Danilo: "Meg kell mutatnunk, hogy kik vagyunk"

img_20210119_213526.pngAndrea Pirlo mellett ezúttal a Juventus keretének egyik futballistája is nyilatkozott a ma esti Supercoppa-összecsapást megelőzően, a csapat pedig az idén rendkívül jól teljesítő brazil védőt, Danilót jelölte ki a megtisztelő feladatra.

A jelenlegi szezonban javarészt középhátvédként futballozó labdarúgó az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón adott interjújában mindenekelőtt kiemelte, hogy együttesének hatalmas bizonyítási lehetőséget jelent a Partenopei elleni megmérettetés, melyen az Öreg Hölgy megmutathatja valódi arcát, valamint arról is beszélt, hogy a Zebrák igen versenyképes együttessel bírnak.

"Alapvetően más teljesítményt kell nyújtanunk, mint az Inter ellen. Az első perctől kezdve a lefújásig kell összepontosítanunk, mivel ezeket az összecsapásokat igen bátran, s folyamatos labdajáratással kell lejátszanunk" – kezdte mondanivalóját a huszonkilenc esztendős játékos.

"Az idei szezonban már többször megmutattuk, hogy a nagy csapatok elleni találkozókon milyen szellemiségben kell futballoznunk. Az AC Milan, továbbá a Barcelona elleni összecsapások kiváló referenciaponttal szolgálnak számunkra, mind a teljesítményünk, mind pedig a hozzáállásunk szempontjából.

Nagyszerű lehetőség áll előttünk annak bebizonyítására, hogy a csapatunk nem pusztán úgy játszik, ahogy azt  szeretnénk, hanem ahogy valójában is tud, s hogy azok vagyunk, akik akarunk is lenni.

Természetesen rendkívül csalódottak voltunk a San Siróban történtek miatt. Az ottani produkciónk egyáltalán nem volt méltó a Juventushoz, de holnap megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek, ezalatt pedig elsősorban a nagy fontossággal bíró győzelem elérését értem."

Az olasz rekordbajnok számos alapemberét nélkülözni kényszerül majd a déli alakulat elleni megmérettetésen, legutóbb például Merih Demiral dőlt ki egy elhúzódó sérülés miatt, azonban Danilo szerint ez semmiben sem gátolja a torinói együttest.

"Versenyképes csapatunk van, sok tehetséges fiatallal a keretben, ezért nem fogunk kifogásokat alibiket keresni. Éppen elegendő futballistánk van ahhoz, hogy jól teljesítsünk, s megnyerjük a holnapi találkozót.

Úgy vélem, hogy szilárd alakulat vagyunk. Igaz, hogy néhány mérkőzésen hibákat követtünk el, valamint rosszul teljesítettünk, de óriási bennünk a bizonyítási vágy. Dolgozni és fejlődni akarunk, ám nem könnyű háromnaponta játszani.

A szezon eddigi részében mindvégig meg kellett küzdenünk a problémával, melyet egyes játékosok hiánya jelentett. A védelemből természetesen hiányozni fog Matthijs de Ligt, illetve Merih Demiral, azonban Giorgio Chiellini visszatért, s igen jól teljesített az Inter ellen, ami igaz Leonardo Bonuccira is.

Holnap az a célunk, hogy újabb trófeával gazdagítsuk a Juventus történelmét" – zárta szavait a brazil labdarúgó.