Beharangozó – a Genoa elleni kupameccs

loghi_400x400_0012_genoa.pngA mai este folyamán a Juventus megkezdi a szereplését az Olasz Kupa 2020/21-es kiírásában is. Az rivális a Genoa gárdája lesz az Allianz Stadiumban, és bár az ellenfél egyáltalán nem remekel a bajnokságban, a sok hiányzó miatt nem lesz egyszerű feladat az összecsapás megnyerése a Bianconeri számára. A játékvezető Daniele Chiffi lesz, a televízióban pedig a Sport 2 csatornán lehet figyelemmel kísérni. 

A fiatal sípmester 1984. december 14-én született Padovában, és 2014 óta vezet az első osztályban, ahol 47 alkalommal volt nála a karmesteri pálca, a kupában pedig további 10 meccsen irányított. Ebben a sorozatban 25 sárga, 3 piros és 2 büntető a termése, érdekesség, hogy mindhárom piros lap azonnali kiállítás volt. A kupában még nem vezetett egyik félnek sem, a bajnokságban mindkét csapat számára háromszor, a Zebráknak mindegyik alkalommal győztes mérkőzésen, az Il Grifone mérlege pedig 1 döntetlen és 2 vereség az asszisztálása mellett. Ez a párosítás még szűz terep számára.

A Coppa Italia keretein belül ez lesz a két csapat hetedik torinói randevúja, és eddig a piemontiak 5 győzelem mellett 1 vereséget számlálnak, a gólarány 11:4. A teljes kupamúlt statisztikái, 11 mérkőzés, 8 hazai siker, 2 döntetlen és egy Rossoblu győzelem, 24:13 a gólkülönbség. A múltban az Öreg Hölgy kétszer is 4:3-ra győzött a kupameccseken, a legutóbbi összecsapás a 2017/18-as idényben 2:0-ra végződött, szintén a Pó mentén. A gólokat Dybala és Higuaín érték el. A Juventus 13, a Genoa 1 alkalommal nyerte meg a sorozatot.

A hiányzók listája sajnos nem rövid, koronavírusos megbetegedés miatt Alex Sandro, Juan Cuadrado és Matthijs de Ligt, sérülés miatt pedig Paulo Dybala biztosan nem játszhat, Weston McKennie és Federico Chiesa  szereplése pedig kérdéses. Az ellenfél játékosai közül Mattia Perin, Davide Biraschi, Cristián Zapata, Francesco Cassata, Luca Pellegrini, Vittorio Parigini és Goran Pandev nem bevethető. Amit biztosan lehet tudni a ma esti összecsapásról, hogy Gigi Buffon és Giorgio Chiellini kezdeni fognak, Leonardo Bonucci és Cristiano Ronaldo pedig pihenőt kapnak majd, és emiatt Radu  Drăgușin az első perctől szerephez juthat, valamint ugyanígy a kezdőcsapatba várható Manolo Portanova is. Az Il Vecchio Balordo többi statisztikájáról itt olvashattok bővebben.

A piros-kékek edzője, az egyszeres Olasz Szuperkupa-győztes mester Davide Ballardini, aki 1964. január 6-án született Ravennában, azaz alig egy hete ünnepelte 57. születésnapját. Karrierje a Sambenedettese gárdájánál indult 2004-ben, azóta megfordult a Cagliari csapatánál háromszor, a Pescaránál, Palermóban szintén háromszor, a Lazionál, a Bolognában a Genoa alakulatát pedig most irányítja negyedik alkalommal. Az élvonalban 224 mérkőzésen ült a padon, de csak 72-szer volt győztes hadvezér. A Juve ellen eddig 14 alkalommal dirigált, de csak 2008-ban a Palermo trénereként kellett gratulációt fogadnia, igaz, azt pont egy torinói párharc során. Döntetlent négyszer ért el, tízszer pedig a vesztes fél szerepében láthattuk, többek között a fent említett 2:0 alkalmával is. Csapatai legtöbbször a 3-5-2-es hadrendben lépnek pályára.

A Sky Sport Italia szerint a következő kezdő tizenegy fog kifutni a gyepre:

img_20210113_082326.png