Szczęsny: "Az egyensúly a siker kulcsa"

chiellini-szczesny.jpgA Juventus kapusa, Wojciech Szczęsny a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett a bajnoki versenyfutásról, a Napoli elleni Supercoppa-találkozóról, az Öreg Hölgy soron következő, Bologna elleni bajnokijáról, illetve a csapat korábbi horvát labdarúgójának, Mario Mandžukić AC Milanhoz való szerződéséről is.

A lengyel játékos mindenekelőtt a szerdai mérkőzésről beszélt, ahol ő maga is igen nagy szerepet vállalt abban, hogy a Bianconeri felemelhesse a szezon első trófeáját, hiszen bravúros védéseivel nem egyszer gátolta meg a Partenopeit a gólszerzésben, mely után az együttes csapatkapitánya, Giorgio Chiellini is méltatta a hálóőr teljesítményét, akit a közvélemény is egyre jobban elfogad a Juventus egyik alappilléreként.

"Szeretném megköszönni a bókot Chiellininek, azonban a sikerünk nem kis részben az ő kiváló teljesítményének köszönhető, s nem csak az én védéseim játszottak szerepet benne" – mondta Szczęsny a Sky Sport Italia számára adott exkluzív interjújában.

"A Napoli ellen megmutattuk, hogy a csapatunk továbbra is trófeákat akar nyerni, mivel nagyon éhesek vagyunk, s nem az a szándékunk, hogy ezen a ponton megálljunk. Az Inter és a Milan nagyon jól teljesítenek ebben az idényben, ám velünk továbbra is számolni kell.

Mandžukić érkezése újabb tapasztalatokkal fogja gazdagítani őket, s továbbra is kemény ellenfelek lesznek. Éppen emiatt a lehető legeredményesebb módon kell tennünk a dolgunkat, és megfelelő pozíciót kell kiharcolnunk magunknak, mivel a jelenlegi helyezésünk nem lesz elég a sikerhez. Harcolnunk kell a Scudettóért, s pontosan ezt fogjuk tenni, egészen a szezon legvégéig."

A labdarúgót ezt követően a Zebrák kezdő trénerének, Andrea Pirlónak futballjáról faggatták, a lengyel játékos elmondása szerint pedig a Maestro mindenekelőtt a mentális felkészültséget követeli meg alakulatától.

"Az általunk megvalósítani kívánt támadófutball fejlődési szakaszában mindenekelőtt mentálisan kell könnyednek, ugyanakkor állandóan koncentráltnak lennünk, főleg a labdabirtoklás során.

Mikor elveszítjük a játékszert, agresszívvé kell válnunk, s fel kell szántanunk a pályát annak érdekében, hogy visszaszerezzük a labdát. Ez vonatkozik a szellemiségünkre is. A Napoli ellen eredményesen kísérleteztünk mindezzel, s tökéletes egyensúlyt képviseltünk, így kijelenthető, hogy ez volt a győzelem kulcsa.

Kellőképpen szilárdak voltunk, amikor pedig egyes helyetekben szenvednünk kellett, bátran feláldoztuk magunkat, mindemellett a gólszerzés szempontjából is eredményesek tudunk lenni.

Az igazat megvallva a lefújást követően nem ünnepelhettem a srácokkal, mivel egy másik szobában tartózkodtam, ahol doppingellenőrzésen estem át. Ebből kifolyólag nem tudtam együtt örülni a csapattal, amit nagyon sajnálok, mivel az ekkor készült képek szerint nagyon élvezték a dolgot. Ennek ellenére a meccs után nagyon jó érzések töltöttek el."

Az olasz rekordbajnok a diadal ellenére máris következő kihívására készül, hiszen vasárnap kora délután a Bologna együttese vár rájuk a Serie A-ban, az összecsapás pedig Szczęsny szerint korántsem lesz olyan könnyű, mint amilyennek először tűnhet.

"Siniša Mihajlović együttese igen jó csapat, akik szép futballt játszanak. Különösen hátul kell óvatosnak lennünk, mivel bármelyik pillanatban képesek váratlan húzásokra.

A Bologna hálóőrével, Łukasz Skorupskival évek óta ismerjük egymást, hiszen az AS Roma csapatánál is együtt szerepeltünk. Remek kapusnak tartom, aki fizikailag erős és robbanékony, ebben az évben pedig különösen jól teljesít. Igen szeretem és nagyra tartom őt, azonban most mégis azt remélem, hogy vereséggel a háta mögött fogja elhagyni a pályát a meccs végén."

A torinóiak kapusát végezetül a lengyel válogatott új szövetségi kapitányáról, az egyebek mellett a Juventusban is megforduló egykori védekező középpályásról, Paulo Sousáról is kérdezték, aki edzőként többek között a Leicester City, a Videoton, a Fiorentina, legutóbb pedig a Bordeaux csapatait irányította.

"Nem ismerem őt, azonban Federico Bernardeschinél ma érdeklődtem felőle, hiszen ő együtt dolgozhatott vele a Fiorentina együttesénél. Elmondta nekem, hogy Paulo nagyszerű ember és remek tréner, én pedig bízom a szavában. A jövőben sok sikerre számítok a lengyel válogatottnál, azonban ehhez is rengeteg időre van szükség" – zárta szavait Szczęsny.