Moro: "Martínez a Juve miatt lett az Inter játékosa"

lautaro_martinez_fc_internazionale_vs_juventus_3rtdewobrwel.jpgAz Inter korábbi játékosmegfigyelője, Adelio Moro egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy az idén egyértelműen bajnoki címre törő milánói alakulat 2017-ben a Juventus jóvoltából igazolhatta le egyik legnagyobb mostani erősségét, a mértékadó Transfermarkt szerint mostanra 70 millió eurót érő Lautaro Martínezt.

A szakember állítása szerint az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve ár 10 gólnál és 5 gólpassznál járó futballista annak idején a Bianconeri közbenjárásával lehetett a Nerazzurri játékosa, az Inter pedig kapva kapott a lehetőségen, felismerve a támadóban rejlő hatalmas potenciált.

"2017 januárja volt, s nem sokkal voltunk a dél-amerikai U20-as bajnokság kezdete előtt" – kezdte mondanivalóját Moro a torinói illetőségű Tuttosport újságírójának.

"A klub sportigazgatója, Piero Ausilio az Inter összes játékosmegfigyelőjét felhívta telefonon, és kijelentette, hogy tisztában van az út megszervezésének nehézségeivel, azonban nagyon szeretné, ha valaki elutazna Ecuadorba, megtekinti a fent említett tornát. Elmondta, hogy a Juventus már leigazolta Rodrigo Bentancurt és Rogeriót, így nekünk is muszáj találnunk egy fiatal futballistát, aki készen áll az Európában való szereplésre.

Nagyon sok érdekes brazil labdarúgóval találkoztunk, többek között Lyancóval, aki később aláírt a Torinóhoz, valamint Richarlisonnal, aki most az Everton játékosa. Amikor az argentin csapatot szemléltük, azonnal észrevettünk egy zömök, ám mégis rendkívüli technikai képességekkel rendelkező támadót, aki nem más volt, mint Lautaro Martínez."

Moro állítása szerint Martínez iránt az olasz rekordbajnok is élénken érdeklődött, de korábban már megszerzett dél-amerikai játékosai miatt a Zebrák végül kiengedték kezükből az argentin csatár ügyét, aki ennek révén minden akadály nélkül lett a milánóiak játékosa, idővel pedig egyik legfontosabb kulcsembere.

"A játékos ekkor mindössze tizenkilenc esztendős volt, és a Racing Klubnál volt szerződése, ám tudtuk, hogy a Juventus, valamint az Atlético Madrid is élénken érdeklődik iránta. Rögtön szóltunk Ausiliónak, hogy találtunk egy óriási potenciállal bíró fiatalt, akit lehetőség szerint azonnal le kell igazolnunk.

A torna végeztével Ausilio a lehető leghamarabb Argentínába repült, mivel személyesen is meg szerette volna nézni Lautarót, majd miután ez megtörtént, felvette a kapcsolatot a játékos képviselőivel is.

A többi klub ezután nem mutatott érte különösebb érdeklődést, így Martínez csatlakozott az Interhez, 25 millió euróért cserébe" – zárta szavait a játékosmegfigyelő.