Lippi: "Pirlo egy új csapat alapjait rakja le"

lippi-juve.jpgA Juventus egykori mestere, Marcello Lippi is elmondta gondolatait az Öreg Hölgy idei szezonjáról, kijelentve, hogy az olasz rekordbajnoknak mindössze egy jelentős problémája van, valamint szót ejtett a Bianconeri vasárnapi, Inter elleni találkozójáról, s Gennaro Gattuso edzőként képviselt mentalitásáról is.

A rendkívüli sikereket magáénak tudható szakember korábban mind a Partenopei jelenlegi szakemberét, mind pedig Andrea Pirlót, s Antonio Contét is irányította, nemrég közzétett nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy igen büszke, mikor a fent említett trénerek méltatják őt megnyilvánulásaikban.

"Büszkének érzem magam, mikor arról beszélnek, hogy a pályafutásom és az elképzeléseim inspirálták őket" – kezdte mondanivalóját a torinói illetőségű Tuttosportnak.

"Gyakran gondolkodom azon, hogy melyikük hasonlít rám a legjobban, s azt kell mondanom, hogy a csapat menedzselésének szempontjából leginkább Gattusóban látom magamat leginkább. Ebből a szempontból rendkívül hasonlítunk egymásra, amit ő is sokszor emleget nekem.

Gennaro nem pusztán a szerencsének köszönhetően ért el sikereket. Igen hatékonyan szervezi meg az együtteseit, ami sokat segít neki a munkája során."

A nagy hatású szakember szót ejtett Pirlo és Conte vasárnapi összecsapásáról is, azonban elmondása szerint nem gondolja, hogy a szezon első Derby d'Italiája érdemben befolyásolná a Scudetto sorsát.

"Conte és Pirlo mindketten rendkívül okos emberek. Előbbi mindig is igen aprólékos volt, míg utóbbinak futballról alkotott elképzelései meghaladják az átlagos víziókat.

A tabella jelenlegi állását tekintve túl korai lenne azt mondani, hogy a mérkőzés döntő fontosságú lesz a bajnoki versenyfutás szempontjából. Ha az Inter nyerne is, akkor is túl sok mérkőzés áll még a felek előtt. A meccs kimenetele inkább mentális szempontból lehet meghatározó.

Az Inter jelenleg szervezettebb a Juventusnál, hiszen Conte immár második éve dolgozik a milánóiakkal, így sok ideje volt csapatának tökéletesítésére. Ezzel ellentétben Andrea éppen gyökeres változásokat hajt végre Torinóban, azonban úgy gondolom, hogy kiélvezheti majd e munka gyümölcseit is.

Hogy a kinevezése egyszerű szerencsejáték volt-e Agnelli részéről? A Juve vezetősége kilenc Scudetto sorozatban történő elhódítását követően hozta meg ezt a döntést, így megengedhetnek maguknak némi hullámvölgyet a csapatszellem megújításának, valamint az elkövetkező évek alapjainak megteremtése érdekében.

Az Internek és a Juventusnak egy fő problémája van, mégpedig az, hogy túlságosan függnek Romelu Lukaku és Cristiano Ronaldo játékától. Nélkülük nincsenek azonos esélyeik, mint velük együtt, mindazonáltal természetesen mindketten figyelemre méltó bajnokok" – összegzett Lippi.