lesz, aki 1984. október 13-án született Treiában. 2015-ben mutatkozott be az élvonalban, azóta összesen 14 meccsen kapott főszerepet, ezek közül 6-ot az idei szezonban vezényelt. A fekete-fehéreknek még sohasem vezetett mérkőzést, a vendégeknek viszont kétszer is, mindkétszer a Cagliari ellen, ezeken a találkozókon a Rossoblu egy döntetlent és egy vereséget gyűjtött be. A sárga lapot eddig 63 alkalommal emelte a magasba, 2 kiállítást eszközölt, és 3 esetben mutatott a büntetőpontra.

A piros-kékek értéke megközelítőleg ötöde a házigazdáénak, 143,8 millió euró, legértékesebb játékosuk a 22 millió értékű 23 éves jobbszélső, Riccardo Orsolini, aki a Juventustól került aktuális csapatához, 15 millió euró fejében. Torinóban ezidáig 73 bajnokin találkoztak a felek, 42 Juve siker, 26 döntetlen és 5 Bologna győzelem az arány, a gólkülönbség 120:55. A tavalyi meccsen 2:1-es Zebra győzelem született, a hazai találatokat Cristiano Ronaldo, valamint Miralem Pjanić érték el, de a közelmúltban előfordult 4:1-es hazai siker is 2009-ben, a gólokat azon a mérkőzésen Hasan Salihamidžić, Sebastian Giovinco és Alessandro Del Piero (2) szerezték.

A párosítás gólkirályai John Charles és Filippo Inzaghi 6-6 góllal, a ma is aktív játékosok közül Paulo Dybala tart 4 találatnál. A tabellán a vendégcsapat jelenleg a 12. pozíciót foglalja el, 5-5 győzelem és döntetlen, illetve 8 vereség a mérlegük, a gólarányuk pedig 24:31. A legutóbbi 5 találkozójukon 3 döntetlent, egy vereséget és egy győzelmet értek el, az ezt megelőző fordulóban a a Hellas Verona csapatát gyűrték le 1:0 arányban. Ezelőtt a Crotone ellen tudtak szintén 1:0 arányban győzni, de a két siker között mindössze 3 zakó és 5 döntetlen fért bele a teljesítményükbe. Amit még érdemes tudni a mai ellenfélről, hogy hétszeres bajnok, kétszeres Coppa Italia-győztes, legutóbbi bajnoki címét pedig az 1963/64-es idényben szerezte.

A Bianconeri stábjának egyre könnyebb feladata van a csapat összeállításával, hiszen a védelemből Matthijs de Ligt és Merih Demiral is felépült, így már csak Alex Sandro és Paulo Dybala nem hadra fogható.  A Rossoblu részéről Federico Santander, Gary Medel, Ibrahima Mbaye és Federico Ravaglia nem játszhat a találkozón.

Siniša Mihajlović, a bolognai csapat szerb trénere 1969. február 20-án született a horvátországi Vukovárban. Játékos pályafutásának nagy részét Olaszországban töltötte, volt a Roma, a Sampdoria, a Lazio és az Inter labdarúgója is. Menedzseri pályája jelenlegi klubjánál indult 2008-ban, hogy aztán egy jó nagy kört megtéve, többek között a Fiorentina, Sampdoria, a Milan és a Torino csapatát megjárva ugyanide vezessen vissza. Második bolognai regnálása 2019 januárjában kezdődött, és aktuális szerződése 2023-ig tart. 309 Serie A-s találkozóján közepes mérleget tud felmutatni, 106-108-95 a győzelem, döntetlen, vereség mutatója.

Ezek közül a piros-kékek padján 67 meccsen teljesíthetett, melyeken 18-21-28 ugyanez az arány. Jelenlegi ellenfele ellen 18 esetben vezette fiait, győznie csak egyszer sikerült, még a Catania edzőjeként 2009-ben, 2:1 arányban egy torinói mérkőzésen. Ezen kívül ötször tudott pontot rabolni az olasz rekordbajnoktól, tizenkét esetben pedig ő ment kezet nyújtani aktuális kollégáinak. 2017-ben a Torino vezetőedzőjeként szenvedte el eddigi legnagyobb arányú kudarcát ebben a stadionban, amikor is 4:0 arányban mért rá vereséget Massimiliano Allegri csapata. La Joya két gólját még Pjanić és Alex Sandro toldották meg. Kedvenc formációja a 4-2-3-1, várhatóan a mai meccsen is ebben a felállásban küldi fel a csapatát. Nemrégiben még a leukémiát is sikerült legyőznie a mindig rettenthetetlen harcosnak.

A mai mérkőzésen a Sky Sport Italia ezt a kezdőcsapatot tartja a legvalószínűbbnek: