Weah: "A Juventus a Serie A esélyese"

weah.jpgAz AC Milan korábbi legendás futballistája, George Weah a minap érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett Cristiano Ronaldo erősségeiről, kijelentve, hogy mindezek ellenére a portugál világsztár korántsem a legjobb játékos a világon, illetve arról is beszélt, hogy véleménye szerint továbbra is a Juventus a Serie A legnagyobb esélyese.

A Rossoneri libériai ikonja mindenekelőtt a milánói együttes idei kivételes teljesítményéről beszélt, mely elmondása szerint minden korábbi elvárását felülmúlta.

"A Milan egy új, ragyogó utat kezdett meg az idei szezonban. A győzelem elérésre, valamint kultúrája mindennek ellenére mindig is része volt a Rossoneri DNS-ének" – jelentette ki az egykori Aranylabdás támadó a La Gazzetta dello Sport kérdésére.

"Paolo Maldini egy nagyszerű ember, s rendkívül jó barátom is, csodálatos kapitánya volt az együttesünknek. Mindig keményen dolgozott, így pontosan tisztában van vele, hogy mi kell a legmagasabb szint eléréséhez. Ennek ellenére a Juve, az Inter, továbbá a Napoli is versenyben vannak a bajnoki címért. Nem tudom, hogy a Milan lesz-e a végső győztes, abban azonban biztos vagyok, hogy mindvégig küzdenek majd."

Az olasz bajnokság idei kiírásának négy legeredményesebb gólszerzője közül hármat is a két milánói alakulat, valamint az Öreg Hölgy ad, hiszen 15 találattal a Bianconeri futballistája, Cristiano Ronaldo áll az élen, őt pedig Zlatan Ibrahimović és Romelu Lukaku követi a rangsorban.

"Ibra természetesen igen erős és magabiztos, azonban ezek mellett is van egy indok, mely miatt a Milan szerződtette őt, mégpedig az, hogy igazi példát és inspirációt jelent a klub fiatal játékosainak, ezzel segítve a csapat újjáépítését.

Mindig rendkívül koncentrált, és mindent alárendel szenvedélyének, a futballnak. Ha ebben a szellemben játszol, akkor az életkorod tényleg pusztán csak egy számot fog jelenteni.

Ibra előtt számos példa akad a múltból is, gondoljunk csak Pietro Vierchowodra, Francesco Baresire, esetleg Paolo Maldinire, akik mind aktív játékosok voltak a negyvenedik életévük betöltését követően is.

Cristiano Ronaldo is élő példa arra, hogy a kemény munka a megfelelő szenvedéllyel párosulva kivételes eredményeket hozhat. Véleményem szerint Cristiano nem a legtehetségesebb futballista a világon, ám minden megtett azért, hogy a legjobbá válhasson.

Rajongok érte, hiszen a sikerei ellenére mindig igen szerény maradt, emellett pedig mindent elért, amit csak szeretett volna. Nagyon sokat küzdött azért, hogy ott lehessen, ahol most van.

Romelu Lukaku folyamatosan bizonyítja, hogy mennyire erős, ám ennek ellenére sem mindig részesítik az őt illető elismerésben, ennek révén a helyzete némiképp hasonló az enyémhez.

Amikor annak idején elhagytam Franciaországot, hogy Olaszországban játszhassak, az emberek többsége azt gondolta, hogy nem fogom megütni a Serie A szintjét, mivel az olasz pontvadászat ekkor a világ legerősebb bajnoksága volt. Hamarosan azonban megcáfoltam őket, s azt hiszem, jelenleg Lukaku is ugyanezt teszi, mivel rengeteget fejlődött, valamint sokkal teljesebb csatárrá vált, mióta Olaszországba igazolt."

A jelenleg hazája elnöki tisztségét is betöltő korábbi labdarúgó az interjú végén kitért a Serie A idei szezonjára is, az esélyeket latolgatva pedig kijelentette, hogy véleménye szerint a Zebrák ismét elhódítják majd a Scudettót.

"Először is azért mondom ezt, mert gyermekként mindig a Bianconerinek szurkoltam, másrészt pedig az elmúlt kilenc évben is kivétel nélkül ők emelhették magasba a trófeát.

Gyermekkoromban elsősorban a francia futballt lehetett követni Afrikában, ekképp én Michel Platininek, s a Juventusnak kezdtem el drukkolni. Az élet később Milánóba sodort, ahol egy befogadó családra, valamint egy egyedülálló környezetre leltem.

A Milan mindent megadott nekem, amit csak lehetett, azonban én mindig is a Juve sikeréért szorítottam" – zárta szavait Weah.